Szkoła na mazurach??????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkół walki też na szeroko "pojętych Mazurach" znajdziesz kilka ale trudno mi coś polecić.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
lecącego żurawia masz tu ale to nie jest qigong 'bojowe', raczej zdrowotne:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do szkoły Pak Hok jak już kolega wspomniał w LO I. Do wyboru Sanda i Wushu (albo jedno i drugie), uprzedzam - wysoki poziom.
Co znaczy wysoki poziom ? nie ma grup poczatkujacych ? Bez potrojnych salt w tyl z 3 srubami i 10 kopnieciami nie ma co isc ? A jak juz jestes po 20 to juz wogle idz sie powiesic ?
oczywiscie zartuje ... wiem, ze szkola ta na zawodach zajmuje jakies tam miejsca (z tego co wyczytalem na necie) i jako wlasnie to moge rozumiec wysoki poziom ... Ale to chyba dobrze, przed czym tu ostrzegac ?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Qigong Lecącego Żurawia według przekazu mistrza LIU ZHONG CHUN.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Olsztyńska Sekcja Taichi Chuan
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Na sandzie nie ma form, uczysz się bić, jest dużo ćwiczeń w parach, no i uczysz się tego co się rzeczywiście przyda, nie ma np kopnięć z obrotu w powietrzu itp, nie ma też niestety walki bronią.
Z kolei na Wushu jest wszystko, formy, broń, zresztą od początku jest dużo ćwiczeń w parach i sparingów, treningi nastawione na to, żebyś szybko się rozwijał w każdym kierunku i nauczył trzaskać, nie jak na karate Shotokan, które kiedyś trenowałem przez 3 lata a wiele się nie nauczyłem.
Wogóle nie jest takie normalne Wushu, jest dużo walki w parterze, walka z kilkoma przeciwnikami, walka w tłumie, w ciasnych przestrzeniach itp. Poza tym elementy akrobatyki offkoz.
Nie wiem jak jest z odpłatnością w początkujacej grupie. Jak przychodziłem 3 lata temu było to 45 zł za Sandę lub Wushu, jeżeli zapisywałeś się na oba to 65 zł. Ja nadal płacę na tym poziomie, czy coś się zmieniło nie wiem.
Trenuje też u nas dwóch gości Capoeirę, tyle, że bez trenera. Mają jakieś tam książki itp dogadali się z Lichaczem, płacą mu chyba po 25 zł za salę miesięcznie, przychodzą i trenują wywijasy
Jeżeli chcesz zacząć trenować teraz to zły moment, sezon się kończy. Od października (albo końca września) będą zapisy, zresztą pojawią się plakaty na mieście. Warto wtedy przyjść na pokaz i zobaczyć co nasza szkoła reprezentuje.
Napisano Ponad rok temu
Musze przyznac ze czytajac to az mnie zatkalo Fajne podejscie do treningu ma ow trener ... serio ... Cenowo tez calkiem normalnie. Tych od capoeiry mozesz uswiadomic, ze w olsztynie jest sekcja grupy Artes Das Gerais prowadzone przez Veneno i Ligeiro (sory jak przekrecilem nicki) a zajecia sa w liceum katolickim (nie pamietam dni i godzin niestety) ...
Wiem ze moment na zmiane sekcji jest niezabardzo, ale i tak mam dluga przerwe (kontuzja no i brak czasu rowniez) wiec czas sie za cos wziac, a wracac na capoeire nie chce bo mi po prostu nie podchodzi ... W domu jak to w domu zawsze znajdziesie cos wazniejszego od treningu Coz jeszcze zobacze.
Raz jeszcze dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
telefon kontaktowy: 608-025-117 lub 605-261-083
Napisano Ponad rok temu
koszt niemały bo 100 zl za miesiąc
Boze...kto na to bedzie chodzil 8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
clipy kungfu
- Ponad rok temu
-
Szkoła Walki - Reality Show
- Ponad rok temu
-
pytanie o sinologię
- Ponad rok temu
-
"Droga" Lao Tse
- Ponad rok temu
-
Fanklub Kung-fu i WuShu - co wy na to?
- Ponad rok temu
-
Kung-Fu/WuShu - super klub dla każdego :!:
- Ponad rok temu
-
Eagle Claw
- Ponad rok temu
-
Kung Fu a walka nozem
- Ponad rok temu
-
Jak wyglada nasza szkola?
- Ponad rok temu
-
Serdeczne wspolczucia dla wszystkich modliszkowcow!!!!!!
- Ponad rok temu