Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szkoła na mazurach??????

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

budo_kazma
  • Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szkoła na mazurach??????
Jest jakaś szkoła na mazurach????? Jeśli tak to prosze o informacje.
  • 0

budo_maciej t
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 336 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Szkoła na mazurach??????
Masz w Olsztynie Mistrza LIU ZHONG CHUN'a ale prowadzi qigong "Lecacego Żurawia" - to polecam

Szkół walki też na szeroko "pojętych Mazurach" znajdziesz kilka ale trudno mi coś polecić.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mozna sie dowiedziaec czegos wiecej odnosnie stylu, ktory naucza ten mistrz ? A moze sa jakies inne szkoly kung fu w olsztynie warte poelcenia ? Szukam szukam i znalesc nie moge :] musze sie przejsc do ratusza moze beda mieli jakis wykaz :]

Pozdrawiam.
  • 0

budo_mujahid
  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jest szkoła Shaolin Kung Fu Romana Lichacza, treningi w sali sportowej LO I. Jest też jakaś inna szkoła gdzieś w jakimś domu kultury, widziałem plakaty na uczelni na Szrajbera. A ostatnio pojawiły się też jakieś plakaty o nowej szkole Wing Tsun ale zniknęły równie szybko jak się pojawiły.

lecącego żurawia masz tu ale to nie jest qigong 'bojowe', raczej zdrowotne:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_szarlej
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zapraszam do szkoły Pak Hok jak już kolega wspomniał w LO I. Do wyboru Sanda i Wushu (albo jedno i drugie), uprzedzam - wysoki poziom.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zapraszam do szkoły Pak Hok jak już kolega wspomniał w LO I. Do wyboru Sanda i Wushu (albo jedno i drugie), uprzedzam - wysoki poziom.

Co znaczy wysoki poziom ? :] nie ma grup poczatkujacych ? Bez potrojnych salt w tyl z 3 srubami i 10 kopnieciami nie ma co isc ? :D A jak juz jestes po 20 to juz wogle idz sie powiesic ? :P

oczywiscie zartuje ... wiem, ze szkola ta na zawodach zajmuje jakies tam miejsca (z tego co wyczytalem na necie) i jako wlasnie to moge rozumiec wysoki poziom ... Ale to chyba dobrze, przed czym tu ostrzegac ? ;)

Pozdrawiam.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aha daj znac w jakie dni i o ktorej jak bys mogl bo nie mam zbytnio jak sprawdzic ... :/ No i jak bys byl tak uprzejmy to tez koszta treningow :)

Pozdrawiam.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak dla zainteresowanych tematem coby nie bylo, ze tylko biore oto linki do stron o olsztynskim kung-fu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Qigong Lecącego Żurawia według przekazu mistrza LIU ZHONG CHUN.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - Olsztyńska Sekcja Taichi Chuan

Pozdrawiam.
  • 0

budo_szarlej
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Z tym otrzeżeniem to był oczywiście żart :) Na Wushu jest grupa zaawansowana i początkująca, na Sandzie nie ma podziału na grupy. Treningi są właściwie codziennie wieczorem oprócz sobót i niedziel, bo raz ma Sanda raz Wushu. Salka z boku jest wolna i chociaż nominalnie masz 2 teningi w tygodniu (chybaże trenujesz jedno i drugie - wtedy 4), zawsze można przyjść potrenować we własnym zakresie i sporo osób to czyni. Poza tym zawsze można wbić się od czasu do czasu na trening młodszej grupy :D Po 20 można zacząć, raz był facet po 30 i nieźle sobie dawał radę ale już go nie widzę. Zresztą Ci co przychodzą mają minimum 15 lat, młodsi zazwyczaj odpadają po pierwszym miesiącu treningów.
Na sandzie nie ma form, uczysz się bić, jest dużo ćwiczeń w parach, no i uczysz się tego co się rzeczywiście przyda, nie ma np kopnięć z obrotu w powietrzu itp, nie ma też niestety walki bronią.
Z kolei na Wushu jest wszystko, formy, broń, zresztą od początku jest dużo ćwiczeń w parach i sparingów, treningi nastawione na to, żebyś szybko się rozwijał w każdym kierunku i nauczył trzaskać, nie jak na karate Shotokan, które kiedyś trenowałem przez 3 lata a wiele się nie nauczyłem.
Wogóle nie jest takie normalne Wushu, jest dużo walki w parterze, walka z kilkoma przeciwnikami, walka w tłumie, w ciasnych przestrzeniach itp. Poza tym elementy akrobatyki offkoz.
Nie wiem jak jest z odpłatnością w początkujacej grupie. Jak przychodziłem 3 lata temu było to 45 zł za Sandę lub Wushu, jeżeli zapisywałeś się na oba to 65 zł. Ja nadal płacę na tym poziomie, czy coś się zmieniło nie wiem.
Trenuje też u nas dwóch gości Capoeirę, tyle, że bez trenera. Mają jakieś tam książki itp dogadali się z Lichaczem, płacą mu chyba po 25 zł za salę miesięcznie, przychodzą i trenują wywijasy :P
Jeżeli chcesz zacząć trenować teraz to zły moment, sezon się kończy. Od października (albo końca września) będą zapisy, zresztą pojawią się plakaty na mieście. Warto wtedy przyjść na pokaz i zobaczyć co nasza szkoła reprezentuje.
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O kurcze thx za wyczerpujaca odpowiedz Dołączona grafika :peace:

Musze przyznac ze czytajac to az mnie zatkalo :] Fajne podejscie do treningu ma ow trener ... serio ... Cenowo tez calkiem normalnie. Tych od capoeiry mozesz uswiadomic, ze w olsztynie jest sekcja grupy Artes Das Gerais prowadzone przez Veneno i Ligeiro (sory jak przekrecilem nicki) a zajecia sa w liceum katolickim (nie pamietam dni i godzin niestety) ...

Wiem ze moment na zmiane sekcji jest niezabardzo, ale i tak mam dluga przerwe (kontuzja no i brak czasu rowniez) wiec czas sie za cos wziac, a wracac na capoeire nie chce bo mi po prostu nie podchodzi ... W domu jak to w domu zawsze znajdziesie cos wazniejszego od treningu :/ Coz jeszcze zobacze.

Raz jeszcze dzieki za odpowiedz :]

Pozdrawiam.
  • 0

budo_mujahid
  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a ja jeszcze dodam, że wczoraj byłem na pokazie sekcji Wing Tsun która właśnie wchodzi do Olsztyna. Treningi będą w gimnazjum nr 12 na ul. Sybiraków (koło LO 3) tylko raz w tygodniu (sobota, 3 godziny) bo trenerzy są przyjezdni, koszt niemały bo 100 zl za miesiąc. Ogólnopolska strona tej sekcji to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
telefon kontaktowy: 608-025-117 lub 605-261-083
  • 0

budo_neoshogun
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jest też szkoła w Elblągu.
  • 0

budo_omen
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a jest jakas szkola bilzej gizycka?
  • 0

budo_zjarany_swistak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 756 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

koszt niemały bo 100 zl za miesiąc

Boze...kto na to bedzie chodzil 8O
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024