PO CO TRENUJECIE KARATE ?!?!?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuje dalej i mam zamiar nadal trenować bo to mi daje ogromną satysfakje.
W klubie jest świetna atmosfera, dająca dodatkowy power podczas treningów. Jeżeli mi coś nie wychodzi to tylko mnie to motywuje no i czuję sie jakby "lepszy" od tych którzy cały wolny czas spędzają oglądając tv i popijając browar.
Napisano Ponad rok temu
jestem zupelnie innym czlowiekiem, ta "przed" to zakompleksiona, znudzona i zastraszona w dolku psychicznym osobka a teraz... same plusy! poza tym, czlowiek przekracza swoje bariery, rozszerza horyzonty. trenuje bo nie widze dla siebie innej drogi. a trenuje na tyle dlugo aby wiedziec, ze chce to robic i nie przestawac, wciaz sie rozwijac i uczyc sie nowych rzeczy.
dzieki temu jestem bardziej soba :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do tego iż walka uniknięta to walka wygrana to się zgadzam, czasami lepiej dać sie nawet ośmieszyć lub dać sobie naubliżać niż potem mieć poważne kłopty.
PS: Jak ktoś chce w karate szybko zostać fighterem to niech lepiej sobie na boks lub kicka pójdzie, bo to nie ta liga :wink:
Napisano Ponad rok temu
ja cwicze bo lubie bo w tym samym czasie bym siedziała przy piwie lub przy komputerze...
a tak jak sam napisałes poprawia sie koordynacja ruchow , kondycja lepsza i fajni ludzie na treningach (np moj trener
i no nieda sie tego ukryc faktycznie dla samoobrony.
ad. zabijania...
wyobraz sobie ze faceta zazwyczaj atakują zeby go okrasc , a kobiete (Patrz ja :wink: ) zeby zgwałcic czy jeszcze gorzej . ty dla kilku złotych nie musisz zabic ale jednak sadze ze kobieta w sytuacjach dzikich woli zabic niz miec uraz psychiczny
pozdrowionka :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje Karate Shotokan, równiez dla samoobrony, ale przedewszystkim dla klimatun i po zeby się w razie czego fajnie obranić a nie jak jakaś pokraka
Napisano Ponad rok temu
PS: Takie jak ty to chyba trzeba na chodniku omijać szerokim łukiem
Napisano Ponad rok temu
Ale jak drab będzie chciał zabić to atak z całych sił a wtedy jakakolwiek sztuka będzie pomocna.
Napisano Ponad rok temu
hmm.. ciekawe pytanie i mysle jezeli ktos sobie go nie zadal to raczej powinien...
na to pytanie moge odpowiedziec wlasnie tym co chce cwiczyc bardzo dlugo(mam nadzieje ze sie uda )...
Jisei Budo - formowanie siebie poprzez sztuke walki
Jisei Do - formowanie siebie poprzez prace
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
...nie wiem gdzie uslyszales to ze karate zaklada zabicie jednym ciosem... :? to sa brednie... hmm mysle ze jesli cwiczysz ju jitsu to nie powinienes sie wypowiadac tak radykalnie o karate... przyjdz na trening ktoregos ze stylow to sie przekonasz
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nayky, kumasz, po prostu kumasz. trzymaj się.
bo Nayky to prawdziwy karateka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[kumite] zmyłka+mawashi_geri czyli jak walczyć z głową
- Ponad rok temu
-
Wielkanoc
- Ponad rok temu
-
Tragiczna śmierć :-(