Kobayashi Hirokazu i Budojo
Napisano Ponad rok temu
1.Jaki stopień miał HK sensei w 1969 roku?
2.Jak wygląda kalendarium stopni Cognarda i Savegnago od 1 dana,
w którym roku kolejny stopień?
Przygotowuję tekst do budojo i jesli ktoś wie i może pomóc to będę z góry wdzięczny. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Hombu dojo z cala pewnoscia maja zapisane w ksiegach wieczystych :wink:Uwaga Kobayashowcy!
Tu z kolei ich federacja z siedziba w Osace powinna miec oficjalne dane, nie ma co sie kierowac plotkami Potrzebny ci do nich numer telefonu?2.Jak wygląda kalendarium stopni Cognarda i Savegnago od 1 dana,
Ach, mamy za ciebie odrabiac prace domowa? :roll: :?Przygotowuję tekst do budojo i jesli ktoś wie i może pomóc to będę z góry wdzięczny. 8)
Napisano Ponad rok temu
Tak naprawdę tekst już przygotowany, ale oni trąbią, że chcą o Kobayashim.
Mnie to interesuje, to sam jestem ciekaw i pewnie kupię nowy numer. Czyli udało im się. Nowy numer Budojo jest miszczu H.K.
Kupuję.
Napisano Ponad rok temu
[ Tu z kolei ich federacja z siedziba w Osace powinna miec oficjalne dane, nie ma co sie kierowac plotkami Potrzebny ci do nich numer telefonu?
ol:
Szczepan, stowarzyszenie w Osace nie jest żadną federacją, tylko lokalnym stowarzyszeniem i należy do Hombu Dojo Aikikai, dlatego nie ma tam informacji o europejskich uczniach HK, którzy funkcjonują poza Aikikai.
Liczę po prostu że ktoś z życzliwych forumowiczów mi pomoże i nie będę musiał wyważać otwartych drzwi, bo być może te informacje są gdzieś w internecie. :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Uwaga Kobayashowcy!
2.Jak wygląda kalendarium stopni Cognarda i Savegnago od 1 dana,
Przygotowuję tekst do budojo i jesli ktoś wie i może pomóc to będę z góry wdzięczny. 8)
może pomoże:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znamy się jak przysłowiowe dwa łyse :wink: konie i jestem w 100% przekonany że tekst masz już gotowy, jeno ferment jakowyś chcesz rozpocząć 8) . Zresztą zopowiadałeś taki ferment już wcześniej..... :wink:
Cieszy mnie, że ta właśnie gałąź aikido tak Ciebie interesuje, że postanowiłeś wydać drukiem całe drzewo genealogiczne oraz chronologie nadawania stopni.
Jak masz zamiar to zrobić z wszystkimi grupami aikido, to jednak obawiam się, że zabraknie nawet Twojej benedyktyńskiej cierpliwści
A może wprowadźmy nową świecką tradycję i na stażach wystwiajmy takie tablice np. na takim stażu z Tanaką zawieszamy chronologie jego stopni (ja bym nawet dla dobra prawdy naukowej :wink: rozpoczął od np. 6 kyu ) wtedy bym się może przebrał i ćwiczył
Pancer (rozbawiony)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i zepsuliście redakcji konkurs z nagrodami Za to odpowiedzi na te pytania miały być pewnie nagrody :wink:
"...Usmiech Prezesa odciśnięty w betonie..."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szanowna Redakcjo,
Znamy się jak przysłowiowe dwa łyse :wink: konie i jestem w 100% przekonany że tekst masz już gotowy, jeno ferment jakowyś chcesz rozpocząć 8) .
Cieszy mnie, że ta właśnie gałąź aikido tak Ciebie interesuje, że postanowiłeś wydać drukiem całe drzewo genealogiczne oraz chronologie nadawania stopni.
Widzę, że na żadną pomoc chyba nie mogę liczyć, albo nie wiedzą albo się wstydzą powiedzieć na jedno wychodzi.
Tekstu nie mam jeszcze gotowego i jak mi nikt nie pomoże to nie zdążę go do następnego numeru napisać.
Jednak w Polsce to najtrudniej uwierzyć że się nie ma żadnych skrytych intencji, wszyscy jeno knują...cóż takie widać czasy. :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Szczepan, stowarzyszenie w Osace nie jest żadną federacją, tylko lokalnym stowarzyszeniem i należy do Hombu Dojo Aikikai, dlatego nie ma tam informacji o europejskich uczniach HK, którzy funkcjonują poza Aikikai.
Liczę po prostu że ktoś z życzliwych forumowiczów mi pomoże i nie będę musiał wyważać otwartych drzwi, bo być może te informacje są gdzieś w internecie. :roll: :roll: :roll:
No skoro jestes tak zdesperowany, to wypada ci sie przejechac do obu zainteresowanych i poprosic o szczegolowe info, oraz pokazanie dyplomow wszystkich stopni jakie uzyskali od H.Kobayashi.
Przeciez nie bedziesz zamieszczal w powaznym! jak by nie bylo czasopismie, niepewnego info z internetu, nie? :roll: Z drugiej strony w/w instruktorzy nie sa na tyle znani, zeby mozna bylo ich znalesc w zrodle wiedzy o aikido jakim jest Encyklopedia aikido S.Pranina :wink: A wiec Hajda Na Italie, et la direction vers la France, szanowny redaktorze
Napisano Ponad rok temu
Szanowna Redakcjo,
Znamy się jak przysłowiowe dwa łyse :wink: konie i jestem w 100% przekonany że tekst masz już gotowy, jeno ferment jakowyś chcesz rozpocząć 8) .
Widzę, że na żadną pomoc chyba nie mogę liczyć, albo nie wiedzą albo się wstydzą powiedzieć na jedno wychodzi.
Tekstu nie mam jeszcze gotowego i jak mi nikt nie pomoże to nie zdążę go do następnego numeru napisać.
Jednak w Polsce to najtrudniej uwierzyć że się nie ma żadnych skrytych intencji, wszyscy jeno knują...cóż takie widać czasy. :roll: :roll: :roll:
i to jest piekne właśnie. żadnej lepkiej stagnacji, w każdej chwili trzeba spodziewać sie ataku, spisku, insynuacji. bełna gotowość... normalnie nindzowy naród...
Napisano Ponad rok temu
[....]
Kto ja jestem? Polak mały, mały zawistny i podły
Jaki znak mój? Kwawe gały, oto wznoszę swoje modły,
do Boga, Marii i syna
zniszcie tego #@$%!ysyna
mego rodaka, sąsiada
tego wroga, tego gada
żeby mu okradli garaż
żeby go zdradzała stara
żeby mu spalili sklep
żeby dostał cegłą w łeb
żeby mu się córka z czarnym
i w ogóle żeby miał marnie
żeby miał ejdsa i raka
oto modlitwa polaka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikikai Foundation
17-18 Wakamatsu Cho
Shinjuku-ku, Tokyo 162
Japan
Doshu, Moriteru Ureshiba
Phone: (+81) 03 3203-9236
FAX (+81) 03 3204-8145
zadzwonic i dowiedziec sie.. a nie biadolic..
poza tym prezesie jak ci sie nei chce pisac art. to zatrudnij kogos
Napisano Ponad rok temu
EDITIONS DERVY
204 Boulevard Raspail
75014 Paris
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dostawac w d... na treningach aikido
- Ponad rok temu