omg a co z Asai sensei?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
napisze krotko bo teraz nie mam czasu...
wiec tak sensei skupil sie glownie na pokazaniu dwoch technik sankyo i shiho nage... w roznych mozliwych wariantach... tlumaczyl te techniki rowniez z bokkenem, szczegolnie shiho giri... to akurat bylo dosc ciekawe, w kazdym razie dla mnie...
ludzi bylo dosc sporo, choc nie podejmuje sie oceniac ile dokladnie...
aha egzaminow na stopnie dan nie bylo... sam nei wiem czemu, prawdopodobnie nikt sie nie zglosil.. coz...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moj trener, ktory byl stwierdzil, że szkoda czasu i żałuje
coz.. moze juz jest na takim poziomie, ze od 8 dan'a sie nic nie nauczy... dla mnie jednak byl ten staz bardzo pouczajacy i polecam wszystkim nastepny, bo sensei Asai juz od kilku lat odwiedza nasz kraj na wiosne... wiec miejmy nadzieje ze w przyszlym roku bedzie podobnie...
Napisano Ponad rok temu
A w temacie - jako organizator musze sie pochwalic ze faktycznie cwiczacych bylo sporo, wedlug moich obliczen w sumie ponad 200 osób. Potwierdzam, ze sensei Asai pokazywal jednego dnia sankyo, a drugiego shinonage, w sumie bardzo ciekawie to wygladalo. Generlanie cwiczacy byli zadowoleni, szkoda tylko ze na imprezie pojawilo sie tak malo ludzi. W przyszlym roku zorganizujemy to duzo lepiej. Jesli macie jakies uwagi, czekam
Napisano Ponad rok temu
Witam znow po dluzszej przerwie
A w temacie - jako organizator musze sie pochwalic ze faktycznie cwiczacych bylo sporo, wedlug moich obliczen w sumie ponad 200 osób. Potwierdzam, ze sensei Asai pokazywal jednego dnia sankyo, a drugiego shinonage, w sumie bardzo ciekawie to wygladalo. Generlanie cwiczacy byli zadowoleni, szkoda tylko ze na imprezie pojawilo sie tak malo ludzi. W przyszlym roku zorganizujemy to duzo lepiej. Jesli macie jakies uwagi, czekam
Szczegolnie sankyo ma nieprzyjemne, pare lat temu to bylo a jeszcze pamietam . Ale ogolnie jak wrazenia, czy nadal prezentuje na macie postawe pt. "ich schlag dich tot" ?
Napisano Ponad rok temu
Aha - sankyo owszem, bylo i owszem, bylo mocne. W poprzednich latach nie mialem okazji doswiadczyc go osobiscie, wiec nie wiem, czy robi tak w Polsce dopiero teraz, czy od dawna.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o impreze- również była super, tylko że w Gdańsku
pozdrawiam
darek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dariusz Bieńkowski 5 Dan
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu aikido z A.Cognard Shihan