Grupy we Wrocławiu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos by mi powiedzial jakie grupy dzialają we Wroclawiu?
Napisano Ponad rok temu
Ludzie również ćwiczą w dawnej Porto dzi Minas (nie wiem jak się to pisze), która być może dołączy do asocjacji Esperao (bo w PdM już chyba nie jest) i nawet ma bardzo żywe kontakty z prof. Fuampą z Esperao, w ostatni łykend mieli trzecie od IX'03 , warsztaty z jego udziałem.
Jeżeli chcesz konkretne namiary na miejsca i terminy to daj cynk.
Aha, początkiem maja odbędą sie warsztaty w GM z udziałem Adama Faby i mestre Nelshinio z Berlina.
A że OdC u nas jest to nie wiedziałem?!
Napisano Ponad rok temu
Porto de Minas przeksztalcilo sie w Oficina da Capoeira i to jest to samo tylko inna nazwa :wink:oprócz w/w widziałem ogłoszenia AdG.
Ludzie również ćwiczą w dawnej Porto dzi Minas (nie wiem jak się to pisze), która być może dołączy do asocjacji Esperao (bo w PdM już chyba nie jest) i nawet ma bardzo żywe kontakty z prof. Fuampą z Esperao, w ostatni łykend mieli trzecie od IX'03 , warsztaty z jego udziałem.
Jeżeli chcesz konkretne namiary na miejsca i terminy to daj cynk.
Aha, początkiem maja odbędą sie warsztaty w GM z udziałem Adama Faby i mestre Nelshinio z Berlina.
A że OdC u nas jest to nie wiedziałem?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja wiem o 6 grupach z czego 5 jest zrzeszonych w jakichś większych grupach/asocjacjach.
- Grupo Iuna
- Grupo Magia
- Artes das Gerais
- Esporao
- Axe Capoeira
- niezrzeszona grupa na Krzykach
Z tego co wiem to nie ma żadnej OdC a jeśli wogóle była to bardzo krótko, bo dawne Porto de Minas wrocławskie podzieliło się na dwie grupy, z których jedna jest prowadzona przez Sosula (Cabasę) i została niedawno wcielona do grupy Esporao. Już czwarty raz (a nie trzeci) przyjechał do nich Prof. Fuampa (świetny capoeirista tak wogóle mówiąc ). To jest jedyna filia grupy Esporao w Polsce póki co. Szefem Esporao jest Mestre Marinaldo.
Treningi Artes das Gerais prowadzi Cigano we Wrocku, wiem to z plakatów i strony ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , nie byłem jeszcze u nich w grupie odkąd grupę przejął od Lagarto Cigano, więc dużo więcej nie powiem.
Jeśli macie jakieś pytania jeszcze to mogę Wam skrobnąć tu co wiem
Napisano Ponad rok temu
ODC i PDM to sa 2 rozne gr.w polsce obecnie jest ODC.Z tego co wiem to nie ma żadnej OdC a jeśli wogóle była to bardzo krótko...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecnie wychodzimy z GM i jesteśmy niezrzeszeni (tymczasowo)
Aby uniknąć jakichś plotek czy niedopowiedzeń to zamiast pisać takowe przyhamujcie .
Wkrótce napiszę tu, albo napisze to Salvador, dlaczego tak zdecydowaliśmy 8) wstrzymajcie się z komentarzami do tego czasu :-)
Teraz jest 2:00 nad ranem, dlatego nie będę się rozwodził ;P
Napisano Ponad rok temu
Nasza grupa przestaje się legitymować filią Grupo Magia we Wrocławiu.
Obecnie wychodzimy z GM i jesteśmy niezrzeszeni (tymczasowo)
Aby uniknąć jakichś plotek czy niedopowiedzeń to zamiast pisać takowe przyhamujcie .
Wkrótce napiszę tu, albo napisze to Salvador, dlaczego tak zdecydowaliśmy 8) wstrzymajcie się z komentarzami do tego czasu :-)
Teraz jest 2:00 nad ranem, dlatego nie będę się rozwodził ;P
"Brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś..." -Capeira jest wspaniała pod tym względem.Można naprawdę ,by się pokusić i operę mydlaną z tego zrobić.Nie byłoby problemu ze scenariuszem nawet:P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Póki co szukamy odpowiedniej grupy . Po prostu chcemy by jakiś doświadczony capoeirista przyjeżdżał do nas 3 / 4 razy do roku i robił warsztaty by się opiekował naszym klubem i nadał jakiś styl, który będziemy praktykować . Mamy plan by była to osoba ze stopniem Profesora lub wyższym.
Mieliśmy do tej pory dobre warunki do rozwoju, ale jeśli możemy mieć duuużo lepsze to chyba normalną koleją rzeczy jest zmiana
Nasze odejście od GM nie wiąże się z żadnymi tam niesnaskami ;P . GM nie mogło zapewnić nam tak częstego kontaktu z dobrymi capoeiristami, jak zapewni nam inna grupa bo w końcu sami będziemy dyktować gdzie i kiedy odbędą się warsztaty
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
A teraz w następny weekend 7-9 przyjeżdża do nas Instrutor Beto z grupy Aldeia Capoeira
Nasz kumpel z klubu wyjechał do Holandii w celach zarobkowych i on tam trenuje w tej grupie i bardzo ich polecał.
Się zobaczy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
filmy z walk
- Ponad rok temu
-
Poczucie rytmu...
- Ponad rok temu
-
I'm looking for capoeira scholl in Lublin