I kolejni dyskutanci wciąż nie zwracają uwagi na fakt, JAKI to był nóż od MD i porównują go z kosami zupełnie nieporównywalnymi.
Pozdrawiam świątecznie
Wszystkiego najlepszego

Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I kolejni dyskutanci wciąż nie zwracają uwagi na fakt, JAKI to był nóż od MD i porównują go z kosami zupełnie nieporównywalnymi.
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Xarr, no co ty... EBL-S ma wyraznie wyzsza klinge, no i nie jest ze stali 3/16" tylko z "cwiartki", która jest o 30% grubsza niz stal w PATAK TG.IMHO EBL-S i BKT10... to np. wielkoscia i gruboscia (najznaczniej to sie roznia tylko cena) podpasowuja sie pod Mad Dog Pygmy ATAK TG..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
nie pierwszy raz sie Kevinowi noga podwija...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, nie wiem, podobno w USA jest dużo więcej szczupłych inaczej niż w Polsce[...] choc takie obciazanie noza zdarza sie dosc rzadko.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie, test polegajacy na wieszniu sie na nozu byl z pewnoscia od "walenia" o wiele bardziej realistyczny, choc takie obciazanie noza zdarza sie dosc rzadko.
Napisano Ponad rok temu
Wnioski na przyszlosc dla knifemakerow?
Przede wszystkim, wykonywac jak najgrubsze kilingi, bo nic tak nie dziala na publicznosc, jak testy z lamaniem noza. To nic, ze bedzie gorzej cial, ale przynajmniej nikt nie powie, ze sprzet na XXX dolarow pekl, a noz za 20 dolcow wytrzymal.
Napisano Ponad rok temu
to był absurdalny test? dzieki niemu wiem, ze gdy wbije soga w deche, i wylamie w bok to moge nie miec czubka. nie moge za kazdym razem sie zastanawiac czy jak podwaze nim cos to noz mi sie skonczy. szczegolnie poza domem, gdzie czesto jest to moje jedyne narzedzie. nie tylko tnace.Kiedys jakis gosc przywalil wielkim mlotem bodajze w SOG-a X42 polozonego na betonie i noz pekl na kawalki. Zrobil to samo z jakims kuchennym i ten byl caly. Firma SOG wykonala wiec kolejna wersje swojego sprzetu z nizej hartowanej stali, bo co z tego, ze test absurdalny, skoro bardzo obrazowy.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze bardziej hardcore'owa :wink:Tak naprawde to mi nie chodzi czy noz sie zlamal czy nie, chodzi o postawe firmy ktora sprzedaje takie hardcore'owe noze. Ja na przyklad oczekiwalbym zeby postawa takiej firmy tez byla taka no jakby bardziej hardcore'owa.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu