Moc - technik czy/i ducha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kogo to obchodzi, co on pytal? Niech sie babci zapyta :wink: Zle nam sie tu gaworzy? Tak w ogole, to cos ty taka laskawa dla ptactwa wodnego? Co tam sie dzialo na waszym ostatnim spotkaniu pod pretextem stazu ???A moze ktos zechce odpowiedziec na pytanie Labedzia 8)
Napisano Ponad rok temu
Jestem dziś w wiosenno hipisowskim nastroju stąd ten temat. Poniżej zamieszczam tekścik Wojciecha Eichelbergera z nowego numeru miesięcznika Charaktery. Jestem ciekaw, czy wg was tak mozna okreslic te "moc" do której dazy sie w aikido??
Nie, w aikido moc bierze się z Hip-hopu i od Szczepana, dawno to już udowodniliśmy. Więc wypad z tą swoją hipisowską gadką,ok? Ty wogóle skuteczny jesteś ???
Napisano Ponad rok temu
Jestem dziś w wiosenno hipisowskim nastroju stąd ten temat. Poniżej zamieszczam tekścik Wojciecha Eichelbergera z nowego numeru miesięcznika Charaktery. Jestem ciekaw, czy wg was tak mozna okreslic te "moc" do której dazy sie w aikido??
Nie, w aikido moc bierze się z Hip-hopu i od Szczepana, dawno to już udowodniliśmy. Więc wypad z tą swoją hipisowską gadką,ok? Ty wogóle skuteczny jesteś ???
Napisano Ponad rok temu
Bełkot. Nieuzasadniony i wewnętrznie sprzeczny.... bla bla bla bla...
Co to qwa jest moc?? /tylko nie piszcie że iloraz pracy i czasu /
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z Ariczią niech ktoś spróbuje chociaż odpowiedzieć na pytanie, bo to co przeczytałem do tej pory to jakaś polemika na tematy psychologiczne, to ja zapytam - te forum to na temat Aikido czy może zgoła czegoś innego. Bo jak do tej pory to mam takie odczucie. I jeszcze jedno-może się mylę, a może nie-jeśli nie będziemy zaprzęgać we wszystko wiedzy to może zrozumiemy jakie przesłanie ma AIKIDO i co tak naprawdę oznacza DO w nazwie.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
No i na to pytanie większość - wyjątkowo! - już odpowiedziała.
2\ Jeżeli nie zaprzęgniemy wiedzy, to niczego nie zrozumiemy. Co najwyżej możemy odczuć.
3\ DO oznacza POŚWIĘCENIE!!!
4\ Fajny apel: "niech ktoś spróbuje". A może sam byś spróbował?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to proszę - odpowiedz na to pytanie
Cyprys na dziedzińcu.
Napisano Ponad rok temu
nie zrozumiałem z tego ani joty- czyli nie posiadam odpowiedzniej wiedzy ,czyli jestem niegodny trenować Aikido :nie:
Napisano Ponad rok temu
to proszę - odpowiedz na to pytanie
Cyprys na dziedzińcu.
Nareszcie
Napisano Ponad rok temu
A kto powiedzial, ze w aikido dazy sie do "mocy"? 8O
Tekst interesujacy. Jest to jeszcze jedna z prob zdefiniowania mocy.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Nie bój żaby jak mówi niejaki Ferdynand K. - psycholog z bliska nie taki groźny, choc istnieje teoria, że ten kierunek wybierają jednostki które same maja kłopoty z osobowościa i droga wytrwałych studiów usiłuja sobie pomóc :wink:Tak myslalem, ze psychologow i psychoterapeutow nalezy sie mocno wystrzegac :twisted: :twisted:
Qrczaki, dalej nie wiem o co Wojtkowi chodzilo.... :roll: 8O :? :? :?
No Jezyku widze ze ty mnie rozumiesz Skuteczny jestem jak nie wiem co tylko zależy w czym :wink: Ale kolega bezbłednie wychwycił moja mała prowokację wobec naszego ModaNie, w aikido moc bierze się z Hip-hopu i od Szczepana, dawno to już udowodniliśmy. Więc wypad z tą swoją hipisowską gadką,ok? Ty wogóle skuteczny jesteś ???
To Bujin:Nie podobają ci moje sie tematy to:
a) nie czytaj - widac kto zakładał, przecież nie?
polecam panel Ignoruj - zapewniam działa znakomicie
c) zaproponuj, nowy ciekawy, fasycnujący, nietuzinkowy, niewyeksplatowany, diabelnie poważny topic hicior. - wszyscy sie uciesza- zapewniam A tak to podpadasz jedynie pod kategorie fraszkowa:
Krytyk i Eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak żaden nie potrafi
No takie pytanie u adepta ki aikido :wink: 8O A to Ki to co to jestA kto powiedzial, ze w aikido dazy sie do "mocy"?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam^^
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogole, to cos ty taka laskawa dla ptactwa wodnego? Co tam sie dzialo na waszym ostatnim spotkaniu pod pretextem stazu ???A moze ktos zechce odpowiedziec na pytanie Labedzia 8)
Jak mozesz, Szczepanie :nie:
Ja z drogim kolega Labedziem nawet nie mialam okazji na tym stazu zamienic slowa ani wymienic uscisku reki, nad czym boleje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cena egzaminu?
- Ponad rok temu
-
czym jest dla Was Aikido
- Ponad rok temu
-
Trening u Romka Hoffmana
- Ponad rok temu