Moc - technik czy/i ducha
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kogo to obchodzi, co on pytal? Niech sie babci zapyta :wink: Zle nam sie tu gaworzy?A moze ktos zechce odpowiedziec na pytanie Labedzia 8)

Napisano Ponad rok temu
Jestem dziś w wiosenno hipisowskim nastroju stąd ten temat. Poniżej zamieszczam tekścik Wojciecha Eichelbergera z nowego numeru miesięcznika Charaktery. Jestem ciekaw, czy wg was tak mozna okreslic te "moc" do której dazy sie w aikido??
Nie, w aikido moc bierze się z Hip-hopu i od Szczepana, dawno to już udowodniliśmy. Więc wypad z tą swoją hipisowską gadką,ok? Ty wogóle skuteczny jesteś ???

Napisano Ponad rok temu
Jestem dziś w wiosenno hipisowskim nastroju stąd ten temat. Poniżej zamieszczam tekścik Wojciecha Eichelbergera z nowego numeru miesięcznika Charaktery. Jestem ciekaw, czy wg was tak mozna okreslic te "moc" do której dazy sie w aikido??
Nie, w aikido moc bierze się z Hip-hopu i od Szczepana, dawno to już udowodniliśmy. Więc wypad z tą swoją hipisowską gadką,ok? Ty wogóle skuteczny jesteś ???
![]()
![]()
![]()

Napisano Ponad rok temu
Bełkot. Nieuzasadniony i wewnętrznie sprzeczny.... bla bla bla bla...
Co to qwa jest moc?? /tylko nie piszcie że iloraz pracy i czasu

Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się z Ariczią niech ktoś spróbuje chociaż odpowiedzieć na pytanie, bo to co przeczytałem do tej pory to jakaś polemika na tematy psychologiczne, to ja zapytam - te forum to na temat Aikido czy może zgoła czegoś innego. Bo jak do tej pory to mam takie odczucie. I jeszcze jedno-może się mylę, a może nie-jeśli nie będziemy zaprzęgać we wszystko wiedzy to może zrozumiemy jakie przesłanie ma AIKIDO i co tak naprawdę oznacza DO w nazwie.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
No i na to pytanie większość - wyjątkowo! - już odpowiedziała.
2\ Jeżeli nie zaprzęgniemy wiedzy, to niczego nie zrozumiemy. Co najwyżej możemy odczuć.
3\ DO oznacza POŚWIĘCENIE!!!
4\ Fajny apel: "niech ktoś spróbuje". A może sam byś spróbował?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to proszę - odpowiedz na to pytanie
Cyprys na dziedzińcu.
Napisano Ponad rok temu
nie zrozumiałem z tego ani joty- czyli nie posiadam odpowiedzniej wiedzy ,czyli jestem niegodny trenować Aikido :nie:
Napisano Ponad rok temu
to proszę - odpowiedz na to pytanie
Cyprys na dziedzińcu.
Nareszcie

Napisano Ponad rok temu
A kto powiedzial, ze w aikido dazy sie do "mocy"? 8O
Tekst interesujacy. Jest to jeszcze jedna z prob zdefiniowania mocy.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Nie bój żaby jak mówi niejaki Ferdynand K. - psycholog z bliska nie taki groźny, choc istnieje teoria, że ten kierunek wybierają jednostki które same maja kłopoty z osobowościa i droga wytrwałych studiów usiłuja sobie pomóc :wink:Tak myslalem, ze psychologow i psychoterapeutow nalezy sie mocno wystrzegac :twisted: :twisted:
Qrczaki, dalej nie wiem o co Wojtkowi chodzilo.... :roll: 8O :? :? :?

No Jezyku widze ze ty mnie rozumieszNie, w aikido moc bierze się z Hip-hopu i od Szczepana, dawno to już udowodniliśmy. Więc wypad z tą swoją hipisowską gadką,ok? Ty wogóle skuteczny jesteś ???

To Bujin:Nie podobają ci moje sie tematy to:
a) nie czytaj - widac kto zakładał, przecież nie?

c) zaproponuj, nowy ciekawy, fasycnujący, nietuzinkowy, niewyeksplatowany, diabelnie poważny topic hicior. - wszyscy sie uciesza- zapewniam A tak to podpadasz jedynie pod kategorie fraszkowa:
Krytyk i Eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak żaden nie potrafi

No takie pytanie u adepta ki aikido :wink: 8OA kto powiedzial, ze w aikido dazy sie do "mocy"?

Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam^^
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogole, to cos ty taka laskawa dla ptactwa wodnego? Co tam sie dzialo na waszym ostatnim spotkaniu pod pretextem stazu ???A moze ktos zechce odpowiedziec na pytanie Labedzia 8)
![]()
![]()
Jak mozesz, Szczepanie :nie:
Ja z drogim kolega Labedziem nawet nie mialam okazji na tym stazu zamienic slowa ani wymienic uscisku reki, nad czym boleje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Cena egzaminu?
- Ponad rok temu
-
czym jest dla Was Aikido
- Ponad rok temu
-
Trening u Romka Hoffmana