W VT było bardzo wiele nokautów przy pomocy "fajnych" i nietypowych technik. W UFC jeden zawodnik nawet się sam znokautował.Ja na ten przyklad nie widzialem aby ktos w VT zostal znokaltowany "fajna technika".
capomiro a moze ty sie za duzo w Tekkena nagrales?
co zrobić żeby barć udział w walkach wale tudo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od zawsze ćwiczyłem karate - juz pare ładnych lat. Trochę podrózowałem po krajach europy i zawsze jesli nie znalazłem klubu karate ćwiczyłem cos innego. Capo, ju-jitsu (tradycyjne) i boks. Tak aby nie stracic kondycji i ciaglosci w treningach. Nie jestem nawet dobry w Capo, ju-jitsu ani w boksie - ale jakoś sobie radze.
Capo ćwiczylem w Londynie z rodowitymi brazylijczykami - i jakos sobie radzilem.
Poszedłem na trening bjj i w jednej z pierwszych walk 17latek (notabene 20 kilo lżejszy) w 12sekundzie założył mi balachę na nogę. O dalszym przebiegu walki i innych sparingach z rownymi wagą, wiekiem i "doświadczeniem" nie wspomnę... bo wstyd
Wnioski:
capomiro - najpierw posparuj sobie na treningu z innymi ludźmi z innych stylów proponuje bjj, kyokushin, lub/i boks - a potem wróć na forum
reszta rozmówców: proponuje wrócić do rozmowy z capomiro kiedy zrealizuje on moja sugestje - bo tracicie czas
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dajmy mu spokój sprawdzi chłopak co potrafi i się przekona ż enic nie potrafi :twisted: i bedzie niezły show: kuba wojewódzki na macie
choć nadal jestem zdania ż eten topic to jakiś roszerzone prima aprilis
Napisano Ponad rok temu
Siedzac tu i czekajac na walke Wladiego,postanowilem looknac na budo.No i przeczytalem wszystkie te bzdury.Capo to,Capo tamto.A Muay Thai to tak boski styl,bo cos tam...bla,bla,bla.Wszystko ladnie i pieknie,ale kazdy styl ma swoje zalety i wady,a Muay bynajmniej nie jest idealny.Co do BJJ: trenowalem jakis czas i mysle,ze do vale tudo jest potrzebny,ale wiem jakie problemy ma BJJ-oka,walczacy z dobrym kopaczem.
Capo jest sztuka walki,tak jak wszystkie inne i to,ze zawiera elementy taneczne,akrobatyczne jest zwiazane z jej historia i nadaje jej dodatkowego uroku.Capoeira walka to co innego co Capoeira taniec.Raz na zawsze niech to wejdzie w wasze zakute paly.
A to,ze wy se mowicie,ze tak nie jest,to akurat nikogo nie obchodzi.Miejcie swoja opinie,ale nie zgrywajcie wielkich autorytetow,bo nimi nie jestescie.
a nie pomyslales,ze skoro tyle ludzi ci mowi,ze capo sie nie nadaje,to cos w tym jest?
Genialna logika.No,to ze w Polsce tak wielu popiera Leppera znaczy,ze cos w tym kolesiu jest.Tak jest kolego Macias :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Capomiro: z calego serca zycze Ci powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hahahahaha :twisted: :twisted:Capomiro,nie daj se wmawiac jakichs idiotyzmow,przez takich pseudoekspertow-dyletantow,znawcow-teoretykow,jacy tu sie wypowiadaja en masse.Im wiecej czytam tych wypowiedzi,tym bardziej mi sie chce smiac.Wciaz powtarzane sa te same bzdury z ust ludzi,ktorzy o Capo nic nie wiedza,no i przewaznie o innych MA rowniez.Wystarczy spojrzec na ogolna ilosc postow napisana przez delikwenta i jaka mysl sie nasuwa: koles kozaczy na necie,a pewnie zamiast chodzic na treningi,to caly dzien przy kompie.No bo watpie,zeby ktokolwiek mial tyle czasu,zeby pogodzic treningi ze szkola i pisaniem na forum w takich ilosciach.Moge tu nawet podac jeden przyklad: kolega Combat.Nie obraz sie,ale juz kiedys Ci cos na ten temat pisalem...
Siedzac tu i czekajac na walke Wladiego,postanowilem looknac na budo.No i przeczytalem wszystkie te bzdury.Capo to,Capo tamto.A Muay Thai to tak boski styl,bo cos tam...bla,bla,bla.Wszystko ladnie i pieknie,ale kazdy styl ma swoje zalety i wady,a Muay bynajmniej nie jest idealny.Co do BJJ: trenowalem jakis czas i mysle,ze do vale tudo jest potrzebny,ale wiem jakie problemy ma BJJ-oka,walczacy z dobrym kopaczem.
Capo jest sztuka walki,tak jak wszystkie inne i to,ze zawiera elementy taneczne,akrobatyczne jest zwiazane z jej historia i nadaje jej dodatkowego uroku.Capoeira walka to co innego co Capoeira taniec.Raz na zawsze niech to wejdzie w wasze zakute paly.
A to,ze wy se mowicie,ze tak nie jest,to akurat nikogo nie obchodzi.Miejcie swoja opinie,ale nie zgrywajcie wielkich autorytetow,bo nimi nie jestescie.a nie pomyslales,ze skoro tyle ludzi ci mowi,ze capo sie nie nadaje,to cos w tym jest?
Genialna logika.No,to ze w Polsce tak wielu popiera Leppera znaczy,ze cos w tym kolesiu jest.Tak jest kolego Macias :twisted:
jasne,najlatwiej zaslonic sie textami w stylu " inteowi experci", "tyle posotw,bo siedza w inecie zamist cwiczyc" itd.
tylko nadal w turniejach MMA nie widac nikogo,kto stosuje glownie capo do walki.przypadek?
Napisano Ponad rok temu
Nie widać ponieważ powstały mity że tylko thaj box nadaje się do skutecznej walki a capo nie. Najwyższy czas to zmienić :twisted:tylko nadal w turniejach MMA nie widac nikogo,kto stosuje glownie capo do walki
Macias - może i wiesz trochę na temat MMA ale nic nie wiesz o capoeira i lepiej się nie wypowiadaj na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Nie widać ponieważ powstały mity że tylko thaj box nadaje się do skutecznej walki a capo nie. Najwyższy czas to zmienić :twisted:
.
Bede na to czekal niecierpliwie.
M.
Napisano Ponad rok temu
swojego czasu przeciwczylem kilka lat aikido,styl powszechnie uwazany za nieskuteczny.i dopoki nie zabralem sie za MMA tez uwazalem,ze aikido w niczym nie ustepuje innym stylom.i to nie zande mity,tylko fakt.Nie widać ponieważ powstały mity że tylko thaj box nadaje się do skutecznej walki a capo nie. Najwyższy czas to zmienić :twisted:tylko nadal w turniejach MMA nie widac nikogo,kto stosuje glownie capo do walki
Macias - może i wiesz trochę na temat MMA ale nic nie wiesz o capoeira i lepiej się nie wypowiadaj na ten temat.
Capomiro czemu nie poprosisz kilku thai boxerow,kickboxerow itp.zeby z toba posparowali?
Napisano Ponad rok temu
Wybacz, ale wypowiadasz się na forum o MMA, więc wypowiedzi ludzi się na tym znających są wskazane.Macias - może i wiesz trochę na temat MMA ale nic nie wiesz o capoeira i lepiej się nie wypowiadaj na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Capomiro masz nasrane.
huh co za szczerosc :?
Napisano Ponad rok temu
Cóż za inteligentna wypowiedź poparta argumentami
Napisano Ponad rok temu
Capomiro masz nasrane.
tobie argumentuja inni, ja przyszedłem zeby pozamiatać
Napisano Ponad rok temu
"Ja tu tylko sprzątam"Capomiro masz nasrane.
tobie argumentuja inni, ja przyszedłem zeby pozamiatać
Napisano Ponad rok temu
kilka podstorn tego topicu wystarczy za argument tego twierdzenia :twisted:Capomiro masz nasrane.
Napisano Ponad rok temu
Argumenty jakie argumenty Wy po prostu glosicie,ze tylko wasze style sa dobre,skuteczne,dobre na VT i bla,bla,bla.Argumentow sensownych nie dajecie.Nie znacie sie na Capo i nie wiecie,na czym polega ta sztuka walki,a wasze gadanie przypomina gadanie jakichs laikow,ktorzy widzieli kiedys tam Capo w tv i mysla,ze cos o niej wiedza.Zalosne.Wszystkie wasze argumenty moge podwazyc.
A glupie zarty na ten temat swiadcza tylko o tym,ze wielu z was nie ma oleju w glowie.Takie burackie nasmiewanie jest zalosne.Pojade was tekstem,ktory niejeden z was moze znac.Opisuje on idealnie wasze zachowanie: "Madry to ty jestes,ale tylko przez internet!".Podejrzewam,ze wiekszosc z was to kolesie,ktorzy siedza przed ekranem i wymadrzaja sie na temat MA,mimo,ze nie maja o tym wystarczajacego pojecia.
Napisano Ponad rok temu
Szczena,uwazaj,zeby Toba ktos nie pozamiatal
.
A .Opisuje on idealnie wasze zachowanie: "Madry to ty jestes,ale tylko przez internet!".Podejrzewam,ze wiekszosc z was to kolesie,ktorzy siedza przed ekranem i wymadrzaja sie na temat MA,mimo,ze nie maja o tym wystarczajacego pojecia.
Nie moge juz na to patrzec, zapraszam na sparingi wszystkicj ktorzy chca cos udowodnic szczegolnie Ciebie i tego capomiro czy jakos tak, walka vale tudo , grapling, kopanie , uderzanie wszystko jedno dla mnie pokazecie capoeire
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 do 85kg
- Ponad rok temu
-
Foty z Colloseum
- Ponad rok temu
-
Reality
- Ponad rok temu