"ITF = kickboxing, WTF jest lepsze"
Napisano Ponad rok temu
Z TKD zaczalem jak bylem jeszcze Krakowskim studentem, tam pierwszy raz poszedlem na zajecia i.. no coz.. zakochalem sie. Jednak nic nie trwa wiecznie i tyle tez nie trwalo moje studiowanie. Wylozylem matme, wylecialem, wrocilem do domu. W TKD w Krakowie spedzilem najpiekniejsze 3 miesiace zycia. Byl to ITF. [Przy okazji pozdrowienia dla Krakowskiej Akademii TKD]
Teraz. Wrocilem do domu [Zary]. Rozpaczliwie szukalem sekcji TKD i znalazlem. Jest niewielka, w skromnych warunkach [nic dziwnego Krakow vs. Zary..] No ale ok.. Poza tymi roznicami, jest rowniez ta, iz jest to WTF. Mowiac, ze jestem troche bardziej przyzwyczajony do ITF, ktory wg mnie i moich skromnych doswiadczen zawiera w sobie wiecej tradycji i takiego 'koreanskiego powiewu' (: Mowiac to, uslyszalem slowa zawarte w temacie. Uslyszalem to zarowono od wspolcwiczacych kolegow, a takze od trenera. Nie mam nic przeciwko WTF, nie mam takze mozliwosci cwiczenia TKD ITF. Ale jestem poprostu strasznie zauroczony tym co widzialem w Krakowie... Czy moze ktos napisac cokolwiek co pozwoli mi sie nie zniechecic i kontynuowac nauke TKD tym razem pod sztandarem WTF..?
sorry za dlugi post ^_-
Napisano Ponad rok temu
Jak się nie ma, co się lubi... ćwicz, nie pękaj, rób swoje, chyba że masz jakiś inny wybór sekcji... bo ja osobiście na takie gadki trenera i ćwiczących to uczulony jestem strasznie... A przy okazji - od czasu do czasu można w wakacje pojechać na fajne seminaria z ludźmi z WTF, takimi co to nie dzielą świata na kawałki i przyjmują wszystkich z otwartymi rękami. Ja już dziś zapraszam Cię w wakacje na parę dni do Zamościa na treningi z Kytu Dangiem.
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak serio to nie wiem, moze to wynika z mojego niedoswiadczenia itd.. ale w TKD znalazlem cos, czego wydaje mi sie ze nie znajde nigdzie indziej. Moze to zauroczenie, moze poprostu lamerstwo:D whatever.. zalezy mi na tym i tylko na tym. Chce robic to co widzialem w Krakowie. Chyba bede cwiczyl w tym co mam, a przy najblizszej okazji ze lzami radosci w oczach przeniose sie do ITF'u.
Dzieki Gizmo za zaproszenie ^^
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A ITF mozesz sobie tez pocwiczyc jak t Kochasz, poscigaj filmiki układów zdjecia itd. moze jakos sie uda ; P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lubisz batonik o nazwie"snikers" i jesz go b.długo to ciezko Ci bedzie przerzucic sie na batonik "flajers" który jest podobny ale nie do konca taki sam ; )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do trenera..to hmhm kojarzy mi się to z filmami z hong konu i z dialogiem:moje kung fu jest lepsze niż twoje..
ale moze tylko sprawił takie pierwsze wrażenie?!co?!
pozdrawiam..
Napisano Ponad rok temu
Niech TKD bedzie z wami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to pochwalilem sie wiec juz sobie ide
:wink:
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-