Uwaga na kolorowe kimona!
Napisano Ponad rok temu
Chcialem sie zwrocic do tych osob ktore posiadaja kolor kimona inny niz niebieski czy bialy. Nie wolno ich stosowac na zawodach. Kolory Waszych kimon sa zakazane na turniejach bjj organizowanych przez Cbjj. Jedna z 2 najwiekszych organizacji Bjj na swiecie.
Tak w ramach ciekawostki :wink:
Napisano Ponad rok temu
A jest jakies uzasadnienie?
Aspiracje sa takie aby Bjj bylo sportem olimpijskim wiec sprawa koloru Gi musiala zostac w jakis sposob rozwiazana i przyjeto jak widac takie rozwiazanie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
A nie widziales reklam na strojach sportowcow?To następnym krokiem w myśl tej zasady powinno być wyeliminowanie wszelkiego rodzaju naszywek, poza oznaczeniem narodowości.
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedno jako jest wasza opinia - gi nie ejst rowne gi. Moim bardzo latwo udusic, za to kumpel ma tak zajebiscie sztywny kolenierz, ze trzeba wlozyc ze dwa razy wiecej sily w te sama czynnosc. To nie jest chyba zbyt sprawiedliwie...
K_P
Napisano Ponad rok temu
A nie widziales reklam na strojach sportowcow?To następnym krokiem w myśl tej zasady powinno być wyeliminowanie wszelkiego rodzaju naszywek, poza oznaczeniem narodowości.
Pozdrawiam, Aviator
No właśnie widziałem, więc jak się to ma do ograniczenia koloru kimon? No jasnoczerwone czy żółte (jakie ostatnio się w ofercie pojawiły) wyglądają nie bardzo.... ale czy czarne jest bardziej kolorowe, od białego np. dragao, z neonową naszywką firmową?
Do Kubusia Puchatka... ja też mam czarne, ale przed pierwszym włożeniem wyprałem je w pralce i utrwaliłem kolor. Po drugim praniu zupełnie przestało barwić. A z drugiej strony, to częściej widzi się delikwentów którzy mają brunatno-białe kimona i to nie z powodu sparowania z czarnymi kimonami
Pozdrawiam, Aviator
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedno jako jest wasza opinia - gi nie ejst rowne gi. Moim bardzo latwo udusic, za to kumpel ma tak zajebiscie sztywny kolenierz, ze trzeba wlozyc ze dwa razy wiecej sily w te sama czynnosc. To nie jest chyba zbyt sprawiedliwie...
K_P
Koniec koncow bedzie jak na judo ze na top zawodach beda dopuszczone tylko gi z tym "wzmocnionym" kolnierzem.
Trzeba miec lapy ze stali aby cokolwiek zrobic czlowiekowi w takiej zbroi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoda. Ja bym wolal, aby kazdy chodzil w takim kolorze jakim chce. Moze byc nawet rozowy :wink:
Narazie moze. Problem bedzie jedynie jak pojedziesz na zawody organizowane przez federacje (ME, Mundial, Pan-Ams itd.). W polsce hulaj dusza 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa ksiazka Royce'a Gracie!
- Ponad rok temu
-
4th GRAPPLING INTERNATIONAL OPEN OF PARIS
- Ponad rok temu
-