1 Ogólnopolski Festival Sztuk Walki
Napisano Ponad rok temu
Tekwondo Warszawa
Ninjitsu tengu
Eskrima
Napisano Ponad rok temu
Hwarang do (jeśli to się tak piszę)
Combat Kalaki
Kung fu
Napisano Ponad rok temu
Nie pamiętam
Judo
Tai chi
To wszystkie które są w względnie dobrej jakości.
Pozdrawiam jerz.
Napisano Ponad rok temu
Jako widz bylem zbulwersowany tym co reprezentowała większość ekip,pokaz ma byc pokazem a nie 15 minutową rozgrzewką , tylko ekipy Taekwondo i Ninjitsu podeszli do tego w sposob powazny, obie ekipy pokazaly na czym polega ich sztuka walki. Ale i tak Najwieksze wrazenie zostalo mi i wiekszości pobliczności po grupie Taekwondo "Taeyang" z Wa-wy,poprostu wyczesali taki pokaz ze mnie zatkalo z wrażenia.
A teraz maly apel do reszy ekip ktore byly na tym Festiwalu.
-Mozecie dac sobie spokoj z pokazami jezeli będziecie robic je w ten sposób jak wczoraj.
Mam nadzieje że ni kogo nie uraże tym tekstem tak jak jest to moje spostrzeżenie.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A teraz maly apel do reszy ekip ktore byly na tym Festiwalu.
-Mozecie dac sobie spokoj z pokazami jezeli będziecie robic je w ten sposób jak wczoraj.
Mam nadzieje że ni kogo nie uraże tym tekstem tak jak jest to moje spostrzeżenie.
Pozdrawiam.
Tak jasne.... :roll:
Te dwa pokazy podobały Ci się najbardziej i spoko, ale równanie z ziemią reszty ot tak po prostu to lekki przegięcie, bo zaraz wpadnie ktoś i powie podobało mu się co innego a te dwie ekipy to niech sobie lepiej dadzą spokuj.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaka sztuka walki?Czesc. Czy ktoś był moze na tej imprezie?? Bo ja byłem i bardzo mnie zdziwil ten wynik bo myslalem ze jezeli robi sie taki festiwal to powinno sie oceniać pokazy sprawedliwie.
Jako widz bylem zbulwersowany tym co reprezentowała większość ekip,pokaz ma byc pokazem a nie 15 minutową rozgrzewką , tylko ekipy Taekwondo i Ninjitsu podeszli do tego w sposob powazny, obie ekipy pokazaly na czym polega ich sztuka walki.
Od kiedy Taekwondo jest sztuką walki?
Jaka 15 min. rozgrzewka?
Napisano Ponad rok temu
Od zawsze.
Napisano Ponad rok temu
Od zawsze.
Ej to bylo tak na "wkreta" wiesz o co chodzi :wink:
Szkoda ze nie bylo Muay Thai, ale w sumie to nie bylby ciekawy pokaz, moze pare technik na tarczach, wai khru i walka pokazowa to wszystko...
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
nie mam nic przeciwko samej km, ale tam ni cholery sztuki nie ma
ale nauczylem sie patrzac na ich pokaz jednaj waznej rzeczy: trzeba chronic krocze
Napisano Ponad rok temu
Wielkie dzięki za słowa miłe i te krytyczne.
Pozwolą one lepiej przygotować kolejne edycje festiwalu.
Kilka wyjaśnień:
1. Ilość publiczności - To co było widać na trybunach to wynik dużej rotacji.
Część osób poprostu przychodziła na wybrane style walki i opuszczała nas (szkoda) W tym dniu we Wrocławiu odbyło się kilka naprawdę dużych imprez - "bicie rekordu Guinessa" , mecz Idei Śląsk Wrocław, Pokazy skoków spadochronowych i kilka imprez towarzyszących. Mamy nadzieję, że następnym razem nasza ( czyli także Wasza) przyciągnie większą ilość widzów niż inne imprezy.
2. Wyniki - Organizator nie miał żadnego wpływu na wyniki Jury, które składało się wyłącznie z przedstawicieli występujących na festiwalu klubów. Wszystkie wyniki zostały podliczone a matematyka jest nieubłagana i ustaliła w sposób oczywisty ocenę Jury.
3. Prowadzący - zapowiadał kluby i nie czytał komentarzy do danego stylu walki. Większość klubów zapewniła własnego lektora ( ich prośba i wybór) , kluby które nie miały lektora pozostawiły notatki ( nie zawsze czytelne) , które czytała inna osoba.
Chcielibyśmy wszystkim serdecznie podziękować, przede wszystkim uczestnikom, którzy włożyli wiele trudu i wysiłku w przygotowania swoich pokazów.
Dla nas każdy z pokazów był fantastycznym przeżyciem!!!
Pozdrawiamy WSZYSTKICH
Organizator
Napisano Ponad rok temu
A tak nawiasem mówiąc, to zastanawiam się ogólnie nad sposobem oceniania takich pokazów. No bo niektóre style są "predysponowane" do pokazów i efektowych technik (capo, teakwondo, wushu), w innych trudniej jest coś wymyśleć.
Co do lojalności lokalnej - to jest w miarę oczywiste, jakby festiwal odbywał się w Lodzi i byłbym w jury, to pewnie też trudno byłoby mi być obiektywnych. Kto twierdzi inaczej, to raczej ściemnia ;-)
Dlatego może lepszym pomysłem było zaangażowanie osobnego niezależnego jury.
Ale co tam, wyniki nie są najważniejsze. Ja się tam świetnie bawiłem i spełniłem marzenie, aby wykonać formę z kijem przed publicznością i zebrać chociaż kilka oklasków
Napisano Ponad rok temu
ja tam zdanie takich osób mam w głebokim poważaniu - ważne jest że było milo, wesoło i wiele ekip pokazało że "ma jaja" (m.in.Acapullco w wykonaniu Combat Kalaki czy "pojedynek sprzątaczy" z muzyką z kankana w wykonaniu TKD (ehhh ale to dziewcze było urocze- gdybym był pare lat młodszy )
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[...]
ja tam zdanie takich osób mam w głebokim poważaniu - ważne jest że było milo, wesoło i wiele ekip pokazało że "ma jaja" (m.in.Acapullco w wykonaniu Combat Kalaki czy "pojedynek sprzątaczy" z muzyką z kankana w wykonaniu TKD (ehhh ale to dziewcze było urocze- gdybym był pare lat młodszy )
mnie sie jeszcze podobaly rozowe majtki
Napisano Ponad rok temu
[...]
LOL tego to ja bez kitu nie pamietam
Napisano Ponad rok temu
[...]
LOL tego to ja bez kitu nie pamietam
bo Ty spales tam na trybunach u gory albo Cie juz nie bylo
BTW. co Ty masz na tym tatuazu oprocz tego typka z mieczem ?
Napisano Ponad rok temu
[...]
Chce zobaczyć zdjęcia
Napisano Ponad rok temu
Chce zobaczyć zdjęcia
nie ma zdjec trzeba bylo sie pofatygowac a poza tym byly widoczne tylko przez chwile ale pozniej jakas siedziala tylko ze nie widzialem koloru wiec nie wiem czy to ta
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Oto nowy klip Rodneya Chico Kinga
- Ponad rok temu
-
rękawice bokserskie
- Ponad rok temu
-
Ubezpieczacie sie?
- Ponad rok temu