Grunt to bezpieczne obchodzenie się z bronią!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój syn - 6-latek powiedział, widząc zdjęcie: "Tata, ten pan źle przeładowuje, bo ma palec na spuście!"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie, zdziwiony jestem, iż na podstawie nic nie mówiącego zdjęcia wydajecie opinię o człowieku. Patrząc tym torem, można każdego nazwać debilem, albo złośliwie wytykać pewne kwestie. Nie każdy jest ideałem, ale Wy chyba o tym nie wiecie, traktując zdjęcie jako pozywkę do prezentacji swojej jakże fachowej i jakże uczciwej oceny człowieka.
Nie znacie chyba filmów szkoleniowych Navy Seals, na których jeden z żolnierzy pokazuje takie ciekawostki jak noszenie granatów mocowanych za łyżkę, przeładowanie M-16 z dłonią na spuście itp. itd. I co? Na podstawie tego filmu można stwierdzić, że Navy Seals to patałachy?
Może trochę pokory i pomyślunku...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale pewne odruchy sie ma.
albo sie nie ma i jest sie dpa.
a to jest dpa.
dobranoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale!!...
Na oko Pan Ostrowski ma jakiegoś KLONA 1911A1 (chyba że się mylę). Jeśl jest to mocno zmodyfikowany pistolet (np Wilson Combat) to oni ZALECAJĄ przeładowywanie broni przy ściągniętym języku spustowym. Ma to związek z delikatnymi zaczepami. Jakkolwiek wygląda to szokująco dla IPSC (i nie tylko mam nadzieję :wink: ), to jest to zgodne z ich zaleceniami.
Inna sprawa, że nie wiem, czy Pan Ostrowski o tym wie
Napisano Ponad rok temu
Nie wiadomo w jakich okolicznosciach było zrobione zdjęcie. Może akurat Pan na zdjęciu prezentował złe postępowanie z bronią, o czym my nie wiemy.
(...)
Nie znacie chyba filmów szkoleniowych Navy Seals, na których jeden z żolnierzy pokazuje takie ciekawostki jak noszenie granatów mocowanych za łyżkę, przeładowanie M-16 z dłonią na spuście itp. itd. I co? Na podstawie tego filmu można stwierdzić, że Navy Seals to patałachy?
Może trochę pokory i pomyślunku...
1. Zdjęcie pochodzi z gazety "POLITYKA" i z atrykułu, który wcale nie traktował o błędach w bezpiecznym obchodzeniu się z bronią.
2. Rzeczywiście nie znam filmów szkoleniowych Navy Seals, ale może ten żołnierz, co przeładowuje M-16 z palcem na spuście, uczył się zasad obchodzenia z bronią na tym samym kursie, co pan na fotografii. Powiedz mi łaskawco, PO CO, przeładowywać M-16 z palcem na spuście? Jakie są korzyści w porównaniu z przeładowaniem bez palca na spuście?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nunchaku VCD by Demura
- Ponad rok temu
-
Skad zamowic.
- Ponad rok temu
-
Broń czarnoprochowa
- Ponad rok temu