Crockstick.
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, że po pewnym czasie będę się mógł nazwać również szczęśliwym użytkownikiem. Na początek przerobiłem dwa "noże" (takie stołowe - sztućce) na prawdziwe, ostre narzędzia do cięcia. Jak pewnie każdy wie, ostrze w takich sztućcach nie potrafi nawet skaleczyć palca. Wstępnie zdarłem część stali ostrzałką diamentową (taką ze sklepu narzędziwego, za 6 PLN) a następnie Crock'iem doprowadziłem ostrze do w miarę przyzwoitych parametrów.
Udało się. Jednak ze względu na krótki czas posiadania urządzenia do ostrzenia proszę o opinie oraz uwagi kogoś, kto być może posiada lub posiadał takową ostrzałkę i ma już wyrobione o niej dobre lub złe zdanie.
Być może ktoś zdradzi tajemnicę jak należy a jak nie należy się nią posługiwać. Czekam na wypowiedzi i na koniec wklejam obrazek rzeczonej ostrzałki.
Ps.
Thx Tatoine!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten mój ma dwa komplety. Szare - średnie i białe - gładkie. Lansky oferuje też model z jednym kompletem prętów (szarych). Ze zdjęcia na ich stronie wynika, że różnica polega na zastosowaniu niższego pudełka, przez co mieści się tylko jeden pręt wzdłuż każdego boku.
Poniżej wersja z jednym kompletem prętów:
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Ale na początek dobre i to. Nie od razu Kraków zbudowano.
Napisano Ponad rok temu
No dobra - kosztowało mnie równą paczkę.
Napisano Ponad rok temu
tylko trochę leniwy jestem ale kiedyś się zbiorę i zrobię
acha - jeśli dobrze rozumiem ideę tego typu ostrzałek to pręty mają być pod kątem a nóż należy trzymać pionowo i "kroić", tak ?
Napisano Ponad rok temu
Nie wklejam obrazka, ponieważ modemowcy mogą się na mnie pogniewać. Obrazek ma ponad 100 kilobajtów.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo cena bardzo zachecająca (18$ na PVK), a na Spyderco mnienie szczególnie stać...
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moglem przeciez od razu szarpnac sie na TriAngla, ale to wlasnie cena zadecydowala o kupnie Lansky'ego. I wcale nie placze z tego powodu :-)
Napisano Ponad rok temu
mam tylko jedno pytanie - golą noże po naostrzeniu, czy niemozliwy jest taki stan do uzyskania?
PZDR,
Smoku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co kupic?
- Ponad rok temu
-
Kąt ostrzenia w poszczególnych firmach.
- Ponad rok temu
-
Herbertz
- Ponad rok temu
-
jestem uzależniony
- Ponad rok temu
-
Ruskie noże
- Ponad rok temu
-
Napisy/rysunki na ostrzach - jak są robione?
- Ponad rok temu
-
Cold Steel Voyager
- Ponad rok temu
-
CRKT M16?
- Ponad rok temu
-
Cold Seel factory 2nd
- Ponad rok temu
-
Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie...