Zawodnik Taekwon-do okazał się najlepszy! :D
Napisano Ponad rok temu
W sobotę w Teleekspresie zobaczyłem że pokazywali jakies Polskie zawody sztuk walki pomiędzy różnymi stylami. Było Taekwon-do, karate, chyba bjj - nie wiem - rozróżniałem bo strojach. No i okazało się że wygrał zawodnik Taekwon-do - Piotr Jurecki. Całkiem zaskakujące zakończenie - ale trzeba przyznać że bardzo optymistyczne! Fakt że walki przypominały raczej BJJ, co być może dowodzi że trening Taekwon-do jednak daje duże możliwości nawet w takiej walce. Jeśli ktoś posiada więcej informacji na ten temat to niech się nimi podzieli.
Może jest nawet na forum?
Napisano Ponad rok temu
[mirror tematu z taekwondo.rsc.pl/forum ]
W sobotę w Teleekspresie zobaczyłem że pokazywali jakies Polskie zawody sztuk walki pomiędzy różnymi stylami. Było Taekwon-do, karate, chyba bjj - nie wiem - rozróżniałem bo strojach. No i okazało się że wygrał zawodnik Taekwon-do - Piotr Jurecki. Całkiem zaskakujące zakończenie - ale trzeba przyznać że bardzo optymistyczne! Fakt że walki przypominały raczej BJJ, co być może dowodzi że trening Taekwon-do jednak daje duże możliwości nawet w takiej walce. Jeśli ktoś posiada więcej informacji na ten temat to niech się nimi podzieli.
Może jest nawet na forum?
Łukasz Jurkowski to po pierwsze, a po drugie to jest na forum pod nickiem Juras(L) o ile sie nie myle :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwyciezcy gratuluje!
K_P
Napisano Ponad rok temu
Zwyciezca trenuje bjj u Mirka Okninksiego w Vale Tudo Polska w W-wie, to tak zeby przedstawiciele systemow stojkowych nie ulegli zbytniej euforii... Bo, to moze byc grozne.
To znaczy ze przedstawiciele BJJ startujacy w turniejach Vale Tudo nie trenuja styli uderzanych
Napisano Ponad rok temu
Ale fakt to, co się umie to czasem zasługa kilku styli. Dla mnie ciekawym dopełnieniem Taekwon-do jest Viet Vo Dao (przy okazji pozdrawiam Pana Ryszarda, który jak widzę zagląda także tutaj, do TKD ).
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich!
Napisano Ponad rok temu
Szczere gratulacje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Greed a co podalem wyzej ??rowniez przylaczam sie do gratulacji jest jakas relacja z tych zawodow ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Jeśli można wiedzieć:
A co na to władze PZTKD ? Rozmawiałeś z nimi ? Jaka była reakcja ?
Obyś miał więcej takich sukcesów.
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Juras na prezasa TKD ITF.
Napisano Ponad rok temu
Wladze, wladzami ale to bylo poza ich juryzdykcja
Tu chyba nie masz racji. Zobacz na Idzikowskiego. Sytuacja troche inna, ale podobna.
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
wyszło takie rozporządzenie ministerstwa sportu: "o dyscyplinach i dziedzinach" czy jakos tak. wg. tego przepisu nie mozna startowac w sportach które znajdują sie w tej zamej dziedzinie czyli np. TKD ITF, TKD WTF, TKD GTF. mozna natomiast startowac do woli w innych sportach ktore nie są uwzglednione w tej dziedzinie. trzeba rozróznic dyscypliny od dziedzin i dopiero wtedy mozna mowic o tym czy coś jest zgodne z przepisami i podlega pod ich juryzdykcje.
co do tej ustawy to nie jestem pewien czy brzmi tak jak pisałem ale jej sens jest mniej wiecej taki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomocy...
- Ponad rok temu
-
Poznań
- Ponad rok temu
-
Czestotliwosc kopniec
- Ponad rok temu