Microtech Mini SOCOM manual vs. Kershaw Avalanche
Napisano Ponad rok temu
Masz racje ze nie wytrzymalbym tyle czxasu czekajac az mi odesla sprzet.
Wiec wiem juz ze na mini socoma na 90% sie nie decyduje. To co w takim wypadku brac pod uwage?
Mapet niezbyt pochlebnie wyrazal sie o avalanchu wiec w tym przypadku znowu mam obawy ze trafie na jakiegos klekota.
Doradzcie co robic bo jeszcze noza nie kupilem (i bubla nie odeslalem) a juz mnie szlag trafia :wink:
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Pytanie: co ma SOCOM do serwisu Chrisa Reeve'a?Tylko że Xarr czeka na swojego socoma już chyba z miesiąć czasu rozleciała mu sie renkojeść.
I taki mały szczegół... nie "rozleciała się" bynajmniej, najlepiej spytaj go kiedyś o szczegóły. Akurat SOCOM (pełny wymiar, najlepiej roczniki 99 i poniżej oraz 2002) to cholernie solidny nóż. Aha, nożyk jest w drodze do niego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Akurat SOCOM (pełny wymiar, najlepiej roczniki 99 i poniżej oraz 2002) to cholernie solidny nóż.
Hehe, brzmi jak wypowiedź znawcy win: "Rocznik 99 - ooo, wspaniały. A 2001 - nieee, kiepskie zbiory były - marna pogoda etc.".
Pewnie w 2000 i 2001 pogoda była pod psem, pracownicy w MT mieli niskie ciśnienie, więc przysypiali przy robocie...
pozdr.
Cactus
Napisano Ponad rok temu
Ale skoro już pytasz, to chodzi np. o to, że do 99 włącznie sama krawędź noży SOCOM była polerowana na lustro na skórzanym pasie szlifierskim przez samego Tony'ego - to była "ostrość absolutna". To samo dotyczy noży UDT'2000. Zaś SOCOM w 2002 zyskał nowe, dość praktyczne, wykończenie - "roboczy" stonewash, a wcześniej były tylko czarne i piaskowane. Ot i cała sprawa...
Napisano Ponad rok temu
Ale chodzi mi o nieuzywane noze
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
sorry KKamiLL, nie idż w paranoję.. :wink: O mojej przygodzie z sebenzą pisałem tylko jako o ciekawostce i tyle. Naprawdę SUPER przeboje to ja miałem w zeszłym roku z servisem Toyoty .Ale- nie to forum.ale cala dyskusja jest o tym czy trafie na mini socoma z luzami na blokadzie albo na avalancha rozklekotanego, czy uda mi sie kupic noz z ktorego wreszcie bede zadowolony bo bedzie mial, jak to ktos ladnie nazwal, 0 blade play
KKamiLL
Piter nie może dac Ci zapewnienia ale nie wyobrazam sobie żeby miał wadliwy egzemplaz i sprzedał go jakby nigdy nic. :roll: Jak Go znam to nic Ci nie grozi. U mnie CAŁY sprzęt od Pitera chodzi nienagannie-noże,akcesoria, latarka itd. i nie tylko u mnie...
pozdro. KKamiLL i Piter
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Piter, ale cala dyskusja jest o tym czy trafie na mini socoma z luzami na blokadzie albo na avalancha rozklekotanego, czy uda mi sie kupic noz z ktorego wreszcie bede zadowolony bo bedzie mial, jak to ktos ladnie nazwal, 0 blade play
KKamiLL
KKamiLL wydaje mi się, że trochę za bardzo się przejmujesz ... Jak wynika z dyskusji tarfiają się te bez "0 balde play" - ale myślę, że dotyczy to każdego noża bez znaczenia jekiego producenta.
Bywa, że trafi się wybrakowany wyrób. W tym przypadku reklamacja - no i niestety przy okazji znów oczekiwanie i nerwy. Kwesia wyboru dobrego źródła zakupu.
Bez cukru muszę tu powiedzieć, że reklamowałem swojego czasu u Pitera z takim efektem, że wziął wszytko na swoją głowę - obyło się bez czekania, bez nerwów - wręcz przeciwnie, rozwiązanie, które zaproponował procentuje do dziś.
Jak kupowałem swój pierwszy nóż ze stali 154CM też zadawałem setki pytań i trząsłem portkami czy powierzchniowo mi nie będzie rdzewiał bo bywały przypadki, że rdzewiały. W efekcie końcowym okazało się, że obawy były bezpodstawne.
Wybierz nóż, kóry najbardziej Ci pasuje pod względem zastosowania, materiałów i ceny .... kupuj i używaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla wszyskich
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
alew
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak w "Gdzie jest generał" kooniu ?jesteś po prostu katalizatorem chaosu
"...ten Orzeszko,Panie Poruczniku, to on był Jonasz.."
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
:peace:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A bo chcialbym kupic noz..
- Ponad rok temu
-
Jaki noz
- Ponad rok temu
-
Rob Simonich Bitterroot.
- Ponad rok temu
-
Ktora fabryka wypuszcza naostrzejsze noze?
- Ponad rok temu
-
Dla pokrzepienia ducha.
- Ponad rok temu
-
Cuda E.D.C. kto posiada?
- Ponad rok temu
-
Noszenie noża w Wielkiej Brytanii
- Ponad rok temu
-
Widzieliscie nowe modele Muela?