Konfrontacja Sztuk Walki (Marriott) - 27 luty
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy ktos o tym juz pisal, probowalem w wyszukiwarce ale nic nie znalazlo. 27 w marriocie ma byc tzw."konfrontacja sztuk walki" o godzinie 20, wlasnie w barze Champions(warszawa). Ma sie odbyc 7 walk. Moze wiecie cos o tym, gdzie mozna znalezc jakies dodatkowe info?
dzieki z gory za odpowiedz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiadomo już może, kto wystartuje?
Pozdr.,
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://sport.onet.pl/875312,wiadomosci.html
Pozdrawiam
Wielka bijatyka w hotelu Marriott
Kto okazałby się lepszy: karateka czy zapaśnik? Kick bokser czy judoka? A co zdziałałby mistrz taekwondo w starciu ze specjalistą od sambo?
W piątek poznamy odpowiedzi na te pytania. W warszawskim hotelu Marriott odbędzie się pierwsza w naszym kraju konfrontacja sztuk walki.
- Nasza impreza nie ma nic wspólnego z walkami w klatkach - zapewnia organizator, Maciej Kawulski - Chcemy pokazać najpopularniejsze style walki na świecie i ich zasady.
W warszawskiej imprezie wystąpi ośmiu zawodników - specjalistów od różnych stylów walk. Wśród zaproszonych znaleźli się między innymi wicemistrz świata w sambo, Ukrainiec Roman "Szaman" Szaszkow oraz wielokrotny medalista mistrzostw Polski w taekwondo, Łukasz Jurkowski.
Zawodnicy będą walczyć według ściśle określonych reguł i w tradycyjnych strojach swoich sztuk walki.
- 10-minutowe pojedynki będą prowadzone na ringu bokserskim ustawionym w środku... restauracji Champions - mówi drugi z organizatorów, Martin Lewandowski - Sędziować będą między innymi czempion karate Robert Łysiak i były mistrz Europy w boksie Przemysław Saleta.
Więcej szczegółów w "Super Expressie"
a oto te szczeguły
Wielka bijatyka pod Pałacem Kultury
Kto okazałby się lepszy: karateka czy zapaśnik? Kick bokser czy judoka? A co zdziałałby mistrz taekwondo w starciu ze specjalistą od sambo?
W piątek poznamy odpowiedzi na te pytania. W warszawskim hotelu Marriott (znajduje się w pobliżu Pałacu Kultury i Nauki) odbędzie się pierwsza w naszym kraju konfrontacja sztuk walki.- Nasza impreza nie ma nic wspólnego z walkami w klatkach - zapewnia organizator, Maciej Kawulski (25 l.). - Chcemy pokazać najpopularniejsze style walki na świecie i ich zasady.
W warszawskiej imprezie wystąpi ośmiu zawodników - specjalistów od różnych stylów walk. Wśród zaproszonych znaleźli się między innymi wicemistrz świata w sambo, Ukrainiec Roman "Szaman" Szaszkow (26 l.) oraz wielokrotny medalista mistrzostw Polski w taekwondo, Łukasz Jurkowski (22 l.).
Zawodnicy będą walczyć według ściśle określonych reguł i w tradycyjnych strojach swoich sztuk walki.
- 10-minutowe pojedynki będą prowadzone na ringu bokserskim ustawionym w środku... restauracji Champions - mówi drugi z organizatorów, Martin Lewandowski (29 l.). - Sędziować będą między innymi czempion karate Robert Łysiak i były mistrz Europy w boksie Przemysław Saleta.
Bilety na imprezę można kupić w restauracji Champions. Najtańsze kosztują 30, a najdroższe 150 złotych.
Napisano Ponad rok temu
Znalazłem to na ulotce otrzymanej w Multikinie
Faktycznie, ulotka była z Cinema City, a nie z Multikina. Nieważne...ja dostalem podobna ulotke w Cinema City
No co, przynajmniej wiemy dodatkowo, ile mają lat dwaj zawodnicy i dwaj organizatorzy ;-)a oto te szczeguły (...)
Ale fakt, że to dziwne: byłem dziś w Marriocie i próbowałem na miejscu podpytać się o nazwiska zawodników. Podobno lista jeszcze nie jest ustalona! A może jest trzymana w tajemnicy do ostatniej chwili...
Tak czy owak, ja mam już swój bilecik :-) .
Pozdr.,
M.
Napisano Ponad rok temu
Dwa dni do gali a nie ogłoszono jeszcze karty. Jeśli to poważna impreza to powinno być to zrobione już dawno. Czekamy na wiecej info
Napisano Ponad rok temu
z calym szacunkiem dla sambo i kicka ale to NIE sa SZTUKI WALKI...
sporty wali owszem!
onet-sronet
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mialem na mysli zapasy nie sambo!
izwienicie tawariszcze nie chaciol Was (tu powinno byc "obrazic" ale akurat zerwalem sie z tej lekcji kiedy mowiono o tym...)
brac rycerska lypie okiem!
graal sie wszedzie moze pojawic!
czuwaj!
Napisano Ponad rok temu
Tak i ta niezgoda mog?a by sie˛ niezdrowo na zdrowiu odbic´
uuu powialo chlodem!
a mialo juz nie byc zimy w tym roku!
myslicie ze powiedzenie "strach na lachy" nawiazuje do naszej historii - mam na mysli nazywanie nas LACHY przez wschodnich braci?
Napisano Ponad rok temu
konfrontacja SZTUK walki? (...)
No cóż... Ograniczona treść i hasłowy komunikat skierowany do złożonego odbiorcy...
Takie są już prawidła reklamy, która niemal zawsze upraszcza zawartość informacyjną, a w sferze merytorycznej pozostawia wiele do życzenia ("A świstak zawija to w te sreberka" :wink: ).
Ale można się też zastanawiać, czy to w ogóle będzie KONFRONTACJA SZTUK. Jeśli jacyś zawodnicy od dawna ćwiczą mixa, to ciężko mówić, aby byli reprezentantami określonych, pojedynczych sztuk.
Ale tymczasem kompletu nazwisk zawodników nadal nie znamy... Zaciekawiony zadzwoniłem dzisiaj po południu na nr telefonu Champions Sports Bar (630-51-19). Uprzejmy żeński głos, po okazaniu totalnego zaskoczenia takim pytaniem, wyjaśnił po chwili, że na ten moment nie posiadają jeszcze informacji o uczestnikach . O zasady rozgrywania walk czy punktacji nawet nie warto tych biednych kobitek wypytywać...
Ten chaos, to chyba w związku z tym, że to pierwsza taka impreza w Champions.
Mam nadzieję, że informacja o udziale Romana Szaszkova jest potwierdzona. Jeśli tak, to tego wieczoru może to być jego niezły popis, na co liczę.
BTW: czy organizator Maciej Kawulski - to nie jest Maciej Kawulski wykluczony przez Mirka z Valetudo Polska? Jest o tym info na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Komunikat Vale Tudo Polska
Informujemy, że Maciej Kawulski został wykluczony z Vale Tudo Polska i skreślony z listy zawodników Vale Tudo Warszawa.
Jeśli tak, to pewnie nikt od Mirka tam nie wystąpi, zwłaszcza, że następnego dnia są eliminacje...
Pozdr., M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pride Bushido 2 - 3 walki (link)
- Ponad rok temu
-
Fight Typ - Pride Bushido 2
- Ponad rok temu
-
nowa gala mma w szczecinie
- Ponad rok temu
-
Niemiecki Top Team
- Ponad rok temu
-
Vale Tudo Biała-Podlaska?
- Ponad rok temu
-
Shidokan Gliwice
- Ponad rok temu
-
Peter Aerts contra Tyson w K1!
- Ponad rok temu
-
trening tito ortiza
- Ponad rok temu
-
Komentarze Sperego, Nogueiry, Rodrigo, Cro Copa..
- Ponad rok temu
-
czy Muhamad Ali walczył kiedyś z zapaśnikiem
- Ponad rok temu