Takiego Emersona (ale nie za taką cenę) to ja bym chciał...
Napisano Ponad rok temu
HMMV-K 2003 ECA KNIFE OF THE YEAR - nóż zdrobiony dla Stowarzyszenia Kolekcjonerów Emersona...
SPECIFICATIONS (ze strony emersona: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]):
Overall Length: 9.0 in. Liner Thickness: .090 in.
Blade Length: 3.8 in. G-10 Thickness: .125 in.
Handle Length: 5.2 in. Backspacer: .250 in. Stainless
Blade Thickness: .170 in. /w Rear Impact Grooves
Handle Thickness: .680 in.
Jakby Ernie wpadł na pomysł, zeby zrobić to seryjnie z tymi samymi parametrami w troszkę niższej cenie, to ja bym się wcale nie obraził .
Napisano Ponad rok temu
za tyle pieniazkow to mozna okolo 10 innych ladnych egzemplarzy nabyc
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
PS No i to sa nareszcie konkretne linersy, a nie jakieś tam blaszki...
Napisano Ponad rok temu
na tej stronie jest napisane $475
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem, że mówisz o "customach" Erniego? Dobry nóż, doskonały maker, legenda taktyczngo nurtu w nożach, no i inwestycja jak już zostało wspomniane... oczywiście należy to jeszcze odnieść do realiów (finansowych) USA.ciekawe jakim trzeba byc maniakiem zeby wydac 1 800$ na noz 8O
Napisano Ponad rok temu
qkiel, jakie $1800 ??
KKamiLL
ile by nie pisalo tyle dularów za dłuto
Napisano Ponad rok temu
oczywiście należy to jeszcze odnieść do realiów (finansowych) USA.
..oraz tradycje rynku oraz jego wielkość. Oj tak, tak
Czasem miłość do noży wykracza poza granice które my - mieszkańcy starego kontynentu jesteśmy w stanie zrozumieć:
Cena 3600USD :-)
gdyby ktoś zapałał nagłą miłością podaję link
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
orginalny :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
racja, spojzalem na prototypy HD-7 :roll:qkiel, jakie $1800 ??
KKamiLL
w sumie mozna to traktowac jako inwestycje ale czy po paru latach cena takiego noza wzrosnie np. 2-krotnie ? nie wydaje mi sie... chyba ze trafimy na maniaka ktory zaoferuje kazde pieniadze zeby uzupelnic swoja kolekcje
Napisano Ponad rok temu
Ja bym pewnie wolal wydac te $1800 (jak bym mial akurat na zbyciu )na cos takiego:
Custom Duane Dwyer'a zrobiony ze skutej lufy od wycofanego minigun'u (taki damascus 8O ) - noz tez prosty ale ma klimat.
Pozdro,
Swingline
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tym ostrzeniem to w sumie najmniej porzebne bo sprzetem za taka kase balbym sie przeciac chocby pomidora... ba, nawet z pudelka bym nie wyjal
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej strony wszystko jest kwestia ilosci kasy i determinacji. Jak mozesz wywalic $1800 na np laptopa ktory za 3 lata bedzie g... warty to moze czasami lepiej wywalic na noz ktory za 3 lata bedzie tyle samo lub wiecej warty. Oczywiscie jak ta kase masz. Dla ludzi na zachodzie jak to jest jakas np. jedna trzecia pensji miesiecznej a sie tym interesuja i chca miec cos unikatowego to czemu nie. Sa noze (np takie artystyczne) ktore sa duzo, duzo drozsze niz $2000. I tez sa tacy co je kupuja 8O
Swingline
PS. Do robienia kawy i mycia okien jest zona a noz za $1800 ma lezec w pudelku i zachwycac Zartuje nie mowcie mojej zonie
Napisano Ponad rok temu
Poza tym pewnych czynności z nożem nie zrobisz - z żoną - owszemPS. Do robienia kawy i mycia okien jest zona a noz za $1800 ma lezec w pudelku i zachwycac Zartuje nie mowcie mojej zonie
A co do noża, to jeden z właścicieli napisał cos w tym stylu: "jest ciężki - nie myślcie, że trzeba go otworzyć, by kogos zabić". Z tego co wiem ma stalowy backspacer, a nie tytanowy - może dlatego jest taki cięzki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Proszę o radę. Jaki folder?
- Ponad rok temu
-
Ksiazka o balisongu
- Ponad rok temu
-
Sebenza
- Ponad rok temu