"pendzle baguazhang"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nie możemy bo się nie wczytują
Tomi Fu
przykro mi ale np Wosiowi sie wczytuja wiec winna raczej po Twojej stronie
Napisano Ponad rok temu
mozecie zobaczyc fotki w temacie http://www.forum-kul...ndpost&p=692198 na podforum o broniach
Sprzęcik ciekawy i raczej bardziej użyteczny w dzisiejszych czasach niż np. halabarda czy inna włócznia.
Ciekaw jestem jak tym sie walczy ? Zapewne pchnięcia,dźgnięcia itp.
Ale jaka była geneza powstania broni o takim kształcie i krótkim w zasadzie zasięgu? Na myśl przychodzi, że była stworzona z myślą o miejskich utarczkach z ówczesnymi "dresami" co to lubili cudze mienie.
Napisano Ponad rok temu
zresztą w praktyce i tak bym zrobił sobie krzywde nie przeciwnikowi :roll:
Napisano Ponad rok temu
mozecie zobaczyc fotki w temacie http://www.forum-kul...ndpost&p=692198 na podforum o broniach
Sprzęcik ciekawy i raczej bardziej użyteczny w dzisiejszych czasach niż np. halabarda czy inna włócznia.
Ciekaw jestem jak tym sie walczy ? Zapewne pchnięcia,dźgnięcia itp.
Ale jaka była geneza powstania broni o takim kształcie i krótkim w zasadzie zasięgu? Na myśl przychodzi, że była stworzona z myślą o miejskich utarczkach z ówczesnymi "dresami" co to lubili cudze mienie.
w Pekinie w tych czasach nie mozna bylo latac z halabarda po ulicach, z mieczem chyba tez nie bardzo a gosc co jest uzywal sciagal podatki od niepokornych wiec czasami napadany byl w chwilach wolnych od pracy w ramach zemsty wiewc ta bron mu sie swietnie przydawala
to stanowi jakby przedluzenie dloni plus masz takie fajna kule z tylu do hakow i walenie z gory mlotem itd, przod byl na zasadzie pchniec
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ksiazka Skarg i Wnioskow, Wyzwisk i Obelg
- Ponad rok temu
-
Qigong - rzeczywistość a domysły i imaginacje
- Ponad rok temu
-
Do czego prowadzi sekciarstwo...
- Ponad rok temu
-
Yin Yang bapanzhang
- Ponad rok temu
-
Nefrytowy cesarz
- Ponad rok temu
-
36th chamber of shaolin kto mi moze przegrac ZAPŁACE!!
- Ponad rok temu
-
Bron kung-fu !!
- Ponad rok temu
-
shaolin cup- Berlin
- Ponad rok temu
-
wing chun ,wing tsun,ving tsun -uporzadkujmy liste
- Ponad rok temu
-
Największe międzynarodowe stowarzyszenia Kung-Fu