LOGO/MONOGRAM ju-jitsu - PILNE!
Napisano Ponad rok temu
jest w ksiazce Kondratowicza, ale bardzo maly i lichej jakosci.. a na necie nie moge takowego znalezc...
chcialbym go w wersji elektronicznej, bo mam zamiar go sobie druknac i... wyhawtowac!! - nic specjalnego - metoda krzyzykowa.. dlatego przydalby mi sie taki wielkosci niecale A4.. potem w ramke czy cos.. zeby sie ladnie prezentowal..
moze byc maley, ale dobrej jakosci - w paincie powieksze, no i dalej wiadomo.. kiedys tak hawtowalem..
to pilne - bo boje sie ze mi przejdzie ochota na to.. a jak czlowiek ma duzo nauki, to zawsze chetnie zajmie sie czyms innym.. to dlacego by nie zajac sie czyms pozytecznym ...
Napisano Ponad rok temu
F:/mario/jj.jpg
no to moze podam linki...
chcialbym jakies wieksze rysunki.. bo jak te powieksze to lipnie wygladaja.. pixeloza taka..
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zaje.. fajny - wystarczy - czegos TAKIEGO szukalem
Napisano Ponad rok temu
ale wprasuje go sobie...oo włąśnie tak zobaczę co z tego wyniknie...
pozdrawiam all
Napisano Ponad rok temu
taki wystarczy?
Martius, aleś go oskrobał.....hihihii... to już lepiej oryginał... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
chociaż z drugiej strony, do haftu aż za dobry....
a może przeszła mu już ochota ?
pozdrówka..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jujutsu i jujitsu pisze sie tak samo -
Niby tak samo, a jednak nie...jitsu w jap. znaczy co innego. W zasadzie jujutsu z kreską (przedłużeniem) nad pierwszym "u" jest prawidłowe.
Ale nazwa sama w sobie nie zabija, więc spokojnie....
Już tyle było na postach "szlochania" o te niuanse, że szkoda czasu...
pozdrawiam....
Napisano Ponad rok temu
jujutsu i jujitsu pisze sie tak samo -
Niby tak samo, a jednak nie...jitsu w jap. znaczy co innego. W zasadzie jujutsu z kreską (przedłużeniem) nad pierwszym "u" jest prawidłowe.
Ale nazwa sama w sobie nie zabija, więc spokojnie....
Już tyle było na postach "szlochania" o te niuanse, że szkoda czasu...
pozdrawiam....
Nie tylko na postach
jiu-jitsu a nie ju-jitsu czy tez jujutsu i cale wojny o to szly w zyciu nie tylko na necie
czy w trsnskrypcji francuskiej czy angielskiej - roznie pisane moze to byc to samo lub tak samo pisane moze sie diametralnie roznic
A i tak tylko po nazwisku instruktora mozna sie zorientowac co robi a nie po nazwie
Napisano Ponad rok temu
[
Nie tylko na postach
jiu-jitsu a nie ju-jitsu czy tez jujutsu i cale wojny o to szly w zyciu nie tylko na necie
A i tak tylko po nazwisku instruktora mozna sie zorientowac co robi a nie po nazwie
może masz rację...Kraszewski ryu, Guja ryu, O`sensei Chodaczek.... taaak...nazwisko mówi wiele... 8O
muszę to przemyśleć....do podusi
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam... :?
Napisano Ponad rok temu
Moze znajde jakies ladniejsze a na razie mozna na podstawie tego wymalowac tuszem wlasne i bedzie bardziej naturalne
[/img]
Napisano Ponad rok temu
z iinej beczki- rónież jestem marcinem,a jak zapewne wiesz nasze imię oznacza: należacy do marsa..
pozdrawiam...
spróbuje sobie przemalować tuszem..aczkolwiek mojze zdolności w tej materii nie są chyba wyśmienite...choć marzą mi się studia na japonistyce lub choć wchodnioznastwie,...ech...
reasumując: BIG DZIEKI!!
Napisano Ponad rok temu
a znaczek bushido miałbyś w swej kaligraficznej szkatułce?
Ja znalażłem taki, nie jest najlepszy, ale zawsze coś :-)
ewentualnie tu:
Pozdr., M.
Napisano Ponad rok temu
rei all..
Napisano Ponad rok temu
ma ktos moze ideogram kenjitsu?
Martius??
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że jest zainteresowanie różnymi formami kanji (kaligrafii). Jeżeli kogoś to zainteresuje, niedługo wstawiamy na naszą stronę kilkadziesiąt kaligrafii. Jesteśmy w trakcie opracowania takiej stronki. Będzie można wykorzystać do swoich potrzeb.
Kaligrafię wykonał dla mnie sensei Yoshida (kiedyś tam.. na oryginalnym papierze japońskim).
O jakości wizualnej można się przekonać, patrząc chociażby na kanji Jujutsu umieszczone na portalu JIU-JITSU (forum budo) czy też na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam :-)
ErykM
Napisano Ponad rok temu
Kiedys tez mialem zrobic stronke z kanji na stronie budokanu - mozze w wolnej chwili przygotuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bujinkan
- Ponad rok temu
-
ks " budowlani" w Sosnowcu
- Ponad rok temu
-
Duży Format
- Ponad rok temu
-
Ju Jitsu - sport czy sztuka??
- Ponad rok temu
-
Elementy trenigu waszego ulubionego stylu.
- Ponad rok temu
-
Japoński list - bo smiech to zdrowie
- Ponad rok temu
-
kącik techniczny
- Ponad rok temu
-
17.01.04 SEMINARIUM SLUZB MUNDUROWYCH W WARSZAWIE
- Ponad rok temu
-
nie zdecydowanie-jestescie w stanie jakos doradzic??
- Ponad rok temu
-
Ju-jitsu we Wrocławiu
- Ponad rok temu