wasz trening - tradycja , sport czy ulica ?
Napisano Ponad rok temu
Jak wyglada wasz trening ? czy wasza sekcja trenuje pod katem sportu ? tradycji ? ulicy ? czy moze wszystko po trochu ?
W dzisiejszych czasach gdy SW, wg mnie, rozwija sie i zyskuje coraz wieksze grono zwolennikow, treningi moga ulec zmianie w stosunku do np lat 90. Czy sytuacja na ulicach wg was oddzialywuje w tak duzym stopniu, by kadra prowadzila treningi inaczej niz to jest narzucone przez tradycje w poszczegolnych SW ?
U mnie w klubie sadze , ze jest wszystko po trochu , jest all co tkd ma pieknego w sobie, sa w miare czasu jednak treningi, bym powiedzial "bardziej pod ulice" dla nas , ziomkow , ktorzy dopiero poznaja SW, pojawia sie mozliwosc poznania np technik z samoobrony , boksu or else przydatnych w roznym stopniu w ewentualnym starciu na ulicy 8)
zapraszam do dyskusji
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o! i to mi sie podoba!! chociaz jakby nie patrzec sport to tez uklady :wink:U mnie sport + ulica. Loki, kolana, parter ( ostatnio raz w tyg ) , troche combatu. Uklady dla chetnych sa w sobote.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o! i to mi sie podoba!! chociaz jakby nie patrzec sport to tez uklady :wink:U mnie sport + ulica. Loki, kolana, parter ( ostatnio raz w tyg ) , troche combatu. Uklady dla chetnych sa w sobote.
Gdybym cie nie znal powiedzialbym, ze bronisz ukladow
U nas roznie to bywa troche wiecej pod sport (choc worki i tarcze to ogolnorozwojowka zarowno pod ulice i pod sport ale packi :? tylko sport) ale i utwardzanie m.in na low kicki, teraz trener zapowiedzial samoobrone na ten tydz. a uklady raz w tygodniu w sobote jako przerwa miedzy walkami. w koncu to tez czesc TKD .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciesze sie ze to jest juz ustalone, a teraz mozesz ustosunkowac sie do tematu i powiedziec na co ukeirunkowane sa treningi TAEKWONDO w twoim klubie TAEKWONDO :wink:Hmm... ,a u mnie w klubie jest Taekwon-do...
Napisano Ponad rok temu
Moro: mozesz zrobic z tego topicu ankiete ??
Albo zaluzmy taka ( albo ja to zrobie puzniej, bo teraz ide spac )
i zobaczymy ile, jaki jest stosunek ulicy do sportu w klubach.
Pozdrowki
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
ankieta zbedna 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wojtek Zdanuczyk i Konrad Raczkowski..
- Ponad rok temu
-