troja
Napisano Ponad rok temu
ten król poprosił rycerza aby go pomścił
i tak zaczęła się największa wojna z powodu kobiety..."
już ja się nie moge doczekać na film "Troja"
widziałem zajawkę i jestem pod ogromnym wrażeniem
Napisano Ponad rok temu
już ja się nie moge doczekać na film "Troja"
Czekaj, czekaj! Ja tez czekam chyba w lipcu bedzie premiera
Napisano Ponad rok temu
mam już zrobione figurki Achajów
Napisano Ponad rok temu
na razie mogę zrobić sobie pół makiety
mam już zrobione figurki Achajów
Ta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chociaż cholera wie z tymi filmowcami, może się okazać że to była pokojowa interwencja bo Priam miał broń masowej zagłady i nie chciał się przyznać :wink:
ale zajawka jest super!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy w kinie widziales?
Napisano Ponad rok temu
aniol, a mozna ta zajawke gdzies z netu sciagnac?
czy w kinie widziales?
Co prawda nie aniol, ale proszę bardzo:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
nie wiem, jak tego szukalem poprzednio...
sorka za zawracanie glowy :-?
Napisano Ponad rok temu
Może być tak,że zwalą film w któryś z podanych sposbów
1)Nagną to do własnych potrzeb, będzie to miało z mitologią tyle wspólnego co niekótre nazwy i imiona, do tego dołożą swój patetyzm,że będzie mi brakowało tlyko amerykańskiej flagi...
2)Postawią na efekty, nie realizm(podobnie jak we Władcy Pierścieni:Powrocie Króla - sceny batalistyczne są tam efektowne, jednak nielogiczne i niekonsekwentne)
3) Mimo nakładów będzie nudny jak Pan i Władca na końcu świata, o którym najlepszą recenzję przeczytałem w "Nie":
"Pan i władca: na krańcu świata"
Majestatyczne żaglowce, szum fal oceanu i żeglarze z ogorzałymi od wichrów twarzami, majestatyczne żaglowce, szum fal oceanu i żeglarze z ogorzałymi od wichrów twarzami. Majestatyczne żaglowce, szum fal oceanu i żeglarze z ogorzałymi od wichrów twarzami. Majestatyczne... I tak, kurwa, przez 133 minuty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2)Postawią na efekty, nie realizm(podobnie jak we Władcy Pierścieni:Powrocie Króla - sceny batalistyczne są tam efektowne, jednak nielogiczne i niekonsekwentne)
Czytasz co piszesz????? Zarówno Władca Pierścieni jak i Mitologia, to praktycznie czysta fantastyka, więc o jakim realizmie chesz mówić.
Chesz realizmu to oglądaj filmu dokumentalne
Napisano Ponad rok temu
Taa, olifanty były szczególnie efektowne nierealne i nazghule. Chyba cie stary poniosło.Postawią na efekty, nie realizm(podobnie jak we Władcy Pierścieni:Powrocie Króla
Tą recenzje na bank pisała moja żona. A mi się "Pan i władca" podobał."Pan i władca: na krańcu świata"
Majestatyczne żaglowce, szum fal oceanu i żeglarze z ogorzałymi od wichrów twarzami,
Majestatyczne żaglowce, szum fal oceanu i żeglarze z ogorzałymi od wichrów twarzami.
Majestatyczne żaglowce, szum fal oceanu i żeglarze z ogorzałymi od wichrów twarzami.
Majestatyczne... I tak, kurwa, przez 133 minuty
Napisano Ponad rok temu
no nie wiem czy pan Schliemman (chyba przekręciłem nazwisko )by się z tym zgodziłMitologia, to praktycznie czysta fantastyka
o Homerze(o ile istniał) nie wspominając
Napisano Ponad rok temu
8OCzytasz co piszesz????? Zarówno Władca Pierścieni jak i Mitologia, to praktycznie czysta fantastyka, więc o jakim realizmie chesz mówić.
Chesz realizmu to oglądaj filmu dokumentalne
Nie chodzi mi o realizm we sensie prawdziwości zdarzeń, bo bardzo lubię książkę mając oczywiście świadomość że jest to świat nierealny i fantastyczny.
Chodziło mi o film i sceny batalistyczne - czyli ogromne wieże Minas Tirith walące się pod wpływem kamieni jak domki z kart, wejście orków do pierwszego pierścienia twierdzy i rzeź kobiet i dzieci(jaki kretyn dowódca zostawiłby je tam, gdzie uderzy pierwsza fala, a nie schował), olifanty które padają po kilku strzałach z łuku(sądząc z proporcji to tak jak ludzie po żądle osy) i wiele innych rzeczy które są zrobione i wymyślone przez reżysera dla pokazania efektów.
Tolkien brał udział w IWŚ,więc miał świadomość jak wyglądają bitwy i tak przedstawił to w swojej książce.Jackson zrobił to fajnie, w kinie zapiera dech, ale jednak nie trzyma się to zawsze kupy...
A Troja to miasto historyczne, w którym toczyła się wojna trojańska:
(wg onetu)W czasach hellenistycznych zbudowano w Troi świątynię Ateny (IV w. p.n.e.), prawdopodobnie na ruinach starszej, a także okrąg poświęcony przez Aleksandra III Wielkiego bohaterom wojny trojańskiej
Czyli miasto było, wojna była(więc jednak nie jest to fantastyka), jednak jej przebieg obrósł w legendę i został spisany przez Homera(oczwiście po dodaniu ingerancji bogów, bo tak się wtedy pisało i w to wierzono...)
Napisano Ponad rok temu
To mity i legędy do tego spisane przez zwycięzców więc z historią mają tyle wspólnego co fantastyka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dajcie "SHOGUNA"!!!
- Ponad rok temu
-
Paweł Burczyk u Wojewódzkiego
- Ponad rok temu
-
Zmarl Zdzisław Ambroziak
- Ponad rok temu