Muay Thai w Szczecinie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nowy klub?
Jest jakis trener moze?
Prowadzicie nabor, przypominacie o sobie czy przenosiny klubu?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Sog dla was poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sekcja juz ma gdzies 2 lata i trenuje stale kolo 15 osob. Treningi prowadzi Marcin Parcheta mozna go bylo zobaczyc w pierwszej edycji ARENY BERSERKEROW (k1). W tamtym roku cwiczylismy w salce Berserker'ow.
Aaa, to juz wszystko wiem :-)
Dzieki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A teraz pytanie z troszke innej beczulki. Osobiscie chcialbym trenowac Muay Thai lub Muay Boran w czystej tego formie postaci. A jak wiadomo lub nie wiadomo w Szczecinie jest trzech trenerow MT: Alex, Bober i Percheta. Wiec moje pytanie brzmi nastepujaco: ktory z nich naprawde zna sie na MT ?!. Bo sluchy mnie doniosly ze oni trenuja MT: ale to jest nie wiecej jak kick gdzie zostaly dolozone udzerzenia z lokcia i kolana ( a mi chodzi o prawdziwy Muay Thai: garda, chod, techniki ). Wiec bardzo bym chcial dowiedziec sie jak to na prawde jest z tym MT w Szczecinie.
Napisano Ponad rok temu
Hym... nie jest to latwe pytanie bo nie bylem u Alexa i u Kamila na treningu. Kamil wczesniej trenowal karate a wiem ze swoja wiedze posiadl z rak gosci z Krakowa. Oni sie wywodza z Kung-fu z co za tym idzie rece nie chodza im odpowiednio do Muay thai. Trenowali w Tajlandi ale nie ma sie co oszukiwac lata treningu Kung-fu pozostawila w nich nawyki. Ale powracajac do Kamila to on jest przedstawicielem ich szkoly.
O Alexa treningach nie slyszalem zbyt wiele ale wiem ze jest boxeram wiec tez nie wywodzi sie z tego tradycyjnego Muay thai.
Marcin Parcheta mozesz zobaczyc w pierwszzej Arenie. Nie uczy do konca tradycyjnego Muay thai ale bardziej tego sportowego. Ten rodzaj jest dosc skuteczny w ringu. Ja chodze do Marcina i jestem zadowolony.
Wiem ze nie odpowiedzialem Ci na pytanie ale mam nadzieje ze troche pomoglem w wyborze:)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Podstawowa kwestia to fakt, że są dwie grupy: początkująca i zaawansowana. Każdy tfardziel zaczyna od tej pierwszej i ewentualnie, wedle uznania Kamila, jest przerzucany do drugiej.
Dlatego każdy na pierwszy rzut oka może odnieść wrażenie, że nie jest zbyt ciężko (moja ocena subiektywna tej grupy). Jednak zapewniam, że grupa zaawansowana ma solidny wycisk i moim zdaniem całkiem fajny klimat. Kolana atakujące wszystkie poziomy, urozmaicone łokcie, no i lowkicki (dużo lowkicków). Zapewniam, że każdy na "dzień dobry" będzie miał solidnie oklepane uda, można się jednak przyzwyczaić. Techniki ręczne rzeczywiście nie są na najwyższym bokserskim poziomie, ale nie są zapomniane i są klepane na prawie każdym treningu.
"Jedziemy" też dość dużo w klinczu. Zapowiada się niedługo nauka wai-kru.
Generalnie polacam.
Dzis trening. Od rana mnie nosi.
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze jedno pytanko duzo macie sparingow i jak one wygladaja??(kaski??,po ile minut ?,lokcie kolana??)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...c=57630&start=0
Jest rowniez dzial " co, gdzie, kiedy?" ktory zawiera w sobie dawniejszy dzial z reklama klubow.
http://www.forum-kul...p?showforum=156
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
o muay boran znalazlem, tzn chyba kiedys byl link o muay thai i tam to znalazlem
Napisano Ponad rok temu
Sparingi są, ale czy dużo? Chyba nie - raz w tygodniu, w sobotnie treningi, kiedy jest dużo czasu. I to też nie co tydzień. Kaski są, ale na razie troche marne. Czekamy, mają być lepsze lada tydzień. Generalnie więc z łokciami i kolanami na głowę trzeba się wstrzymywać, ewentualnie lekko...... duzo macie sparingow i jak one wygladaja??
Ogólnie to te sparingi celowo chyba Kamil ogranicza na razie. Sekcja działa od września '03, więc dotychczas jechaliśmy ostro kondycyjnie, no i technika - w parach, tarcze. Myślę, że bez takiego podstawowego przygotowania sparingi nie mają sensu. Zwykła bijatyka by z tego była.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej wpasc i samemu sie przekonac jak wygladaja treningi. Ja juz troche cwicze u Marcina i jestem zadowolony. Koszt tlo 100pln/miesiecznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bandaz
- Ponad rok temu
-
-