Karate w Krakowie
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie, o godne polecenia kluby karate w Krakowie (nie znalazlem na budo - pewnie zle szukalem ). Chodzi mi o klub dla poczatkujacych (doroslych), najlepiej Oyama, ale moze byc inne. Wazne dla mnie: przyzwoita atmosfera (chce cwiczyc raczej "rekreacyjnie" niz sportowo - wiek nie ten), dobry instruktor.
A moze znacie klub gdzie mozna sie zapisac juz teraz, w styczniu/lutym, nie czekajac na "nowy sezon" we wrzesniu?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
ZerUm.
Napisano Ponad rok temu
W KrK mozna polecic zajecia karate, ktore odbywaja sie na krowoderskiej w Ymce.
polecam strone:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuję Oyama u shihan Dyducha na Os. Stalowym - sekcje tą również mogę z czystym sumieniem polecić, zwłaszcza jeśli masz zamiar poświęcić trochę czasu na full -contact (osobna grupa, na której szlifowana jest tylko ta formuła walki- dla chętnych).
Bliższe informacje na temat tej sekcji Oyama znajdziesz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jeśli chodzi o wspomnianą sekcję KYoka to musisz poszukać strony krakowskiego YMCA - tam były podane godziny zajęć.
Ostrych treningów życzę.
Napisano Ponad rok temu
jak sie komus jeszcze cos przypomni, to bardzo prosze...
pozdrawiam
zerUm
Napisano Ponad rok temu
przy AZS działa shotokan/fudokan? nie mam pojęcia czym to się różni
i od czasu do czasu pojawiają się plakaty ashihara karate w okolicach Grzegórzek (hala targowa)
osobiście polecam kyokushin (jeśli jeszcze działa sensei Kilarski to jest najlepszy do prowadzenia grupy początkującej, daje kapitalne podstawy i od niego można spokojnie przejść do każdego nawet najbardziej wymagającego trenera grupy zaawansowanej - o niego pytaj albo w azs polibudy, albo na Kremerowskiej)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Here we go again... :roll:Ten sensei uciekł od Dyducha i z Oyama przeszedł na Kyokushin brawo za mądrą decyzję 8)
Nie ćwiczyłem co prawda u sensei Bierowca, ale słyszałem, że jest świetnym instruktorem. Zresztą - osiągnięcia tego człowieka mówią same za siebie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate czy KickBoxing?
- Ponad rok temu
-
test 100 kumite co to takiego
- Ponad rok temu
-
skutecznosc sztuk i sportow walki w aurze zimowej i innej
- Ponad rok temu
-
troche fajnej historii Kyokushin (niestety english)
- Ponad rok temu
-
II Zimowe seminarium kumite - Walcz
- Ponad rok temu
-
dylemat nt. kimono
- Ponad rok temu
-
Seminarium we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Czy można sprzedawać "kit" dzieciom?