Ninjitsu raz jeszcze ... :)
Napisano Ponad rok temu
Pytanie moje jest następujące...
Czy ktoś ćwiczył ninjitsu i/lub gdzie w Polsce można ćwiczyć ninjitsu ?
Ewentualnie czy macie jakieś filmy lub książki "szkoleniowe" traktujące o ninjitsu ? Jeśli tak to prosiłbym o kontakt gdyż zainteresowany jestem kupnem wszelkich interesujących materiałów na temat ninja i ninjitsu...
Z góry dzięki !
Napisano Ponad rok temu
senseia Macieja Mogiły-Lisowskiego
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Tygrys
p.s
(jestem ciekawy kiedy zamkną ten post)pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
powtarzający i nudny
Tygrys(Tygrysek )
Napisano Ponad rok temu
W Łodzi w Szkole Dalekowschodnich Sztuk Walki SHINOBI
senseia Macieja Mogiły-Lisowskiego
To nie jest czasem organizacja Murata?
Napisano Ponad rok temu
Pytam z ciekawosci
Napisano Ponad rok temu
przedewszystkim znajdź nauczyciela (najbliżej do łodzi lub czech )
Do Łodzi ? Hmmmm... Trochę daleko... Choćbym nie wiem jak chciał to raczej nie będę mógł kilka razy w tygodniu dojeżdżać do Łodzi na treningi... To ponad 166 Km... :? (o Czechach to juz nawet nie myślę )... Czy w całej wielkiej, długiej i szerokiej Polsce nie mam innej szkołu Ninjutsu do której nie musiałbym jechać przez 4 godziny ?
jak chcesz linki do jakichś stronek to na priv
Bardzo chtnie, ale jeszcze nie mam tego typu przywilejów... Funkcja prywatnych wiadomosci jest tylko dla prawdziwych twardzieli... :wink:
w necie szukaj pod Ninpo Tai jutsu napewno cos znajdziesz
Hmmm... Niekoniecznie :-) Szukalem na google, onecie i wp, i raczej jest kiepsko.... Szukalem tez kiedys "Ninjutsu" i "Ninjitsu" i musze stwierdzic, ze wiecej wynikow bylo podczas szukania... "Ninjitsu" :?
Napisano Ponad rok temu
ale jedna na dobry poczatek :http://bujinathensacademy.free.fr/magokoro-gyokko-ryu-no-sanpo-hiden.html
jest tam o jednej ze Ryu-ha Ninjutsu -Gyokko ryu i troche innych informacji
pozdrawiam
Tygrys
Napisano Ponad rok temu
...a co do Macieja Lisowskiego mam nadzieje że wkońcu zdobył to licencje ....
He he nie wiem bo na szczęście trenuję jujitsu. Wystarczyło mi że popatrzyłam na ninjitsu, ale o tym sza. Nie ma co nazwisk wyciągać. :wink:
Napisano Ponad rok temu
These movements and strategies are the backbone of Togakure Ryu Ninjutsu!
Weapons of Ninjutsu are special to the style:
*Tantojutsu (knife fighting)
*Hanbojutsu (3ft staff)
*Bojutsu (6ft staff)
*Kusarigama (chain and sickle weapon)
*Shurikenjutsu (blade throwing)
*Kyoketsu shoge (cord and bladed weapon)
*Fukiya (blowguns and darts)
*Ninja Kenpo (fighting with the Ninja Sword)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o szkole Katori Shinto Ryu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludzie.... Pomocy Podajcie jakies nazwiska, adresy, numery telefonow do ludzi znajacych sie na Ninjutsu.... Na karate ponownie sie nie zapisze (mam zle wspomnienia przez jednego senseia ) a chce trenowac jakas sztuke walki.... Coz poradze, ze najbardziej podoba mi sie ninjutsu... :-) Help !
jest podobno coś we wrocku, szkoła Romualda Sikory, widziałem kiedyś taką książkę w swoim bałaganie, moze ją jeszcze gdzieś mam to ci napiszę coś więcej.
na razie pozdro, masz tam w Olkuszu jiu-jitsu, to co za szkoła i kto uczy, no i iaido, banda mieczoświrów pod wodza Jarka Medyńskiego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
He,He! Dzieki Marcinku! Banda Mieczoświrów To Jarek a Ju Jutsu to ja.Ludzie.... Pomocy Podajcie jakies nazwiska, adresy, numery telefonow do ludzi znajacych sie na Ninjutsu.... Na karate ponownie sie nie zapisze (mam zle wspomnienia przez jednego senseia ) a chce trenowac jakas sztuke walki.... Coz poradze, ze najbardziej podoba mi sie ninjutsu... :-) Help !
jest podobno coś we wrocku, szkoła Romualda Sikory, widziałem kiedyś taką książkę w swoim bałaganie, moze ją jeszcze gdzieś mam to ci napiszę coś więcej.
na razie pozdro, masz tam w Olkuszu jiu-jitsu, to co za szkoła i kto uczy, no i iaido, banda mieczoświrów pod wodza Jarka Medyńskiego.
Od ostatniego stażu założyliśmy szkółkę samuraiską jako poczatek czegoś wiekszego. Jedna godzina Ju Jutsu tradycyjnego a druga Iaido.
Treningi w niedzielę o 10:00 na hali MOSiR.
Pa!
Napisano Ponad rok temu
Mieczoświry i Tradycyjne Ju Jutsu, może Ci się spodoba?W Olkuszu jest tez Oyama Karate i Kung-Fu... :-) Moze jeszcze cos by sie znalazlo... Ale niestety nie ma tego co mnie interesuje ...
Serdecznie zapraszam na treningi w niedzielę o 10:00 w hali MORiS, ul. Wiejska 1.
Nauczamy, uczymy się i ćwiczymy techniki oparte na starych bojowych systemach.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
]tygrysek[
Napisano Ponad rok temu
Ch. - Poznan ???
L. - Lodz???
Wiadomo mi ze Shihan Lubos Pokorny byl wyznaczony jako oficjalny nauczyciel na Polske - co z tego wyniklo?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
shiho, nihon, katate
- Ponad rok temu
-
w hakamie czy nie?
- Ponad rok temu
-
Treningi dla 4-latkow.
- Ponad rok temu
-
JJ Katowice
- Ponad rok temu
-
Gdzie można trenować Jiu Jitsu w 3mieście?
- Ponad rok temu
-
budowa fortyfikacji/Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
Co sie dzieje z Chi Ryu ?
- Ponad rok temu
-
Czy mogl by ktos napsac ocs na temat stazu z PG. Krauze?
- Ponad rok temu
-
Turniej w Ne-waza Ju-jutsu 29.11 - COZJJ - opis
- Ponad rok temu
-
7.12 Sosnowiec
- Ponad rok temu