www.bilang.com
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko co trenują Ci ludzi ,którzy występują w filmikach na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ,co trzeba ćwiczyć ,żeby tak wymiatać ?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
także marne szanse na dojazd tam
Napisano Ponad rok temu
Niema takich treningów gdzieś w polsce ?
Sport jakim jest "martial arts acrobatics" raczej nie ma jakichś oficjalnych treningów czy też sekcji tym bardziej w Polsce. Po prostu zbiera się paru kolesi którzy trenują sami przy różnych sekcjach ( capoeira czy taekwondo) lub na wynajetych salkach - jak w breakdance . Uczą się sami od siebie oraz oglądająć filmiki z netu. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Wogule ze sztukami walki to raczej nie ma to nic wspolnego . Tu potrzebna jest gibkosc i swietne rozciagniecie . Znam osoby ktore nigdy nie cwiczyly ma , a krecili takie 540'ki ze glowa mala :-) .
Musze tez przyznac , ze jest to zabawa bardzo "kontuzjogenna" . Przy spinach nieraz ladowalismy na golej ziemi...a kazdy wie jak bolesny jest np. upadek na kark . Dlatego bardzo dobrze jesli zorganizujecie sobie jakies materace ..... nie mowie tu o profesjonalnej sali bo to juz tylko dla wybrancow . Jedyna szansa w tym , ze w twoim miescie jest jakas sala do akrobatyki.....ach oni to maja wyposazenie .
Hehe zanim mysmy wpadli na to zeby zorganizowac sobie cos miekkiego do upadkow to ludzie byli juz tak polamani , ze nikomu nie chcialo sie przychodzic na nasze spotkania :wink: .
Aha no i samplery to podstawa ! Ech pamietam jak ogladalo sie to wszystko w zwolnionym tempie i studiowalo kazdy ruch
Na zakonczenie pare linkow do polskiej "sceny" :
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Samodzielne nauczenie sie takich rzeczy jak X-out, sruby, czy z kopniec np au batido 1992, graniczy z cudem i niezmiezona iloscia kontuzji (bo ile razy mozna upasc na plecy 10, 50, 100 i sobie nic nie zrobic?).
jesli chcesz zaczac cwiczyc skoluj sobie materac zacznij od salt i prostszych kopniec ...podpatruj kolesi z braka... a potem jak sie uda napewno wyczaisz jaks sale (ja dojezdzam do innego miasta )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Glowna zabawa to szybkie dostawanie sie [i opuszczanie ] budynkow, wchodzenie niekonwencjonalnymi drogami [po scianie, jakims wylomie].
Zabawa super ale obtarc i stluczen 10razy tyle co na dobrym treningu MA.
Jak narazie wszystko co jest zarejestrowane nie dostalo sie jeszcze na kompa. Jak cos wrzuce to dam znac.
Napisano Ponad rok temu
chyba jednak cos pomylileswynajcie takiej salki wcale nie jest drogie, bodajze 5 zl/godz
Napisano Ponad rok temu
A chocby w Katowicach, cwicza tam tez takie male dzieciaki pod okiem instruktorki, ale niema tloku na salce jak jest 5 osob doroslych.Właśnie....gdzie niby jest tak tanio??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Troche mało
Jakie jest ryzyko kontuzji na materacach ? pamiętam jak uczyłem się sam salta i nawet dobrze mi szło dopóki nie upadłem na głowe :? tzn. dokładnie na kark .Potem bolał mnie mostek bardzo :? Także nie chce powtarzać takich wypadków (skakałem na łóżko ).
Napisano Ponad rok temu
akrobatyka+wushu ; akrobatyka+tkd czy może capoeira+tkd ?
ps. nie chodzi mi o to gdzie tego uczą tylko co będzie najbardziej pomocne do nauki takich ewolucji
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KSIĄŻKA: BRUCE LEE tom3. jeet kune do - johm little
- Ponad rok temu
-
The Savage
- Ponad rok temu
-
Chorwacka stacja TV nadajaca K-1 i Pride?
- Ponad rok temu
-
Hunted
- Ponad rok temu
-
MĘSKA GRA
- Ponad rok temu
-
Kupa dla Murata
- Ponad rok temu
-
KOLEJNA KUPA DLA MURATA - TYM RAZEM ZA WWW.
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Śwaita w Kykushinie na europosrcie
- Ponad rok temu
-
O Vale Tudo w rzeczpospolitej.
- Ponad rok temu
-
DC pomoc
- Ponad rok temu