Bezradnosc kendoki bez shinai
Napisano Ponad rok temu
Wiesz aby o czym jest mowa?? Zanchin to raczej nie to o czym myślisz :wink:głodnemu chleb na myśli.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szczepanie! On przegrał więc po co mu zanshin? Gość odskoczył na odpowiednią odległość żeby go ten z mieczem nie m ógł tak łatwo walnąć. To ten z mieczem trzyma zanshin (zauważ jak przegrany robi ruch do tyłu na co ten z mieczem natychmiast reaguje, naciskając lekko do przodu).dla mnie wyglada, ze ten co stracil shinai stoi bezradny i zszokowany, jakos nie moge doipatrzyc sie u niego nawet 10 gramow zanchin...
Napisano Ponad rok temu
Kendocy ciekawie interpretuja sytuacje a jak jest to walka jak pisal Kendoka to ten bez bokena powinien albo uciekac albo dazyc do znacznego skrocenia dystansu.....widac ze to jednak zawody......
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
mialem tez okazje zdziwic sie jak moj shinai pofrunal gdzies w bok i jak to sensei Kustosz zrobil pojecia nie mialem...
znam tez kilku takich ktorzy mowili ze im ni ewyleci chocby nie wiem co, a sensei sie tylko usmiechal...potem bylo gi geiko i szukali swojego shinai po sali
znam tez takich ktorzy mowili ze nie dadza sie przewrocic...a sensei sie tylko usmiechal, a potem bylo gi geiko, a po gi geiko robili sobie oklady na obite gnaty...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a dlaczego dobrze?
hym no i dlaczego przyjmujesz wobec mnie pozycje mentora i wiedzacego lepiej co jest dla mnie lepsze?
tak z ciekawosci pytam?
Napisano Ponad rok temu
ps Jeszcze pamietam nasze zawziete dyskusje czy warto dla aikidoki cwiczyc miecz
Napisano Ponad rok temu
a dla aikidoki miecz po co/ zeby byl bezradny jak ten kendoka?
tak apropos do Kendoki zaowazyles jakie pozycje stop mieli ci kendocy na filmie?
Napisano Ponad rok temu
tak apropos do Kendoki zaowazyles jakie pozycje stop mieli ci kendocy na filmie?
Jaką smailu bo nie zauważyłem? :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W jaki sposób były robione Katany ??
- Ponad rok temu
-
jiu jie bian (kupię)
- Ponad rok temu
-
Trening Kendo lub Iaido w Katowicach albo w Chorzowie