Typ ostrza w twoim EDC to:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego drop point? Przypadek. Po prostu TSEK ma takie ostrze. Swoja droga to chyba taki ksztalt jest najbardziej uzytkowy a najmniej zabojczy.
Napisano Ponad rok temu
oddałem głos na spear point, a dlaczego? - bo Ares to ma
a Ares bardzo mi się spodobał i raczej chodzi tutaj o estetykę niż o wartości użytkowe :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
oczywiście w żadnym stopniu nie umniejszam własniściom użytkowym BM Aresowi. Ten nóż tnie zabójczo :twisted:
Jest to mój pierwszy porządny nóż i przy wyborze nie mogąc opierać się na swoich doświadczeniach praktycznych wybierałem kierując się ogólnym wyglądem noża- na tyle na ile pozwoliły mi na to zdjęcia w internecie :roll:
Napisano Ponad rok temu
Miłych Świąt BN!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja noszę LCC.....
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Tanto na EDC z pewnością się nie nadaje, ale cóż - uwielbiam swojego Razorbacka
Napisano Ponad rok temu
jak zwykle co najmniej połowy nie znam:(
kooniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wielu by polemizowało... czy Ares to spear- czy droppoint. BM350, Dark Star, Blue Star, Sentinel - to klasyczne spearpointy Benchmadea. Ale Ares... czy ja wiem?oddałem głos na spear point, a dlaczego? - bo Ares to ma
Napisano Ponad rok temu
Lubię również recurve w wersji combo, jak zęby są zaraz pod brzuchem tak jak w moim BM 750. Takie rozwiązanie pozwala na kontrolowane używanie ząbków...
Napisano Ponad rok temu
Zaznaczone drop point, bo moj edc to bm43 bowie. Uwielbiam ten noz bo ma idealny stosunek wagi ostrza do rekojesci, jest swietnie wykonany i tnie jak choera, o czym przekonala sie niedawno moja - zaklejona plastrami do dzis - prawa reka
Napisano Ponad rok temu
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aktualnie mam nieustajacy dylemat (chce kupic sobie cos nowego, mysle o dwoch kosach) i obydwa to sa... tantowate.... MOD Razorback i Hallo 3. Wciaz sie nie moge zdecydowac... Pierwszego mialem w rece (zbyt krotko) drugiego nie mialem... Znam tylko z opowiesci. Jak dotychczas monolity (oprocz LaGrife) do stalego, codziennego noszenia nie wzbudzaly mojego entuzjazmu. Stad moje dylematy - obawiam sie, ze i MOD Razorback, tez go nie wzbudzi.
Musze sie w koncu wybrac do PiteraM. On zdaje sie ma obydwa te modele.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S no zaznaczać, zaznaczać, im więcej osób weźmie udział, tym ankieta bedzie bardziej wiarygodna. Jak już będzie dużo odpowiedzi, to powiem o co mi tak na prawdę chodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wielu by polemizowało... czy Ares to spear- czy droppoint. BM350, Dark Star, Blue Star, Sentinel - to klasyczne spearpointy Benchmadea. Ale Ares... czy ja wiem?
no nie mi rozwiewać takie dylematy/wątpliwości :?
wokoło mówią spear point to ja też tak mówię
a kto mówi? np: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - to chyba coś znajomego, co PiterM :wink: :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
~~falowanie~~ spyderco i LCC
- Ponad rok temu
-
2 noze na gwiazdke.
- Ponad rok temu
-
Smith & Wesson HRT Boot Knife
- Ponad rok temu