Hunted
Napisano Ponad rok temu
Musze powiedziec, ze jestem nieco zawiedziony, ale tylko dlatego, ze czekalem na ten film dlugo i spodziewalem sie wszystkiego co najlepsze...
To co mi najbardziej przeszkadzalo, to ciagle poczucie nierealnosci akcji. Zaczyna sie od malowniczych wybuchow w bylej Jugoslawii - tak malowniczych, ze az ich malowniczosc przeszkadza... I dalej w tym stylu - likwidacja serbskiego przywodcy przy pomocy noza, a nie broni palnej, pomoc udzielona przez Tommiego bialemu wilkowi, rzucanie nozami w lesie, ludek zlapany w sidla w lesie, ktory ucieka na czworakach zamiast uzyc broni, latwosc z jaka zly bohater umyka bandzie z FBI skaczac do rzeki, latwosc z jaka Tommy podaza jego sladem, nawet to, ze bohaterowie wlasnorecznie wykonuja noze przed glowna walka... Ciagle mialem uczucie, ze to nieprawda - jakbym ogladal film familijny.
Walki... No coz, nie znam sie... Nie byly zle... Ale moje oczekiwania sprawily, ze nie jestem tak do konca przekonany... Brakowalo mi w nich "ducha", swobody, szybkosci...
Scena, ktora mi sie najbardziej podobala, to ta, w ktorej trenuja zolnierze... To bylo najblizsze moim pierwotnym wyobrazeniom o filmie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Największa chała z tej klasy aktorami, jaką oglądałem. A widziałem ich, miedzy innymi w "Pomiędzy niebem a ziemią"(super) i "Traffic"(bardzo dobry). Obejrzałem film ze względu na nich i cieszę się, że obejrzałem go na pc, bo szkoda kasy na kino.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mówimy po prostu o zwykłym, dobrym filmie- którym Hunted nie jest. Dlaczego film o takiej tematyce(patrz: sensacja) nie może być dobry?Poza tym na codzień jestem zawodowym traperem i snajperem.
I w związku z tym uważam film za durny, niestety. To niestety dlatego, bo grali w nim świetni aktorzy. A jakbyś czegoś nie mógł zrozumieć, to wytłumaczę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie Hunted to kino klasy B i ciezko powrownywac go chodzby do "Lowcow jeleni", "Czasu apokalipsy" etc.
Choc "Hunted" ma jeden atut i wprowadza cos nowego do kina amerykanskiego - oto czlowiek wytrenowany do zabijania, ktory po powrocie z wojny nie moze sie o"odnalezc" zamiast pomocnej dloni dobrego pulkownika (patrz: "Rambo"), dostaje w "czape".
Pozdrawiam K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MĘSKA GRA
- Ponad rok temu
-
Kupa dla Murata
- Ponad rok temu
-
KOLEJNA KUPA DLA MURATA - TYM RAZEM ZA WWW.
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Śwaita w Kykushinie na europosrcie
- Ponad rok temu
-
O Vale Tudo w rzeczpospolitej.
- Ponad rok temu
-
DC pomoc
- Ponad rok temu
-
Iron Kids
- Ponad rok temu
-
Kurosawa na pierwszym!
- Ponad rok temu
-
Historia o Rikim :)
- Ponad rok temu
-
TAEKWONDO - film obyczajowy (Kor.Płd./Pol)
- Ponad rok temu