Ps. nie moge sie doczekac twojej wypowiedzi Jo

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Chcą to niech trenują mi to nie przeszkadza  :wink:
  Chcą to niech trenują mi to nie przeszkadza  :wink:

Napisano Ponad rok temu
Chciałbym poznać wsze opinie na temat uprawiania zapasów przez płeć piękną.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 ) sport zarówno dla mężczyzn jak i dla kobiet!! Przede wszystkim dlatego, że jest ogólnorozwojowy. Przecież fajnie jest być sprawnym, silnym i wytrzymałym i dłuuuugo ładnie i młodo wyglądać i jeszcze lepiej się czuć
 ) sport zarówno dla mężczyzn jak i dla kobiet!! Przede wszystkim dlatego, że jest ogólnorozwojowy. Przecież fajnie jest być sprawnym, silnym i wytrzymałym i dłuuuugo ładnie i młodo wyglądać i jeszcze lepiej się czuć  
   (o ciele już wspominałam
  (o ciele już wspominałam  .
 . 
 Napisano Ponad rok temu

wolny kraj.
   wolny kraj.  

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 Sport ten jest sportem kontaktowym i niesie za soba mnóstwo kontuzji. Zresztą nie jeden sportowiec po skończonej karierze powie to samo sport wyczynowy nie równa się zdtrowie. Niestety!!!
  Sport ten jest sportem kontaktowym i niesie za soba mnóstwo kontuzji. Zresztą nie jeden sportowiec po skończonej karierze powie to samo sport wyczynowy nie równa się zdtrowie. Niestety!!!Napisano Ponad rok temu
Nie mogę się przekonać do kobiet w trykocie.
 A co jest nie tak z kobietami w trykotach?
  A co jest nie tak z kobietami w trykotach? Każdy wie, że trenuje dla siebie.
  Każdy wie, że trenuje dla siebie. ). Szczerze mówiąc - osobiście nigdy jeszcze nic mi się nie przydarzyło poważniejszego, również innym w moim klubie (odpukać)
). Szczerze mówiąc - osobiście nigdy jeszcze nic mi się nie przydarzyło poważniejszego, również innym w moim klubie (odpukać)  . Ale tak jak mówię - zależy to od trenera i treningu - jak organizm jest przygotowany do wysiłku i treningu, a poza tym jest się w treningu cały czas - to nic się nie dzieje. Jak ktoś jest sporadycznie na treningu - wtedy o kontuzję nietrudno. Takie jest moje zdanie. A kontuzje zdarzają się wszędzie - nie tylko w zapasach.
 . Ale tak jak mówię - zależy to od trenera i treningu - jak organizm jest przygotowany do wysiłku i treningu, a poza tym jest się w treningu cały czas - to nic się nie dzieje. Jak ktoś jest sporadycznie na treningu - wtedy o kontuzję nietrudno. Takie jest moje zdanie. A kontuzje zdarzają się wszędzie - nie tylko w zapasach. 

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 ... zwłaszcza kiedy to ktoś z mojej wagi
  ... zwłaszcza kiedy to ktoś z mojej wagi  ).
 ).  

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

I aby tak prowadzić ludzi od jaknajmłodszych lat, żeby zostali seniorami i zapasy im się nie znudziły.
  I aby tak prowadzić ludzi od jaknajmłodszych lat, żeby zostali seniorami i zapasy im się nie znudziły.  , szkoda tylko, że nie byłam dzieckiem kiedy zaczynałam trenować... ale nie ma tego złego...
 , szkoda tylko, że nie byłam dzieckiem kiedy zaczynałam trenować... ale nie ma tego złego...  i jeszcze 4 lata do kolejnych Igrzysk
   i jeszcze 4 lata do kolejnych Igrzysk  

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

. Zawsze były dwa w roku, a teraz ma być tylko jeden - jesienny. Zamiast pierwszego - robią tak wcześnie PO.
 . Zawsze były dwa w roku, a teraz ma być tylko jeden - jesienny. Zamiast pierwszego - robią tak wcześnie PO.  Do następnego razu!
  Do następnego razu!

Napisano Ponad rok temu
Zgadza się, są kontuzje, masz rację, niestety ciągle słyszę, że komuś coś dolega (nie żebym się martwiła z tego powodu
... zwłaszcza kiedy to ktoś z mojej wagi
).
Ale głównie moim zdaniem spowodowane to jest błędami trenerskimi. Uważam, że w wielu klubach zamiast "technikować" się na śmierć (nie mówię, że technika nie jest ważna, jest bardzo ważna) należałoby więcej czasu poświęcić ogólnorozwojówce - bieg, siła wytrzymałościowa, siła z partnerem, żeby organizm był przygotowany do walki! Jestem przekonana, że kontuzji byłoby mniej
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu