Egzamin teoretyczny ?
Napisano Ponad rok temu
aikido nie wiedzą co ćwiczą!
Spotkalam wiele osób, które miały problem z wyjaśnieniem
prostych pojęć!
Czy w waszym klubie przeprowadzany jest przed egzaminem praktycznym egzamin teoretyczny?
Znajomością jakich pojęć,waszym zdaniem,wykazać powinien się aikidoka,który przystępuje do egzaminu na 6,5 kyu?
Ps. Pozdrowienia dla wszystkich, którzy uczestniczyli w stażu z Jeanem Marie w Poznaniu, a szczególnie dla "połamańców", czyli tych, którzy doznali kontuzji a było ich kilku.......
Napisano Ponad rok temu
A na egzaminie to wyglądało trochę lepiej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No szok... 8O
Ale znajomosc podstawowych pojec - jestem ZA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Aikikai Hombu Dojo też tak jest przy przyznawaniu niektórych stopni.taaaaaaaa......np: we Francji sa federacje, gdzie zdajacy musi pisac prace magsterska przed kazdym egzaminem, na takie tematy: "Co oznacza dla ciebie aikido".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na tacy podane pojecia w sumie tak.. tak samo jak nazwy technik przy wymaganiach egzaminacyjnych... ja poprostu zuplenie nie potrafie umiejscowic tych "pojec" przydaly by sie chociaz 2-3 przyklady :-)i co jeszcze? a tak jakies szukanie wiedzy w wlasnym zakresie? instktor ma wszystko podac na tacy ?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy uczestniczyli w stażu z Jeanem Marie w Poznaniu, a szczególnie dla "połamańców", czyli tych, którzy doznali kontuzji a było ich kilku.......
Ada,
Może napiszesz coś więcej o tych przypadkach, bo owszem stykałem się z przypadkami, ze były wypadki, ale pojedyńcze i spowodowane brakiem mmiejsca na macie......
Ale kilku.......? 8O
Pancer
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nikt w szkole prz zdrowych zmyslach nie bedzie odpytywal z materialu ktorego nie bylo. Dojo to normalna szkola.. jak instruktor bedzie wymagal jakis fantazji to straci komunikacje ze swoimi studentami..
Proste i jasne.. jak sie odczuwa glod wiedzy to moze sie zwrocic do wlasnego senseja a nie pisac na grupy dysusyjne? I droga krotsza , i latwiejsza..
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio przygladalem sie egzaminom - Sensei rzucal nazwe techniki a zdajacy musial ja wykonac. Czyli dwa w jednym - sprawdzenie znajomosci nazw technik podczas egzaminu praktycznego.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Do szkół chadzałem i nadal chadzam, ale takiej zasady jako żywo nie doświadczyłem. Jeśli nauczyciel coś podał, to już nie ma potrzeby tego sprawdzać, uczniowie to znają. Egzaminatora zwykle interesuje, czego uczeń nauczył się ponad standard.Podstawoa zasada nauczanie jest taka ,ze neimozna wymagac od uczniow tego czego im sie nei powiedzialo.. lub nie podalo źrodla.
Napisano Ponad rok temu
Na moim dzisiejszym egzaminie była teoria :wink:Moje zainteresowania terminologią aikido doprowadziło mnie do pewnego zaskakującego spostrzeżenia : niestety niektórzy praktykujący
aikido nie wiedzą co ćwiczą!
Spotkalam wiele osób, które miały problem z wyjaśnieniem
prostych pojęć!
Czy w waszym klubie przeprowadzany jest przed egzaminem praktycznym egzamin teoretyczny?
Znajomością jakich pojęć,waszym zdaniem,wykazać powinien się aikidoka,który przystępuje do egzaminu na 6,5 kyu?
Ps. Pozdrowienia dla wszystkich, którzy uczestniczyli w stażu z Jeanem Marie w Poznaniu, a szczególnie dla "połamańców", czyli tych, którzy doznali kontuzji a było ich kilku.......
Sensei Hoffmann pytał się czy znamy ludzi z najwyższych szczebli PFA
Napisano Ponad rok temu
I co , znalas?Sensei Hoffmann pytał się czy znamy ludzi z najwyższych szczebli PFA
Napisano Ponad rok temu
znam Józefa Szczebla i Ade Drabine.. moze byc?
cos za bardzo paranoja wieje..
Napisano Ponad rok temu
I co , znalas?Sensei Hoffmann pytał się czy znamy ludzi z najwyższych szczebli PFA
Drogi Szczepanie wątpisz w moje umiejętności i wiedzę :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ludzie którzy poświęcili życie aikido
- Ponad rok temu
-
Do Redakcji Budojo
- Ponad rok temu
-
Nowy budo - japan webshop?