Ludzie którzy poświęcili życie aikido
Napisano Ponad rok temu
Jakie jest Wasze zdanie o ludziach którzy poświęcili swoje życie po to by trenować aikido?A może ktoś z Was to uczynił.
Ja podziwiam tych ludzi.
Jeszcze chciałam nawiązać do tematu kto "prawdziwy sensei".
Czytałam na forum że nie każdy posiada swojego senseia.Czy to dobrze?
Czy sensei to dla Was osoba która pokazuje tylko techniki czy coś więcej?
Temacik trochę dziwny,ale chciałabym żeby ktoś się zainteresował nim
Pozdrowienia dla senseia Marka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i wiem z doswiadczenia ze wiele kobiet tez jest dobrymi senseiami o ile tak mozna powiedziec. Moja przygode z aikido zaczynalem wlasnie u kobiety senseia ktora byla bardzo wymagajaca i nauczyla mnie duzo wiecej niz wielu innych mistrzow z wysokimi stopniami a ze slabym przekazem.
Moze tobie kiedys tez sie to uda i bedziesz wzorem dla innych zycze Ci tego
Napisano Ponad rok temu
Moze lepszym rozwiazaniem, jest pracowac nornalnie, a na aikido poswiecac czas wolny po pracy?Jakie jest Wasze zdanie o ludziach którzy poświęcili swoje życie po to by trenować aikido?A może ktoś z Was to uczynił.
Cwiczac tylko i wylacznie aikido, traci sie jednak w zyciu caly kontext socjalny, profesjonalny zycia - a sa one niezbedne do rownomiernego rozwoju emocjonalnego przecietnego czlowieka....Poza tym nie mozna nabrac dystansu do tego co sie robi jako zawod. A o moze powodowac rozne odchylki.
Tez go pozdrawiam :wink:Pozdrowienia dla senseia Marka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co tu podziwiac?
Napisano Ponad rok temu
No, Szczepan tu się z toba zgadzam jak rzadko kiedy :wink: 8) . Niestety do wyjątków należą ludzie, którym taka sytuacjia (tylko aikido) nie przestawia negatywnie pod sufitem - zaczynają wierzyć w swoja misję i posłannictwo i z reguły wychodzi z tego jakiś psychiczny odjazd 8O Znamy paru takich lokalnych miszczów,nie :wink:Moze lepszym rozwiazaniem, jest pracowac nornalnie, a na aikido poswiecac czas wolny po pracy?
Cwiczac tylko i wylacznie aikido, traci sie jednak w zyciu caly kontext socjalny, profesjonalny zycia - a sa one niezbedne do rownomiernego rozwoju emocjonalnego przecietnego czlowieka....Poza tym nie mozna nabrac dystansu do tego co sie robi jako zawod. A o moze powodowac rozne odchylki.
Napisano Ponad rok temu
Sporo osób z forum już mnie kojarzy więc jak wiecie nie ćwicze aikido długo a moje zdanie jest niezwykle subiektywne i napewno nie jest poparte wieloma doświadczeniami.
Jakie jest Wasze zdanie o ludziach którzy poświęcili swoje życie po to by trenować aikido?A może ktoś z Was to uczynił.
Ja podziwiam tych ludzi.
Jeszcze chciałam nawiązać do tematu kto "prawdziwy sensei".
Czytałam na forum że nie każdy posiada swojego senseia.Czy to dobrze?
Czy sensei to dla Was osoba która pokazuje tylko techniki czy coś więcej?
Temacik trochę dziwny,ale chciałabym żeby ktoś się zainteresował nim
Pozdrowienia dla senseia Marka
Polecam, "krytyczne podejście" w tabletkach, lub w syropie, cena jedyne 9,99.
Napisano Ponad rok temu
Fiodku wobec tego jestem choraJusi takie zapatrzenie na "sensejów" jest chore. Minie ci to z wiekiem, mam nadzieję. Nie ma co podziwiać, gość prowadzi zajęcia i ma z tego sos. Podziwiaj tych co są w misjach pomocy w afryce czy innej birmie, gdzie naprawdę coś dają od siebie (nie tak jak czarni - księża, czy wspomniany sensej).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie==' Wy to od razu jakieś wielkie uczucia wyszukujecie. Poprostu uważam,że spotkałam prawdziwego senseiaChora albo zakochana, na jedno wychodzi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8OPrześpij się z nim to zauroczenie przejdzie.
Jesteście beznadziejni! ><'
Jakie zauroczenie? =='''
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fiodor to bardzo brzydko Jusi jest nieletnia co prawda ma ponad 14 lat ale nie 18. :roll:
Jak Ty możesz tak do dziecka. Takie teksty to do panienek lekkich obyczajów i dojrzałych wiekiem.
Jakby ktoś taki tekst do mojej córki zasunął to by w zęby dostał.
Napisano Ponad rok temu
Nie prawda.normalne zauroczenie instruktorem..
Chodziło mi o coś zupełnie innego!!!
O taki szacunek i respekt do instruktora! A wy od razu myślicie,że jak dziewczyna tak pisze to sie zakochała.
Napisano Ponad rok temu
Smile no! Nareszcei ktoś tu coś rozumie Skoro znasz senseia Marka to rozumiesz o co chodzi mi w byciu prawdziwym senseiemA Marek nie ma żony?
Fiodor to bardzo brzydko Jusi jest nieletnia co prawda ma ponad 14 lat ale nie 18. :roll:
Jak Ty możesz tak do dziecka. Takie teksty to do panienek lekkich obyczajów i dojrzałych wiekiem.
Jakby ktoś taki tekst do mojej córki zasunął to by w zęby dostał.
Napisano Ponad rok temu
widziałem takich dziewuszek sporo, twierdziły to samo co ty, przychodziły...odchodziły
btw. smile 16 latki potrafią teraz więcej niż 28 latki, postęp panie postęp...
Napisano Ponad rok temu
Eee? Fiodku wybacz,ale nie uogólniaj.Są różni ludzie.Prawdziwy sensei? bleh, a to co niby oznacza? że się uśmiecha na zajęciach i pomaga zagubionym owieczkom jak ty jusi? a może nie wymaga kłaniania się? daje sobą porzucać? sensei srensei, zauroczenie nic więcej... a to do kochania jeszcze hohoho
widziałem takich dziewuszek sporo, twierdziły to samo co ty, przychodziły...odchodziły
btw. smile 16 latki potrafią teraz więcej niż 28 latki, postęp panie postęp...
Ja nie zrezygnuję z aikido
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do Redakcji Budojo
- Ponad rok temu
-
Nowy budo - japan webshop?
- Ponad rok temu
-
Seagal i BJJ