Blok przeciwko kopnięciu okrężnemu w głowę
Napisano Ponad rok temu
Czy waszym zdaniem preciwko kopnięciu okrężnemu w głowę skuteczniejszy jest blok występujący w Muay Thai, czy Krav Maga?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak serio to jak ktoś ma zamiar okrężnym kogoś trafić to się powinien liczyć z tym, że wykonanie techniki trwa troszkę i jest baaaardzo niestabilna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co prawda to prawda, ale jeśli już ktoś to potrafi, to przeciwnik po kopnięciu w głowę zjeżdża do bazy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ze 2-3 proste, zwód i DOPIERO highkick...
Napisano Ponad rok temu
Osobiście to raczej jestem uczony walczyć agresywnie(do przodu za wszelką cenę!) i okreżne na głowe to raczej by nie doszło(gdybym je widział oczywiście :-) ), gość wykonuje skręt tłowia i dostaje frontkicka albo zwyczajne wejście do zwarcia, jak cie wywali to żadan parter, tylko przytupać :twisted: . Fakt, że był kiedyś u mnie na sekcji gość z TKD co miał tak diablo szybkie kopnięcia obrotowe, że żadno kiedy udawało się do niego doskoczyć 8O . No ale jak już się udało( różnica ponad 20kg na moją korzyść :twisted: )
Osobiście wysokie kopnię doścznośnie ale nie odważył bym się ich użyć na ulicy. Nie mam do nich zaufania. Moje ulubione to front i low, ofkorz najlepiej nana wysokości kolana :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Osobiście to raczej jestem uczony walczyć agresywnie(do przodu za wszelką cenę!) i okreżne na głowe to raczej by nie doszło(gdybym je widział oczywiście :-) ), gość wykonuje skręt tłowia i dostaje frontkicka albo zwyczajne wejście do zwarcia, jak cie wywali to żadan parter, tylko przytupać :twisted: . Fakt, że był kiedyś u mnie na sekcji gość z TKD co miał tak diablo szybkie kopnięcia obrotowe, że żadno kiedy udawało się do niego doskoczyć 8O . No ale jak już się udało( różnica ponad 20kg na moją korzyść :twisted: )
Osobiście wysokie kopnię doścznośnie ale nie odważył bym się ich użyć na ulicy. Nie mam do nich zaufania. Moje ulubione to front i low, ofkorz najlepiej nana wysokości kolana :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Jaka kontra? Jezeli kopniecie nie jest zbyt fachowe to mozna chwycic pod kolano i wyciac druga noge. Ale wtedy masz parter.
Metoda druga: zejscie z linii.
Metoda trzecia: skrocenie dystansu z kopnieciem na jajka i atak lokiec+glowa+kolano. I do wykonczenia.
DOBRA RADA: na ulicy nie podnos nog przy kopaniu wyzej niz na wyskosc pasa :balisong:
Napisano Ponad rok temu
...Metoda trzecia: skrocenie dystansu z kopnieciem na jajka i atak lokiec+glowa+kolano. I do wykonczenia...
To mi się wydaje najskuteczniejsze, bo przy okazji napastnik nie odzyska stabilnej pozycji.
Napisano Ponad rok temu
1. jak ci cos sie pochrzani i nie wyjdzie to i tak masz duze szanse na dobra technike gdyz prostrzej nie ma.
2. nawet jak ci nic nie wyjdzie to przynajmniej nie dostaniesz kopa w leb. to dosyc wazne
3.wywrocenie czlowieka stojacego na jednej nodze przez pchniecie go jest w 100% pewne. nikt nie ustoi.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Combat Kalaki vs Krav Maga
- Ponad rok temu
-
Panienki a Sztuki Walki
- Ponad rok temu
-
Combat 56