"Skutecznosc" Taekwondo
Napisano Ponad rok temu
Ten pierwszy
TAEKWON-DO federacji WTF VS MUAY-THAI
Rok: 1995
Gdzie: Master Cup Martial Arts Tournament, Helsinki, Finlandia
Zawodnik Muay-thai: Tomi Makkonen, zielony strój
Plik: Thai vs Tae Kwon do.mpeg, 11,51 MB; 1.20 minuty
Chriser00 - jednak dopiero drugi filmik jest bardziej znamienny - bo nie startuje jakiś anonimowy cienias - tylko mistrz korei...
TAEKWON-DO VS K1
Rok: 2002
Gdzie: Koloseum Ariake , JAPONIA - więcej wyników tego turnieju
Kto z kim: Genki Sudo kontra Kim Jingwu (medalista, mistrz Korei Tae Kwon Do ) przez KO w drugiej rundzie (0:16)
Plik: sudo_taekwon.wmv 9,64 MB, 5.02 minuty
Osobom zainteresowanym mogę udostępnić oba pliki poprzez [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mam też filmik jak jakiś kick-bokser dostaje w dupę do TKD; szkoda - że nie nagrałem swojej walki z jakimś kravaciarzem trenującym 3 lata...
Napisano Ponad rok temu
Gwoli ścisłości, jeśli mnie skleroza nie myli, Kim Jingwu, który walczył z Genki Sudo w K-1, jest z federacji Korea Pro-Taekwondo Association, dużo mniejszej niż chociażby WTF. Piszę, bo na niektórych forach pojawia się informacja, że osobnik ten był rzekomo medalistą olimpijskim w TKD. Chociaż z drugiej strony podejrzewam, że przeciętny WTF-owiec - nawet skośnooki - poradziłby sobie z Genki Sudo jeszcze gorzej...
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
nie sport !!!! - to co dzieje się na zawodach sportowych nie ma nic z TKD-
nie jednemu psu na imię burek - proszęsięgnąć do histori TKD "po co dyskusja jak nie wiemy o czym dyskutujemy
Wiem ze tkd było kiedyś (nie wiem czy nadal jest ) używane do trenowania armii, ale to dawne czasy...
nie chce mi sie pisać
Napisano Ponad rok temu
nie sport !!!! - to co dzieje się na zawodach sportowych nie ma nic z TKD
Zgadzam sie trenerze ale niestety malo, ktory styl przetrwalby bez upowszechnienia na arenie sportowej (czyt. usportowienia). Pewnie znaczacy procent forumowiczow zdecydowal sie na dany styl bo widzial go w akcji np. na zawodach, w prog. TV i wybral go bo dany sposob walki czy ogolna postac wizualnie mu odpowiada.
P.S. Szczesliwego nowego roku dla wszystkich, oby byl lepszy i obfitowal w wiekszą ilosc zwyciestw :twisted: niz mijajacy.
Taekwon!!!
Napisano Ponad rok temu
nie sport !!!! - to co dzieje się na zawodach sportowych nie ma nic z TKD-
nie jednemu psu na imię burek - proszęsięgnąć do histori TKD "po co dyskusja jak nie wiemy o czym dyskutujemy
No właśnie. Korzystając z obecności przedstawiciela "starej gwardii", przy którym ja szczeniak jestem, zapytałbym - co dalej? Jaka droga przed tymi, co uważają tak jak w powyższym cytacie? Czy miłośnicy starej szkoły i taekwondo full contact mają szansę przetrwać w dzisiejszym usportowionym świecie?
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Czy miłośnicy starej szkoły i taekwondo full contact mają szansę przetrwać w dzisiejszym usportowionym świecie?
Gizmo paru z nas o takim nastawieniu jeszcze sie znajdzie, na tym forum rowniez a skoro my istniejemy to to po nas przyjda inni (nasi nastepcy, ze uzyje takiego stwierdzenia )
Napisano Ponad rok temu
lecz i wsród owych chwastów - róża kwitnie równie pięknie - prawdziwa sztuka broni się sama - i wy o tym stanowicie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tkd w Sosnowcu?
- Ponad rok temu
-
Czarny pas -symbolika
- Ponad rok temu
-
Egzaminy