tai chi i sifu Szymek
Napisano Ponad rok temu
no i prawidlowo w koncu musi tez oszczedzac i kumulowac energie zamiast ja tylko tracic na VingTsun
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taiji podobno w tym samym tygodniu....
Napisano Ponad rok temu
O to wlasnie widac na tych obrazkach.
Petr
a gdzie sa?
Napisano Ponad rok temu
Petr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Petr
Napisano Ponad rok temu
A tak poważnie to moim zdaniem samuraj poprawił się o jakieś 25% porównując go do ubiegłego roku...
Z innych tytułów do mojego miasteczka dociera tylko Budokan i troche zagranicznej prasy... są jeszcze jakieś pisemka typowo pod aikido ale tych nie czytam...
Kiedyś było kung-fu, póżniej karate/kung-fu... sztuki walki... ale teraz to już sie chyba nie ukazuje może czas najwyższy wypuścić na rynek własną pozycję pewne próby były czynione ale samemu ciężko a tzw. "wspólnicy"... no cóż... zabrakło im zapału
Napisano Ponad rok temu
Ale dla paru "fotek" pewnego przystojniaka z forum to warto kupic ten numer :-)
Poznan i W-wa ma w planach wydawanie gazety o ving chunie. Wizje podobno sa ogromne.
Petr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego narazie odłożyłem ten pomysł na później... teraz pracuję nad uruchomieneim internetowego serwisu na ten temat... taka internetowa gazetka o sztukach walki...
Jestem też w trakcie pisania tak jakby książki... ale to jeszcze długa droga
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
Co zas do artykulow - zapadl mi w pamiec artykul o japonskim mieczu i polskiej szabli. O ile o japonskim mieczu bylo to dosc interesujace (przynajmniej dla mnie) o tyle sposob porownania i odnoszenia do siebie tych dwu tradycji budzil juz moje nazwijmy to "metodologiczne" watpliwosci. Moze nie wiem tyle o mieczu czy szabli co sifu Szymankiewicz, ale jako historyk z wyksztalcenia polemizowalbym chyba...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kung Fu Kalisz ????
- Ponad rok temu
-
11 stopień mistrzowski WT... jak to jest ???
- Ponad rok temu
-
Tai Chi - Warszawa
- Ponad rok temu
-
Wing Chun w Gdańsku?
- Ponad rok temu
-
Worek z piaskiem na sciane ?
- Ponad rok temu
-
Tychy Kunk-Fu