Nowe pokolenie Bjj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawy jestem kiedy bjj w Polsce zaczną trenować ludzie młodsi... jak na przykład judo.... jeżeli tak jest i sie myle to niech mnie ktoś poprawi...
U nas w klubie jest grupa dla takich malcow. Malo ich, ale jednak sa. Z reszta, ja sam mam dopiero 14 lat...
Napisano Ponad rok temu
ciekawy jestem kiedy bjj w Polsce zaczną trenować ludzie młodsi... jak na przykład judo.... jeżeli tak jest i sie myle to niech mnie ktoś poprawi...
Jest kilka osob mlodych cwiczacych bjj ... nic o nich nie slychac jako ze zdecydowanie za wczesnie na to... narazie.
Napisano Ponad rok temu
i wiem że są ludzie młodsi, ale mam na myśli porównanie do judo... gdzie proporcje (liczebności) dorosłych do NIEPEŁNOLETNICH są odwrotne niż w bjj........
myślicie że to też się zmieni, czy zawsze dorosłych na bjj będzie więcej ???
Napisano Ponad rok temu
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taki malolat to raczej pojdzie na karate bo filmow duzo oglada, nabierze sprawnosci fizycznej i dopiero sie przerzuci jak cos, chodzi o to zeby byla filozofia, ten japonski smaczek, no i filmy tez robia swoje.
M.
Tak to prawda , sam jestem tego żywym przykladem. Obejrzałem filmy , okazalo sie takze ze okulary nie przeszkadzaja w treningu to zaczalem trenowac karate i tak prawie 4 lata , potem przyszedl czas poszukiwan czegos ciekawszego i troche z luzniejsza atmsfera na treningu. Obecnie bjj i chyba tak zostanie .. .Wracając do tematu , wydaje mi się ze młodsze pokolenie zacznie trenowac jak kluby beda w miejscach gdzie rodzicie nie beda bali się zostawiac dzieci , no i takze godziny treningow. Dodatkowo rodzice moga bac sie zostawiac dzieci same na treningu i znow tutaj godziny .... dlatego bjj szerzy sie wsrod mlodziezy powyzej 14 roku zycie - przynajmniej mi sie tak wydaje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chce nic mowic, ale na 'jakims karate' tez mozna sobie ostro zjebac zdrowie jak jest zle prowadzone. Az taka gimnastyka to to nie jest.
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Badpafcio mówił jest w wawie jeszcze sekcja 10-15 lat, ale nigdy jej nie widziałem. Ale moze pojde kiedys zobaczyć jak to wygląda(jeszcze przez miesiac moge :wink: ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie jest za późno.
Ja mam 15 lat i ćwiczę dopiero 9 miesięcy , a już mam dwa medale z ligi.
Możliwe że talent ma tu dużą rolę ale ambicją można zajść jeszcze dalej.
W młodych ludziach jest nadzieja ale ja myślę że jest wiele osób między 24 a 30 rokiem życia którzy mogą jeszcze zacząć trenować i pokazać swje umiejętności :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
śmierdzące kimono
- Ponad rok temu
-
Nominacje na pasy od Alexandre Carneiro "Soca"
- Ponad rok temu
-
czarny pas bjj dla Silvy????