Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nominacje na pasy od Alexandre Carneiro "Soca"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

budo_antonjo
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 90 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nominacje na pasy od Alexandre Carneiro "Soca"
Z nieoficjalnych informacji wynika że pod koniec zawodów w Warszawie 22.11.2003 Alexandre Soca nadał nowe pasy :

niebieskie :

- kapu -
- emil -

W liczbie dwóch .

Gratulacje !
  • 0

budo_saku
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5219 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Nominacje na pasy od Alexandre Carneiro "Soca"
Gratuluje

Wrzuccie wyniki zawodów
  • 0

budo_grayfox
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 146 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

informacja oficjalna, pasy otrzymali:
-Emil Grzelak
-Maciek Kapuściński

może liczba nowych pasów nie jest oszałamiająca w porównaniu z tym co sie działo ostatnimi czasy w Polskim Bjj ale te pasy są w 100% zasłużone (tak to pewna sugestia:? )
  • 0

budo_radziawa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 202 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

myślałem że będzie więcej tych nominacji, no ale jeżeli tylko dwóch zasłużyło to znaczy że reszta musi jeszcze poćwiczyć.

Ile osób startowało ?
  • 0

budo_karate kid
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 246 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pomijajac tego pier*** ch**a, skladam szczere gratulacje gratulacje nowym niebieskim paskom i licze na to, ze nastepnej lidze wystartujecie razem z reszta Polski! Do zobaczenia!
  • 0

budo_^hast^
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3373 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gratulacje dla nowych pasow Gracie Barra :)
Jednoczesnie uprasza sie ludzi o nie rzucanie miesem. Dziekuje.
  • 0

budo_karate kid
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 246 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gratulacje dla nowych pasow Gracie Barra :)
Jednoczesnie uprasza sie ludzi o nie rzucanie miesem. Dziekuje.

Sorry hast, ale trudno mi sie opanowac. Ja napisalem 2 posty, ale ten pierwszy sie skasowal. Cytowalem w nim tego grayfoxa i zaproponowalem temu panu jako lekarstwo na jego niedowiarstwo badz chorobliwa zazdrosc wyczieczke na nastepna lige, skoro na listopadowej go nie bylo. Nie podoba mi sie, ze caly czas podwaza autorytet macaco i umiejetnosci berserkerow, choc nie ma na te oszczerstwa zadnego dowodu. Nawet jesli nie ma czasu na lige, to w kazdej chwili moze przyjechac do nas na mate i sie przekonac umiejetnosciach berserkerow :twisted: ! Pozdrowienia dla najbardziej zakompleksionego i niedowartosciowanego czlowieczka na tym forum, pana Grayfoxa!
  • 0

budo_fcw
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 144 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Brawo Emil

Fight Club Widzew
  • 0

budo_grayfox
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 146 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ujme to tak: w różnych szkołach pasy są różnie nadawane. szkoła Soci jest chyba jedną z bardziej wymagających. np. jeden gostek od nas był na seminarium z Roycem który dał mu niebieski a Soca nie bo uważał że koleżka jest jeszcze za słaby. ciesze sie z tego że u nas są 2 nowe pasy a nie 4000 i to wcale nie świadczy o naszym niskim poziomie. uważam że jak ktoś już dostanie pas to powinien poza umiejętnościami posiadać odpowiedzialnośc związaną z noszeniem tego pasa i mimo wszystko nie powinien przegrywać z białymi pasymi (chyba wiadomo o czym mowie :? ) co podważa autorytet całej szkoły. jeżeli chodzi o wyjazd na lige to teraz nie byłem bo po włocławku z naszego klubu było trzech chetnych żeby jechać a na dodatek wszyscy liczyi że ktoś ich podwiezie. a jak dobrze pójdzie to na następną lige pojade nie tylko ja ale dużo białych pasów z naszego klubu i wtedy zobaczymy jak dobre są niebieskie pasy od Macoca. proponuje zakonczyć ten temat i wznowić go dopiero po lidze.

pozdro
  • 0

budo_dudu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak dobrze pójdzie to na następną lige pojade nie tylko ja ale dużo białych pasów z naszego klubu i wtedy zobaczymy jak dobre są niebieskie pasy od Macoca.

W takim razie informuje juz teraz, ze nastepna liga odbedzie sie w Krakowie na przelomie marca i kwietnia. Jezeli bardzo Ci zalezy to moge podac dokladny termin, zeby nikt pozniej nie powiedzial ze nie byla odpowiednio wczesnie znana data zawodow. Chyba 4 miesiace wczesniej wystarczy?
  • 0

budo_grayfox
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 146 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jezeli bardzo Ci zalezy to moge podac dokladny termin

nie zależy mi

zeby nikt pozniej nie powiedzial ze nie byla odpowiednio wczesnie znana data zawodow

a kto tak mowi????

po kilku przemyśleniach musze zwrócić honor ludziom ze szczecina i krakowa bo nie powinienem podważać ich umiejętności. bo jezeli ich niebieskie pasy prezentują taki poziom jak nasze to jestem pod ogromnym wrażeniem poziomu Ligi. nie wiem jak u was ale u nas "niebiescy" znacznie odstają poziomem od białych pasów tak wiec żaden pas nie jest nadany przypadkiem, mam nadzieje że podobnie jest w klubach Ligi. jak już mówiłem jak dobrze pójdzie pojawimy się na lidze w Krakowie i będziemy mogli sie sprawdzić.

pozdro.
  • 0

budo_karate kid
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 246 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

po kilku przemyśleniach musze zwrócić honor ludziom ze szczecina i krakowa bo nie powinienem podważać ich umiejętności. bo jezeli ich niebieskie pasy prezentują taki poziom jak nasze to jestem pod ogromnym wrażeniem poziomu Ligi. nie wiem jak u was ale u nas "niebiescy" znacznie odstają poziomem od białych pasów tak wiec żaden pas nie jest nadany przypadkiem, mam nadzieje że podobnie jest w klubach Ligi. jak już mówiłem jak dobrze pójdzie pojawimy się na lidze w Krakowie i będziemy mogli sie sprawdzić.

pozdro.[/quote]

Ja tez mam taka nadzieje :twisted:
  • 0

budo_karate kid
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 246 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chcialem jeszcze dodac, ze o poziom naszych niebieskich i purpurowych zawodnikow tez nie musisz sie lekac. Jezeli faktycznie pojawicie sie na lidze w charakterze zawodnikow i zwyciezycie wszystkie pojedynki z naszymi zawodnikami, to dopiero wtedy bedziesz mogl wygadywac bzdury o berserkerach i macaco, a czcic soce i wychwalac swoich zawodnikow.
  • 0

budo_brisban
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1132 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Slowa slowami prawde i tak zweryfikuje mata. Nie stoje po zadnej stronie i obu zycze dobrze to tak zebyscie po mnie jechac nie zaczeli :P
  • 0

budo_fronek
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 82 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Panowie, takie podsycanie sztucznego konfliktu między szkołami jest niepoważne. To jest sport i chyba nie tylko dla pasków go trenujemy. To , że jedna szkoła ma więcej niebieskich, purpur czy brązowych powinno byc tylko większą mobilizacją dla innych, a nie kwestionowanie tego na forum. Troche to przypomina polskie sejmiki i polską mentalność. Jeśli ja nie mam, to nie zrobię nic by tez mieć tylko łatwiej żeby ten co ma, nie miał. Jest to niestety zmora wszystkich forum tematycznych, które są pożywka dla niedowartościowanych krzykaczy. I dla wyjaśnienia, trenuje w Warszawie i dam waqm radę. Energie i ducha rywalizacji spożytkujcie na treningach, bo takim gadaniem robicie tylko niepotrzebne zamieszanie.
  • 0

budo_antonjo
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 90 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To nie jest podsycanie sztucznego konfilktu, tylko zwyczajna dyskusja - nie nazywał bym jej zamieszaniem.

Rzeczą oczywistą jest iż żaden z nas nie trenuje dla paska, ale nominacje traktujemy jako swoistego rodzaju wyróżnienie .
Nie można powiedziec jednak iż ilośc pasków jest wprost proporcjonalna do poziomu danego klubu, gdyż w świetle ostatnich wydażeń byli byście(Liga) od nas 12 razy lepsi - a trenujemy równie ciężko jak wy jak nie ciężej, ćwicząc myśle podobne techniki ...
Oczywiście najlepiej spotkać sie na zawodach i sie pokulać.
Co mam nadzieje nastąpi jak napisał Dudu w Kwietniu .

Tyle. :-)
  • 0

budo_mkimura
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Kilka skromnych przemyśleń:
- zwycięstwo na zawodach nie jest zagwarantowane kolorem paska, składa się na to wiele czynników - przejście bez kontuzji przez okres przygotowań, osiągnięcie wysokiej formy w odpowiednim okresie, właściwe samopoczucie w dniu zawodów, dobre losowanie w eliminacjach itd. dla przykładu, zawodnik czuje się na miejsce medalowe, ale rozgrywka jest w systemie pucharowym, trafi w eliminacjach na "złotego" zbiera łomot i zajmuje naste miejsce i co? Cienias? Nie - pech. Jakby wylosował inaczej, może byłby drugi, trzeci. Mówi się, że szczęście sprzyja lepszym, ale czy do końca?
- inną kwestią jest psychika, każdy pewnie zna kogoś, kto technicznie jest świetny, na sparingach w klubie bryluje, na seminariach też, a w dniu zawodów nerwy odbierają mu moc umiejętności i motywacje - cienias? Nie, psychika nie kwalifikuje go na zawodnika, ale może być kiedyś świetnym trenerem i pasek mu się za umiejętności należy.
- są nadal ludkowie, którzy trenują i są nieźli, ale nie byli na seminarium kiedy był nadający paski mistrz i są nadal biali a umiejętności na dużo wyższym poziomie i co? O takim kimś też powiemy "o, patrzcie, biały a porobił niebieskiego cieniasa!!" - chyba bzdura.
I tak sobie właśnie rozmyślam w poniedziałkowy poranek. Myślę, że fakt iż na lidze pojawili się zawodnicy z Poznania i Warszawy to przełom, mam nadzieję, że niebawem będziemy spotykać się częściej, wymianiać doświadczenia, jeździć na wspólne obozy i seminaria. Hasło Bagiego - BJJ ponad podziałami.
  • 0

budo_dudu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w świetle ostatnich wydażeń byli byście(Liga) od nas 12 razy lepsi

No to chyba nie do konca tak :) Chyba ze chciales napisac "2 razy lepsi a nie 12 razy lepsi" :wink: bo Macaco nadal w Polsce w sumie chyba tylko o kilka kolorowych pasow wiecej niz Soca - napewno nie wiecej niz dwa razy (przy tym Macaco swoimi nadaniami "obsluzyl" 3 kluby - Szczecin, Koszalin i Krakow, a Soca jeden - Wawa). Roznica jest natomiast taka, ze Macaco nadal wiecej z wyzszym kolorem. A czy slusznie? Moge powiedziec tylko tak, ze do Krakowa mozna przyjechac w kazdej chwili i przetestowac nasze dwa niebieskie i jedna purpure (no purpure to moze za kilka tygodni jak sobie lapsko dolecze).

A tak na marginesie, to pierwszy masowy wysyp kolorowych paskow nastapil wlasnie w Wawie po pierwszej wizycie Soki. Dopiero pozniej nadrobili to Macaco i Harris :wink:

Oczywiście najlepiej spotkać sie na zawodach i sie pokulać.
Co mam nadzieje nastąpi jak napisał Dudu w Kwietniu .

Ja ze swej strony zapraszam goraco. Mam nadzieje ze nie tylko w celu udowadniania sobie czegos, ale przede wszystkim w celu rozwijania sie, bo zawody to najlepszy srodek do tego.
  • 0

budo_grayfox
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 146 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A tak na marginesie, to pierwszy masowy wysyp kolorowych paskow nastapil wlasnie w Wawie po pierwszej wizycie Soki. Dopiero pozniej nadrobili to Macaco i Harris

w sumie tak ale wysyp pasów należy łączyć z rozpadem bjj polska wtedy kluby zawiazały współprace ze swoimi "masterami" i wreszcie mial kto nadac pasy :) a tak właściwie to ile pasów nadał Macaco bo wszędzie pisze tylko o purpurach a o niebiskich pisze że było ich strasznie duzo i nikt nie zna nazwisk.. jak to właściwie było ????
  • 0

budo_dudu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a tak właściwie to ile pasów nadał Macaco bo wszędzie pisze tylko o purpurach a o niebiskich pisze że było ich strasznie duzo i nikt nie zna nazwisk.. jak to właściwie było ????

Dwa brazowe, kilka purpur i chyba ok 10 niebieskich, ale brazowe byly awansem z purpur a purpury awansem z niektorych niebieskich wiec w sumie nie ma w Polsce tych pasow od Macaco az tak strasznie duzo jak sie zaczelo o tym mowic. Ile dokladnie to nie wiem, ale moze niedlugo pojawi sie jakis wykaz na stronie Berserkerow.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024