Nominacje na pasy od Alexandre Carneiro "Soca"
Napisano Ponad rok temu
niebieskie :
- kapu -
- emil -
W liczbie dwóch .
Gratulacje !
Napisano Ponad rok temu
Wrzuccie wyniki zawodów
Napisano Ponad rok temu
-Emil Grzelak
-Maciek Kapuściński
może liczba nowych pasów nie jest oszałamiająca w porównaniu z tym co sie działo ostatnimi czasy w Polskim Bjj ale te pasy są w 100% zasłużone (tak to pewna sugestia:? )
Napisano Ponad rok temu
Ile osób startowało ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednoczesnie uprasza sie ludzi o nie rzucanie miesem. Dziekuje.
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje dla nowych pasow Gracie Barra
Jednoczesnie uprasza sie ludzi o nie rzucanie miesem. Dziekuje.
Sorry hast, ale trudno mi sie opanowac. Ja napisalem 2 posty, ale ten pierwszy sie skasowal. Cytowalem w nim tego grayfoxa i zaproponowalem temu panu jako lekarstwo na jego niedowiarstwo badz chorobliwa zazdrosc wyczieczke na nastepna lige, skoro na listopadowej go nie bylo. Nie podoba mi sie, ze caly czas podwaza autorytet macaco i umiejetnosci berserkerow, choc nie ma na te oszczerstwa zadnego dowodu. Nawet jesli nie ma czasu na lige, to w kazdej chwili moze przyjechac do nas na mate i sie przekonac umiejetnosciach berserkerow :twisted: ! Pozdrowienia dla najbardziej zakompleksionego i niedowartosciowanego czlowieczka na tym forum, pana Grayfoxa!
Napisano Ponad rok temu
Fight Club Widzew
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
jak dobrze pójdzie to na następną lige pojade nie tylko ja ale dużo białych pasów z naszego klubu i wtedy zobaczymy jak dobre są niebieskie pasy od Macoca.
W takim razie informuje juz teraz, ze nastepna liga odbedzie sie w Krakowie na przelomie marca i kwietnia. Jezeli bardzo Ci zalezy to moge podac dokladny termin, zeby nikt pozniej nie powiedzial ze nie byla odpowiednio wczesnie znana data zawodow. Chyba 4 miesiace wczesniej wystarczy?
Napisano Ponad rok temu
Jezeli bardzo Ci zalezy to moge podac dokladny termin
nie zależy mi
zeby nikt pozniej nie powiedzial ze nie byla odpowiednio wczesnie znana data zawodow
a kto tak mowi????
po kilku przemyśleniach musze zwrócić honor ludziom ze szczecina i krakowa bo nie powinienem podważać ich umiejętności. bo jezeli ich niebieskie pasy prezentują taki poziom jak nasze to jestem pod ogromnym wrażeniem poziomu Ligi. nie wiem jak u was ale u nas "niebiescy" znacznie odstają poziomem od białych pasów tak wiec żaden pas nie jest nadany przypadkiem, mam nadzieje że podobnie jest w klubach Ligi. jak już mówiłem jak dobrze pójdzie pojawimy się na lidze w Krakowie i będziemy mogli sie sprawdzić.
pozdro.
Napisano Ponad rok temu
pozdro.[/quote]
Ja tez mam taka nadzieje :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rzeczą oczywistą jest iż żaden z nas nie trenuje dla paska, ale nominacje traktujemy jako swoistego rodzaju wyróżnienie .
Nie można powiedziec jednak iż ilośc pasków jest wprost proporcjonalna do poziomu danego klubu, gdyż w świetle ostatnich wydażeń byli byście(Liga) od nas 12 razy lepsi - a trenujemy równie ciężko jak wy jak nie ciężej, ćwicząc myśle podobne techniki ...
Oczywiście najlepiej spotkać sie na zawodach i sie pokulać.
Co mam nadzieje nastąpi jak napisał Dudu w Kwietniu .
Tyle. :-)
Napisano Ponad rok temu
- zwycięstwo na zawodach nie jest zagwarantowane kolorem paska, składa się na to wiele czynników - przejście bez kontuzji przez okres przygotowań, osiągnięcie wysokiej formy w odpowiednim okresie, właściwe samopoczucie w dniu zawodów, dobre losowanie w eliminacjach itd. dla przykładu, zawodnik czuje się na miejsce medalowe, ale rozgrywka jest w systemie pucharowym, trafi w eliminacjach na "złotego" zbiera łomot i zajmuje naste miejsce i co? Cienias? Nie - pech. Jakby wylosował inaczej, może byłby drugi, trzeci. Mówi się, że szczęście sprzyja lepszym, ale czy do końca?
- inną kwestią jest psychika, każdy pewnie zna kogoś, kto technicznie jest świetny, na sparingach w klubie bryluje, na seminariach też, a w dniu zawodów nerwy odbierają mu moc umiejętności i motywacje - cienias? Nie, psychika nie kwalifikuje go na zawodnika, ale może być kiedyś świetnym trenerem i pasek mu się za umiejętności należy.
- są nadal ludkowie, którzy trenują i są nieźli, ale nie byli na seminarium kiedy był nadający paski mistrz i są nadal biali a umiejętności na dużo wyższym poziomie i co? O takim kimś też powiemy "o, patrzcie, biały a porobił niebieskiego cieniasa!!" - chyba bzdura.
I tak sobie właśnie rozmyślam w poniedziałkowy poranek. Myślę, że fakt iż na lidze pojawili się zawodnicy z Poznania i Warszawy to przełom, mam nadzieję, że niebawem będziemy spotykać się częściej, wymianiać doświadczenia, jeździć na wspólne obozy i seminaria. Hasło Bagiego - BJJ ponad podziałami.
Napisano Ponad rok temu
w świetle ostatnich wydażeń byli byście(Liga) od nas 12 razy lepsi
No to chyba nie do konca tak Chyba ze chciales napisac "2 razy lepsi a nie 12 razy lepsi" :wink: bo Macaco nadal w Polsce w sumie chyba tylko o kilka kolorowych pasow wiecej niz Soca - napewno nie wiecej niz dwa razy (przy tym Macaco swoimi nadaniami "obsluzyl" 3 kluby - Szczecin, Koszalin i Krakow, a Soca jeden - Wawa). Roznica jest natomiast taka, ze Macaco nadal wiecej z wyzszym kolorem. A czy slusznie? Moge powiedziec tylko tak, ze do Krakowa mozna przyjechac w kazdej chwili i przetestowac nasze dwa niebieskie i jedna purpure (no purpure to moze za kilka tygodni jak sobie lapsko dolecze).
A tak na marginesie, to pierwszy masowy wysyp kolorowych paskow nastapil wlasnie w Wawie po pierwszej wizycie Soki. Dopiero pozniej nadrobili to Macaco i Harris :wink:
Oczywiście najlepiej spotkać sie na zawodach i sie pokulać.
Co mam nadzieje nastąpi jak napisał Dudu w Kwietniu .
Ja ze swej strony zapraszam goraco. Mam nadzieje ze nie tylko w celu udowadniania sobie czegos, ale przede wszystkim w celu rozwijania sie, bo zawody to najlepszy srodek do tego.
Napisano Ponad rok temu
w sumie tak ale wysyp pasów należy łączyć z rozpadem bjj polska wtedy kluby zawiazały współprace ze swoimi "masterami" i wreszcie mial kto nadac pasy a tak właściwie to ile pasów nadał Macaco bo wszędzie pisze tylko o purpurach a o niebiskich pisze że było ich strasznie duzo i nikt nie zna nazwisk.. jak to właściwie było ????A tak na marginesie, to pierwszy masowy wysyp kolorowych paskow nastapil wlasnie w Wawie po pierwszej wizycie Soki. Dopiero pozniej nadrobili to Macaco i Harris
Napisano Ponad rok temu
a tak właściwie to ile pasów nadał Macaco bo wszędzie pisze tylko o purpurach a o niebiskich pisze że było ich strasznie duzo i nikt nie zna nazwisk.. jak to właściwie było ????
Dwa brazowe, kilka purpur i chyba ok 10 niebieskich, ale brazowe byly awansem z purpur a purpury awansem z niektorych niebieskich wiec w sumie nie ma w Polsce tych pasow od Macaco az tak strasznie duzo jak sie zaczelo o tym mowic. Ile dokladnie to nie wiem, ale moze niedlugo pojawi sie jakis wykaz na stronie Berserkerow.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czarny pas bjj dla Silvy????
- Ponad rok temu
-
Vale Tudo & BJJ Olsztyn
- Ponad rok temu
-
Seminarium Sambo - Łódź
- Ponad rok temu