Nielegalnie rozprowadzane DivX
Napisano Ponad rok temu
Swego czasu przeprowadzalismy sobie mala archiwizacje posiadanych w sekcji kaset Video, miedzy innymi z naszych egzaminow. Przegralismy je na plytki, bo to i latwiej kopiowac i pozyczac...
Po paru miesiacach ze zdziwieniem znalazlem oferte sprzedazy owych DivX'ow na Allegro. W dodatku sprzedajacy bezczelnie twierdzi, ze POSIADA LICENCJE na ich sprzedaz.
Jesli zatem ktos ma kontakt, a jeszcze lepie wplyw, na nastepujacych dwoch dzentelmenow, to bardzo prosze o wywarcie takowego:
Maciej Szymański, Osieczna (okolice Leszna)
Michal Nestorowicz (Kwidzyn)
Obaj robili to chyba niezaleznie, moze jeden kupil od drugiego.
No i ogolniejsze pytanie - spotkaliscie sie kiedys z takim wykorzystywaniem Waszej pracy? Jakies pomysly, jak temu zapobiegac?
I jeszcze inne pytanie formalne, moze ktos zna aspekt prawny. Czy egzamin aikido (PFA lub innej federacji) ma statut egzaminu panstwowego, i czy wplywa to na legalnosc lub nielegalnosc rejestrowania go na tasmie, i pozniejszego sprzedawania - rowniez przez wlasciciela samego nagrania.
Napisano Ponad rok temu
Kaset z Iwama mam kilka kiedyś jeden fragment znalazłem w sieci, winny się znalazł, kolano jeszcze leczy!
Od tamtego czasu tylko u mnie w Chacie można to ogladać pod policyjnym nadzorem teściowej.
Napisano Ponad rok temu
Z takimi rzeczami idzie się do sądu.
Albo bez pisania o tym na forum jedziecie i "tłumaczycie" im ich błąd.
Ich zachowanie to kradzież nie będziecie chyba się temu przygladać?
Może znajdzie się ktoś w tych miastach kto sciąga długi?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tori uke, uke tori ... hmmm......
- Ponad rok temu
-
retusz czy nie retusz
- Ponad rok temu
-
Kokyu nage- zalozenia
- Ponad rok temu
-
BUDOJO
- Ponad rok temu
-
Zasada braku oporu w aikido
- Ponad rok temu
-
ATW w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
jak rozpoznac forumowicza ?
- Ponad rok temu
-
uczniowie Dziadka
- Ponad rok temu
-
sensei jaki jest ... bylo Robert Gembal ...
- Ponad rok temu
-
Naleśniki i aikido
- Ponad rok temu