Ciekaw jestem, czy mozesz mi wskazac chociazby jedna osobe w Polsce, ktora az tak zasluzyla na swoj stopien, jak Piotrek i Mariusz. Poza tym, czy gdy Manolo dostal purpure to "uderzyla mu woda sodowa do glowy"? Wedłlug mnie, jestes po prostu straszliwie zazdrosny i w dodatku nie umiesz sie do tego przyznac Zegnam ozieble
kurde no niemoge co wy o tej zazdrości ???? mnie do brązowego pasa brakuje naprawde duuuuuuuuuuużo i nawet o takim czymś nie myśle. w sumie to fajnie że mamy w polsce jakieś brazy. tak szczerze mówiąc to nie wiem jak walczy manolo i bagi w sumie nie powiniem sie wypowiadac. z mojego punktu widzenia wygląda to dość dziwnie bo jeżeli dalej w takim tępie będą polacy dostawali pasy to niedługo będziemy mieć tu drógą brazylie. szanuje mMariusza jako zawodnika bo chyba najwięcej walczy z polskich trenerów.
Mnie tez troche smuci, ze upada ten mit czarnego pasa. Kiedys jak ktos mial niebieski, to sie go traktowalo jak objawienie.. marzylo sie o niebieskim.. a czarny to jakby.. jakas istota pozaziemska.
no o to mi chodzi!! troche za szybko sie to rozwija (w sumie to powinienem sie z tego cieszyc)
jeszcze rok temu było zaledwie kilka niebiekich pasów a teraz!!!!!
i co dziwniejsze to przyczynił sie do tego w dużym stopniu rozpad bjj w polsce.