Benchmade model 43 - pierwsze wrazenie.
Napisano Ponad rok temu
Zamowilem w czwartek o 20:00 mojego drugiego balisonga, a piatek zostal wyslany, a tu dzis rano (wtorek) listonosz zapukal do moich drzwi z paczka - 4 dni z USA, niezle!
Za calosc zaplacilem 120$ ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) z czego 12$ poszlo na wysylke, dodatkowo ugadalem sie ze sklepem, zeby papiery wyslali oddzielnie (jeszcze nie doszly, pewnie jutro...) a paczke zadeklarowali jako "gift" o wartosci 45 $, dzieki temu znow uniknalem placenia cla
A teraz kwestia samego noza :
Ostrze:440c
Rekojesci: tytan
do tego podkladki dla zmniejszenia tarcia oraz obowiazkowo spring latch.
Roznica pomiedzy modelem 43 oraz 46 (nota bene ktory zakupilem jako pierwszy) tkwi jedynie w odmiennym ostrzu. 43 to slynny amerykanski bowie, podczas gdy 46 to spear. Noz dotarl jak zwykle w stanie idealnym, zadnych luzow czy niedbalosci w wykonaniu nie uswiadczylem. Dolecial naostrzony, ale nie do przesady, wlosow z ramienia nie ogolil Podczas manipulacji zachowywal sie - o dziwo - lepiej niz moja "stara" 46`ka. Moze dzieki temu, ze nie klul tak w palce podczas rykoszetow
Nie ulega watpliwosci, ze nie zawiodlem sie na tym, co zamowilem
Jesli jednak mialbym porownywac oba modele, to napisze tak: jesli chodzi o manipulacje, 43 sprawuje sie o niebo lepiej. Ma ciezsze ostrze, przez co lest doskonale wywazony. 46 z kolei bardziej odpowiada mi "wizualnie" i az strach pomyslec co moznaby przebic tym stylizowanym na wlocznie ostrzem. Moze kiedys wykonam tezt z ksiazka telefoniczna, na razie jednak nie zamierzam katowac swoich 2 najcenniejszych zabawek w domu
Podsumowujac, szkoda. naprawde szkoda, ze benchmade zrezygnowalo z kontynuowania produkcji obu modeli. Obecnie znalezc je w jakims internetowym sklepie staje sie naprawde trudne i gdyby nie sklep, ktory wymienilem powyzej, ktory zadeklarowal sie przeytrzymac noz dla mnie, az zbiore pieniadze (jakis miesiac temu) to nie wiem, czy dzis moglbym byc szczesliwym posiadaczem benchmade model 43.
No i z cala powaga polecam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bo to drugi po New Graham sklep, ktory wywarl na mnie cholernie pozytywne wrazenie
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę fajny bali... Miłej zabawy.
Może zamówie sobie coś na gwiazdkę... ech :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tau: A po co Ci checkout ? Napisalem do nich malia, zeby przeyrzymali balisonga az bede mial kase, zgodzili sie. Jak zebralem kase, poslalem im swoj numer karty visa oraz jej date wygasniecia (nie wiem po co to...) a oni sciagneli pieniadze i wyslali paczke. Tak wiec wszystko przeszlo via email, bez wypelniania jakichkolwiek formulazy.
Napisano Ponad rok temu
Szeryf: dzieki, caly czas prawie sie dzis bawilem Prawde mowial co tlwczylem komba bo mam 2 ciecia na kciuku a wiec czas na przerwe
Vince .... - nagraj jakiś filmik jak "mieszasz" BenchmadeM i upublicznij WoW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja teraz czekam na balka spyderco jak bedzie dostepny :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Przydadzą Ci się na następne modele.
Napisano Ponad rok temu
Jak zebralem kase, poslalem im swoj numer karty visa oraz jej date wygasniecia (nie wiem po co to...)
Zeby mieli wieksza pewnosc ze faktycznie masz przed soba ta karte..
Napisano Ponad rok temu
ntech: oj nie wiem czy beda nastepne modele, wykosztowalem sie i obecnie jestem splukany, a do zaplacenia pare rzeczy jest
Lo-han: w sumie logiczne, czemu nie pomyslalem ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tom Brown - Tracker
- Ponad rok temu
-
Military throwing knife - węgierski nóż do rzucania
- Ponad rok temu
-
BALISONG -combosy; freestyle.. :)
- Ponad rok temu