Serwach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam górę serwacha rozmiar 182 i po kilku praniach skróciłam tylko rękawy bo były za długie. natomiast idealnie zakładają mi się poły i długość bluzy też jest w porządku. Wiem, że gdybym drugi raz kupowała w tej samej firmie to ten rozmiar dla mnie byłby ok.
Poprzednie kimono tej firmy miałam na 170 i po pierwszym praniu musiałam sprzedać bo się bardzo zbiegło z szerokości.
Wydaje mi się, że jeśli sam jesteś standardowego rozmiaru to 10 góra 15 cm zapasu powinno wystarczyć. Plecionka zbiega się głównie z szerokości. Ale proszę mnie nie pociągać do odpowiedzialności w razie jakby co
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli jak mam 185cm wzrostu to powinienem na 2 metry kupic???
185 cm plus zapas 10 cm to daje 195 cm - orientacyjnie. Nie wiem jak idzie dalej rozmiarówka Serwacha. ja tylko opisałam swoje doświadczenie z kimonkiem Serwacha. Jak mają na 192 to spoko - w końcu jesteś facet czyli nie masz wypukłości z przodu więc nie będziesz miał problemu z tym, że poły za mało zachodzą na siebie. A jak obawiasz się, że następne będzie za wielkie to zostań przy tym co masz.
Zawsze można potem sprzedać (choćby na Allegro) - gdyby się okazało, że po praniu jest nie do przyjęcia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W jakiej tempreaturze wypralas swoja judoge bo moja cos sie malo skurczyla i wciaz jest za duza
Napisano Ponad rok temu
Do uzytkownika "Niebieski" :
W jakiej tempreaturze wypralas swoja judoge bo moja cos sie malo skurczyla i wciaz jest za duza
Od czasu kiedy kiedy przeczytałam jakąś francuską książeczkę na temat kimon to nie piorę w innej temperaturze niż 40 stopni.
jak widać co kimono to inne zachowanie materiału
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Serwach standart
- Ponad rok temu
-
JUDO W BERLINIE