Chris znów dał czadu...
Napisano Ponad rok temu
1. Best Collaboration Of The Year - za nóż Green Beret zaprojektowany we współpracy z Billem Harseyem. poklon
2. Manufacturing Quality Award - już po raz trzeci... i nie mam więcej pytań. poklon
Napisano Ponad rok temu
W tym Blade'dzie jest jeszcze ciekawy artykul o najbardziej wplywowych knifemakerach ktorzy wyznaczali i wyznaczaja nadal tendencje w swiecie nozy no i kilka innych interesujacych tekstow i duzo dobrych zdjec.
Ps.
Polecam ten numer takze dla rodzimych nozorobow, jest artykul o źrudłach odpowiedniej stali do wyrobu kling, jakes resory, obudowy lozysk...
Napisano Ponad rok temu
Chris jest moim ulubionym nożorobem, a jego green beret i sebenza (a ostatnio też mnandi) to tematy moich sennych majaków. Cieszy mnie że został znów doceniony tak cennymi nagrodami.
korzystając z okazji chciałbym się dowiedzieć czy green beret jest dostępny tylko w wersji z ząbkami czy równierz bez i czy jest jakaś różnica w cenie.
Pozdrawiam
Black toruń
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę nie ma tu nic do powiedzenia. On po prostu robi najlepsze noże.
I piękne!
Pozostaje tylko zbierać forse, żeby móc samemu zgłębic jego doskonałości...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Jak to jest? Wie ktos? A moze jeszcze jakas jest?
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie ząbkowane. To po prostu Green Beret Knife... Ni ma opcji, chcesz poczuć Yarborought Knife przy pasie to taki ma być, jaki został stworzony... zęby muszą być... tak myślę...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Black, ząbki są i będą. Ale są dość specyficzne i robi je tylko Chris (patent?). Otóż można je ostrzyć na każdym płaskim kamieniu, rąbać nimi itp. gdyż ich część "robocza" jest płaskim odcinkiem na krawędzi tnącej. A przy twardym plastiku czy kablu dają odpowiednią "agresję cięcia".
Kenjiro, są dwie wersje, z klingą 5,5" (podręczna, bardziej manewrowa) i 7" (typowy "field knife").
Napisano Ponad rok temu
no tej niestety nie widziałeś, bo sam ją anodyzowałem
Faktycznie to raczej nie ta , to znaczy ze nie tylko Chris zaszalał, PiterM też.
Ale nie zmienia to faktu ze mógłbys wrzucic jakies zdjecie tego swojego dzieła, no i podzielić sie informacja (o ile to nie tajemnica ) jakiej technologii użyłes.
Napisano Ponad rok temu
Zastosowałem tzw. heat anodizing... czyli, że moja Sebenza nabrała swojego charakteru w płomieniachAle nie zmienia to faktu ze mógłbys wrzucic jakies zdjecie tego swojego dzieła, no i podzielić sie informacja (o ile to nie tajemnica ) jakiej technologii użyłes.
Napisano Ponad rok temu
:poklon: :poklon: :poklon:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Microtech UMS (pierwsze objawy uzaleznienia)
- Ponad rok temu
-
Fighter-klinga stała do 250 PLN (65$ lub 55 euro)
- Ponad rok temu
-
Black-Ti, Boron Carbide, Teflon ....
- Ponad rok temu
-
Kukri vs. BK1 Brute
- Ponad rok temu
-
MASTERS OF DEFENSE AFTK...
- Ponad rok temu
-
A zrobie sobie balisonga - pomocy !!