Microtech UMS (pierwsze objawy uzaleznienia)
Napisano Ponad rok temu
Po trzech tygodniach oczekiwania, gryzienia paznokci, drzenia raczek
dotarla wreszcie do mnie przesylka od Pitera. Juz na poczcie rozszarpalem
paczke aby obejrzec swoje nowe cudo. Z pewna niesmialoscia otworzylem
smieszna tube w ktorej byl noz...Z niesmialoscia, bo wiecie - ten pierwszy raz z Microtechem i to jeszcze w miejscu publicznym. Noz - po prostu jak dla mnie mistrzostwo swiata. Napisze moze banaly i to co wszyscy wiedza
na temat MT, ale wykonanie to czysta perfekcja. Ostrze ze stali S30V, stone wash, no i oczywiscie sliczne wykonczenie Black&Tan (rekojesc
rdzawo-brazowa i czarne srubki i klips - Dzieki Piter!). Jako EDC bedzie chyba idealny, chociaz jak go ogladalem na zdjeciach sprawial wrazenie dosyc malego noza (jestem przyzwyczajony do noszenia prawie 4" Spyderco Starmate). W rzeczywistosci to jednak kawal noza. Zrozumialem
w koncu dlaczego MT tak uzaleznia. Teraz zaczynam zbierac na jakiegos OTF-a, a Scarab dosyc mocno mnie kusi.
pzdr
Fred
Napisano Ponad rok temu
Witam w gronie... Zanim powita Cię Prezes Piter. To wszystko jego wina...
W każdym razie to są piękne noże! Niechaj Ci służy do końca niezawodnie!
Bu, nie jesteś jedynym, za którym chodzi Scarab...
Pozdrawiam serdecznie!!
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie UMS sprawdzil sie jako edc. Chociaz sprawil mi tez niemila niespodzianke, po kilku- kilkunastu pierwszych kliknieciach zaczela odkrecac sie sruba na osi glownej, tak ze dalo sie ja wykrecic palcem, niestety nie bylo na niej sladu TiteLocka . Na razie radze sobie, musze regularnie dokrecac te srube, bo niestety po kilunastu kliknieciach klinga ma tendencje do gibania sie na boki .
Chyba kupilem jakis odrzut mam nadzieje ze nie wszystkie MT sa takie
Napisano Ponad rok temu
PS
Gratuluje - UMS to swietny wybor jak na EDC.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Baca, najlepiej albo kropla loctite'a albo owiń gwint ze trzy razy teflonem do połączeń gwintowanych (markety, sklepy hydrauliczne). To moim zdaniem NAJLEPSZY sposób... trzyma się jak złoto. Wszystkie noże bez loctite'u na gwincie tak traktuję i mam spokój. A jakby co, to tylko daj znać i zawsze ci pomogę z nożykiem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Działaowiń gwint ze trzy razy teflonem do połączeń gwintowanych (markety, sklepy hydrauliczne)
PiterM poklon poklon poklon poklon poklon poklon
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fighter-klinga stała do 250 PLN (65$ lub 55 euro)
- Ponad rok temu
-
Black-Ti, Boron Carbide, Teflon ....
- Ponad rok temu
-
Kukri vs. BK1 Brute
- Ponad rok temu
-
MASTERS OF DEFENSE AFTK...
- Ponad rok temu
-
A zrobie sobie balisonga - pomocy !!