i was chatting w/ a friend about martial arts, and we touched upon something I found interesting once the discussion drifted twd capoeria. she mentioned that on her last visit to brazil, she hooked up with some instructors (i.e. had sex with) and I and a few friend were a bit taken back---is it normal practice in capoeira for students and instructors to have sex? it always seemed taboo to me, like a line that wasn't supposed to be crossed, but now I don't know. I keep hearing how "normal" this type of thing is, although it's never been my experience.
what do you all think? am I the square here? is this a topic that's not supposed to be touched upon, or are the people I know just weird?
thanks
pokrotkie tlumaczenie: "rozmawialem z przyjaciolka o sztukach walki i w pewnym momencie nasza dyskusja przesunela sie na inny temat. Przyznala mi sie, ze podczas ostatniej wizyty w Brazylii dała się poderwać (czytaj: przespała się) z jednym z instruktorów swojej grupy. Ja i moi koledzy bylismy nieco zdziwieni - czy to normalne, ze uczniowie i instruktorzy capoeira miewaja ze soba takie kontakty? To zawsze byl dla mnie temat taboo, granica ktorej sie nie powinno przekraczac. Co chwile slysze, jak powszechne to zjawisko, jednak mi nigdy cos takiego sie nie zdarzylo.
Co wszyscy o tym myslicie? Czy tylko ja jestem dziwny? Czy to temat ktorego sie nie powinno poruszac?"
i ktos bardzo ladnie odpowiedzial:
"Capoeira jest w Brazylii trzecim sportem narodowym:
1. Sex
2. Piłka nożna
3. Capoeira
"
A teraz odpowiadajcie na ten temat. Moim zdaniem Capoeira jest niezlym afrodyzjakiem u co po niektórych, bywają też ludzie, ktorzy zapisuja sie na nia tylko dla szpanu. Tacy oczywiscie przegrywaja z miejsca. Ale co Wy na ten temat myslicie? Dziewczyny lecą na salta?