Trening a wiek
Napisano Ponad rok temu
Mam jedno pytanie, mianowicie czy aby rozpocząć treningi Hakkoryu w wieku kurcze(39) jest już stanowczo za późno?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jedno pytanie, mianowicie czy aby rozpocząć treningi Hakkoryu w wieku kurcze(39) jest już stanowczo za późno?
Powtorze za ArkuS-em :wink: "nigdy nie jest za pożno", no moze prawie nigdy...Jak sportowe ju jitsu stanie sie sportem olimpijskim, lub tam gdzie ludziska bedą sie nadal potykac o sporą kasę, to na pewno prawie 40-latkom bedzie ciężko coś wywojować :wink: Dobór-selekcja i wczesne szkolenie są konieczne ,zeby cos wywalczyć. Ameryki nie odkrywam, chce tylko uzasadnić "prawie.." Póki co Hakkoryu jest systemem tradycyjnym i tak jak Bydgoszczy nie dotyczą huragany na Hawajach, tak nie dotyczy nas "dobór i selekcja". Miejsce znajdzie się dla każdego, kto uzna ,ze chce właśnie ten system pocwiczyć.
Tak na marginesie jestem z Bydgoszczy wiem gdzie ćwiczyć, ale nie mogę skontaktować się z DarSitem (Darkiem) na pewno wiesz o kogo chodzi. Może masz na niego jakieś namiary, ja mam maila ale albo nie sprawdza poczty, albo nie ma czasu
Z tym "na pewno wiesz..." to Anaxie ci sie przesadzilo , ale dla wszystkich z takim problemem:
mail - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Treningi Hakkoryu: wt,czw 19.00-20.30, sob 10.30-12.00
ul.Bośniacka 3 Bydgoszcz
Pozdrowionka!
DarSit
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem już po pierwszym treningu Jeżeli chodzi o kolegów to spotkałem się z bardzo dużą życzliwością z Ich strony. Poza tym wykazali bardzo dużo cierpliwości i wyrozumiałości w stosunku do mojej osoby. No cóż czasami była im potrzebna Niestety okazało się, że TO WSZYSTKO NIE JEST TAKIE PROSTE. Ale jak mówi przysłowie "Nie od razu Rzym zbudowano". Po treningu miło mi było usłyszeć z ust Mistrza, że nie było wcale tak źle jak na pierwszy raz. Ale myślę że było w tej ocenie troszeczkę kurtuazji. Jednym słowem z pierwszego treningu wyniosłem jak najlepsze wrażenia, oraz mocne postanowienie, że dam z siebie wszystko aby nie zawieść zaufania jakim zostałem obdarzony.
Napisano Ponad rok temu
Nie bardzo rozumiem Szczepan, możesz jaśniej?A ile ci placa zebys u nich cwiczyl?
Napisano Ponad rok temu
A ile ci placa zebys u nich cwiczyl?
W aikido praktykujecie takie cuś?
Podaj cenę to możę będziesz miał filię w Bydgoszczy 8)
DarSit
Napisano Ponad rok temu
Po treningu miło mi było usłyszeć z ust Mistrza, że nie było wcale tak źle jak na pierwszy raz. Ale myślę że było w tej ocenie troszeczkę kurtuazji. Jednym słowem z pierwszego treningu wyniosłem jak najlepsze wrażenia, oraz mocne postanowienie, że dam z siebie wszystko aby nie zawieść zaufania jakim zostałem obdarzony.
Anaxie przeginacie! Po pierwsze faktycznie poszlo ci nieźle!
Po drugie niestety nie jestem mistrzem!!!!
W Hakkoryu taki tytuł przysługuje od 5 dana, wiec jeszcze , jeszcze...
Po trzecie trzymam za słowo ,ze sie bedziesz przykladał :wink:
Po czwarte nie bierz za serio słów Szczepana :wink: toz to znany mąciwoda! :wink:
DarSit
Napisano Ponad rok temu
A ile ci placa zebys u nich cwiczyl?
Szcepan, nie wiem kurcze jak to wygląda w pięknym kraju klonowego liścia :wink: , ale o ile mi wiadomo u nas w Polszcze nie trzeba stosować takich praktyk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sekcja Ju-jitsu TKKF-u Stadion.
- Ponad rok temu
-
pytanko o Szymca
- Ponad rok temu
-