World Cup of TaekwonDo - Listopad 2004
Napisano Ponad rok temu
ITF (to prawdziwe ) organizuje wraz z WTF Mistrzostwa Świata w TKD.
Mogą brać udział adepci obu styli.
Idzie nowe?
Czy już się lubimy z WTFem? :twisted:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Tez mi sie o uszy obiło ale nic wiecej nie wiem. A szkoda bo będą jaja.
Napisano Ponad rok temu
Skąd masz takie info, i o który z prawdziwych ITF-ów Ci chodzi?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Trân Triêu Quân, A Life Devoted to Taekwon-Do
from Le Soleil, July 15, 2003
A press conference held yesterday to announce the World Championship of ITF Taekwon-Do provided an opportunity for the President of the International Federation of Taekwon-Do, Trân Triêu Quân, to describe his mandate as leader of this organisation, which groups practitioners in 125 countries.
ITF vs WTF
Trân Triêu Quân will be devoting a lot of energy to the organisation of the first World Cup of Takewon-Do, which will be held in November 2004 at Disney World in Orlando, Florida.
To nie wiesz, że prawdziwy może być tylko jeden? :-)
Chodzi mi o ten, do którego należy PZTKD.
Ostatecznie to on nie naruszył kostytucji ITF - a ja prawnik jestem, więc przepis rzecz najważniejsza :-) .
Napisano Ponad rok temu
A skoro już o konstytucji i jej łamaniu mowa, zaręczam, że nie wszyscy reprezentanci ITF uważają, że odłam kierowany przez mistrza Tran Trieu Quan nie łamie konstytucji. Nie wdając się w szczegóły i oceny - taka już jest ta polityka.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
A skoro już o konstytucji i jej łamaniu mowa, zaręczam, że nie wszyscy reprezentanci ITF uważają, że odłam kierowany przez mistrza Tran Trieu Quan nie łamie konstytucji. Nie wdając się w szczegóły i oceny - taka już jest ta polityka.
No tak, ale z tego co czytałem, część nie uznająca Warszawskiego kongresu, powołuje się na okolicznośc, że mistrz Chang Ung został wyznaczony na swego następcę przez mistrza Choi, co jednak jest sporym odstępstwem od zapisów konstytucji.
Ech ta polityka. :-(
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Faktycznie są planowane, ale o uczestnictwie adeptów WTF nikt nie słyszał (nawet w kręgach zbliżonych do PZTKD :-) )
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Swoja drogą taka forma integracji to ciekawa sprawa..moze nie od razu łaczenie styli ( bo to uwazam za niewykonalne, wrecz głupi pomysł),ale wspolne zawody to ciekawe rozwiazanie =zmniejszenie podziałow.
Napisano Ponad rok temu
Potwierdzam tą informacje. Takowy puchar odbedzie sie w USA !
Gdzie to znalazłeś?
I wiesz może jakie przepisy będą obowiązywać podczas walk itf czy wtf?
Tak mi się coś wydaje, że o ile obie federacje wezmą udział to zwycięska zacznie propagandę pod tytułem "nasze jest lepsze".
Teorie mam dwie i nie wiem na którą się zdecydować:
1) Przepisy będą z ITF, bo ITf jest organizatorem
2) Przepisy będa z WTF, bo oni musieliby dodawać nowy element do walki (uderzenia rękami na głowę), a ITF musi "tylko" z tego zrezygnować - więc teoretycznie zawodnikom ITf byłoby łatwiej (powiedzmy he he)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Ciekawym czy będą mogli startować zawodnicy z innych ITFów? :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MŚ w Sydney
- Ponad rok temu
-
Sekcja GTF na SGH-u
- Ponad rok temu
-
Euro-Cup 2003 - Witten, Niemcy
- Ponad rok temu
-
Porady dla początkujących
- Ponad rok temu
-
MŚ WTF 2003 w Garmisch-Partenkirchen zakończone
- Ponad rok temu
-
Smieszne filmy (...smieszne czy zenujace?)
- Ponad rok temu
-
Czym się różni WTF i ITF
- Ponad rok temu
-
układy nieformalne :)
- Ponad rok temu
-
Zawody - przygotowanie co i jak
- Ponad rok temu
-
Kopnięcia z przechwytem