Ile dni w tygodniu?
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanie a w zasadzie kilka.
Chciałbym zacząć ćwiczyć Capoeire.Ponieważ ćwiczę już trzy razy w tygodniu Aikido to na Copoeirę chciałbym poświęcić dwa dni.Czy to nie zamało?
Napisano Ponad rok temu
Większość sekcji w różnych miastach ma treningi z instruktorem tylko raz w tygodniu i to musi im wystarczać.
Z tym że najczęściej jest tak że ci co mają raz w tygodniu często trenują gdzieś dodatkowo na własna ręke. Czy to w domu, czy na salce, czy jeżdżą do innych sekcji. Faktem jest że mają taki kontakt z capo jakby trenowali od dwóch do czterech dni w zależności od tygodnia i chęci.
Tak więc oprócz tych dwóch treningów warto byłoby abyś coś jeszcze robił (bazy, ginga, rozciaganie) jeżeli oczywiście treningi aikido zbytnio cię nie męczą.
Napisano Ponad rok temu
Większość sekcji w różnych miastach ma treningi z instruktorem tylko raz w tygodniu i to musi im wystarczać.
Z całym szacunkiem, ale nie jest aż tak źle. Właśnie specjalnie przejrzałem capoeira.pl i z dziesiątek sekcji raz w tygodniu mają tylko dwie sekcje.
Większość sekcji ma zajęcia 2 czasem 3 razy w tygodniu.
Ćwiczenie tylko dwa razy w tygodniu jest dla osób które szukają tylko rekreacji. Jeśli chcesz czegoś więcej z capoeira dla siebie, to powinieneś rzucić aikido i zająć sie jednym. Wtedy też czas na capoeira powinieneś poświęcać nie tylko na treningach ale jak najczęściej.
Wszystko zależy od tego czego chcesz i oczekujesz.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie specjalnie przejrzałem capoeira.pl i z dziesiątek sekcji raz w tygodniu mają tylko dwie sekcje.
Masz racje lobato. Opierałem sie na własnych doświadczeniach.
Wszędzie tam gdzie kiedyś często jeździłem na treningi ludzie mieli zajęcia tylko raz w tygodniu, za to nadrabiali to zapałem. Teraz duzo pozmieniało sie na lepsze. Swoją drogą ta lista na capoeira.pl nie jest najdokładniejsza. Nie ma na niej np. Częstochowy - u nas póki co nadal mamy treningi tylko raz tygodniowo, chociaż w najblizszym czasie ma się to zmienić.
P.S. Sorry za Off Top
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pogotowie ;D
- Ponad rok temu
-
Mestre Dunga
- Ponad rok temu
-
Strój capoeiristy...
- Ponad rok temu
-
Ma ktoś teksty piosenek w zapisie fonetycznym?
- Ponad rok temu
-
Stosunek ludzi cwiczacych MA do Capoeira
- Ponad rok temu
-
VAT na internet z 7 na 22% !!! Możesz wysłać protest!!!
- Ponad rok temu
-
przygotowanie do walki w capoeira
- Ponad rok temu
-
Bydgoska Capoeira...
- Ponad rok temu
-
Kolejny artykuł.
- Ponad rok temu
-
Przedstawienie teatralne?