Robert Gembal 5 dan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sama sobie zaprzeczasz.Ale ale ja słyszałam,że sensei Roman Hoffmann ma najwyższy stopień w Polsce.A on ma przecież 5 dan. 6 dan ma Jacek Wysocki,ale ale on jest z Polskiej Uni aikido
Napisano Ponad rok temu
gembal to jeden z lepszych nauczycieli aikido w 3miescie.obecnie ( poza senseiem Borowskim) nie ma kogos,kto by nauczal na wyzszym poziomie.porownywac do Plichty nawet nie ma sesnu,bo facet stoi na o wiele wyzszym poziomie.jego mistrzem jest bodajze Cognard,sensei z Francji.Powiedzcie mi co wiecie o tym nauczycielu To chyba najwyższy stopień w Gdańsku. Nie mam kasy, żeby się osobiście przekonać a ciekawi mnie czy jest dobrym nauczycielem. Ćwiczyłem u Roberta Plichty i Krzysztofa Wasilewskiego. O obydwu ma dobre zdanie. Natomiast o Gembalu nie wiem nic. Dzięki z góry za odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
Za takie coś wyrzucam z budo. A jak usłyszysz że hoffman molestuje młode dziewczyny to też napiszesz o tym?Nie zupelnie...slyszlam,ze Jacek Wysocki sam sobie nadal 6 dana..A to sie chyba nie liczy... :?
Kochani zostawcie dziewczynę w spokoju, tak widocznie usłyszała w swoim dojo i tyle, jesli w innym dojo ktoś plecie z kolei bzdury o Hoffmannie to wcześniej czy później inny ktoś o tym napisze.
Wniosek: trzeba uważać na to co się mówi do młodzieży.
Napisano Ponad rok temu
Ano dlatego że ten zamiast gadać ćwiczy.. :wink: Wiele razy cwiczyłem pod okiem Sensei Gembala i traktuję go bardzo poważnie..(chciałem się nawet przenieść do niego 8O ) nie podobają mi się jedynie zabawy z aiki-taso i cała otoczka wokół "Ki"
Inna broszka ze Sensei Gembal ciężko tyra i dlatego nieżadko zajęcia prowadzą jego uczniowie
Napisano Ponad rok temu
Miałem okazje kilka razy ćwiczyć pod okiem Roberta i twierdzę że ma dużą wiedzę i duże umiejętności.
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek głos mój będzie cienki jak kabanos drobiowy ponieważ:
- ćwiczę bardzo krótko (1 rok)
- spośród innych nauczycieli miałem okazję trenować tylko pod uczniami senseia Gembala (tu miło wspominam Adama Baliczka 3 dan przed którym zdawałem egzamin) i jego mistrzem Andre Cognardem (w Warszawie na stażu w maju br).
Wobec powyższego nie będę wypowiadał się na temat jego umiejętności.
Jedyne co mogę powiedzieć: jest wymagający.
Poza tym należałoby potwierdzić:
- Sensei Robert Gembal ma 5 dan - to można sprawdzić choćby na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tam jest zakładka : Sensei Index gdzie możemy wpisać nazwisko i otrzymamy info, sprawdziłem tam też nazwiska Wysocki i Hoffmann - jest o nich informacja, nawet zdjęcie Hoffmanna.
- Sensei Robert na pewno "ciężko tyra" ale nie zgodzę się z tym że "...nieżadko zajęcia prowadzą jego uczniowie..."
Przez ostatni rok w grupie początkującej większośc tereningów prowadził osobiście - treningi których nie prowadził sensei możnaby policzyć na palcach jednej ręki - wtedy najczęściej zatępuje go Jarek Niebrzydowski (chyba 2 dan)
tyle po krótce, chętnie odpowiem na pytania
pozdrawiam
Wiechoo
Napisano Ponad rok temu
To, że ktoś się znalazł w indeksie sensei'ów w aikidofaq, to tylko dobra wola uczniów lub autoreklama.ma 5 dan - to można sprawdzić choćby na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - tam jest zakładka : Sensei Index gdzie możemy wpisać nazwisko i otrzymamy info, sprawdziłem tam też nazwiska
Aikidofaq jest prywatnym serwerem prowadzonym przez jednego z dość aktywnych w internecie nauczycieli aikido z Norwegii i jeśli tylko chcesz, możesz przesłać mu dowolne dane na temat dowolnego senseia, a znajdzie się to w indeksie. Kjartan ma małe możliwości zweryfikowania wszystkich danych z całego świata przed ich publikacją w swoim serwisie.
Napisano Ponad rok temu
I słusznie prawisz Prorock (jak na proroka przystało)
Myślę że internet w ogóle nie jest pewnym miejscem do sprawdzania kto ma jaki stopień. To dobry temat na oddzielną dyskusję pt. Skąd wiesz że twój nauczyciel ma taki stopień i czy w ogóle uczy ciebie aikido?
Paweł B. zapytał : Powiedzcie mi co wiecie o tym nauczycielu ?
A my dyskutujemy o autoreklamie, kto ile ćwiczy itp.
Postaram się przygotować krótką wypowiedź na temat,
tzn. Cowiem o swoim nauczycielu.
Już wkrótce :wink:
tymczasem pozdrawiam
Wiechoo
Napisano Ponad rok temu
Pancer
Napisano Ponad rok temu
Pancer jak ty piszesz kontrowersyjny to kazdy co cię zna zachodzi w głowę jakich to swiństw i bezeceństw gosciu sie dopuszcza skoro nawet Pancer nazwał go kontrowersyjnym :-) Wal kawe na lawe - bedzie zadyma 8) 8) 8)Z pewnością najlepszy nauczyciel aikido w tym regionie Polski, aczkolwiek czasami kontrowersyjny.
Pancer
Napisano Ponad rok temu
Zima idzie sroga, więc pewnie zadym i śnieżyc nie zbraknie :wink:
Pancer (nie zadymiarz)
Napisano Ponad rok temu
Postaram się przygotować krótką wypowiedź na temat,
tzn. Cowiem o swoim nauczycielu.
Już wkrótce :wink:
Ten koleś co mieni się Wiechoo - jak powie "wkrótce" to pewnie ma na myśli "ruski rok" - Popraw się Wiechoo! Minęło sporo dni - a ty ani "mru-mru"
Już się poprawiam i na temat tzn. Co wiem o swoim nauczycielu?
Robert Gębal urodził się w 1970. Aikido zaczął ćwiczyć w 1980 czyli mając 10 lat. Mieszkał wtedy w Szczecinie i jego pierwszym nauczycielem jest Jacek Wysocki (obecnie 6 dan). W wieku 17 lat zdaje egzamin na 1dana (zostając najmłodszym 1 danem aikido). Ten egzamin zdaje przed Andre Cognardem 8dan podczas stażu. Spotkanie z Cognardem (zapewne nie tylko) powoduje że Robert decyduje się wyjechać do Francji aby uczyć się u niego aikido. Spędza tam 7 lat uczy się (uzyskuje kolejne "dany" - obecnie ma 5dan) i uczy innych prowadząc własne dojo. Wielokrotnie uczestniczy w stażach Hirokazu Kobayashiego.
W 1996 wraca do Polski i zakłada Autonomiczną Akademię Aikido 3A.
Nazwa nie jest przypadkowa - tak samo nazywa się szkoła mistrza Cognarda - Robert dostaje osobiście od niego zgodę na użycie takiej samej nazwy.
Podsumowując.
Robert 23 lata życia poświęcił aikido.
Aby uczyć się bezpośrednio u mistrza wyemigrował do innego kraju na dosyć długo (7 lat).
Aby dobrze uczyć innych - zajmuje się nuczaniem aikido profesionalnie tzn. z tego się utrzymuje.
Jeżeli uważacie, że od kogoś takiego można się czegoś nuczyć - zapraszmy do nas
Napisano Ponad rok temu
Robert Gębal urodził się w 1970.
uuuuups, ale mi głupio
oczywiście mój nauczyciel nazywa się Gembal
Sorry sensei.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shomen ate
- Ponad rok temu