Co to jest Chi Ryu ?
Napisano Ponad rok temu
Mam prosbe ostatnio slyszalem cos o stylu Chi Ryu. Musze przyznac ze bylo to kilka roznych od siebie opini. Podobno byl jakis oboz czy staz w wakacje. Niektorzy mowia ze im sie bardzo podobalo a inni ze wyciaganie pieniedzy. Jako ze bardzo interesuja mnie rozne odmiany tradycyjnych japonskich sztuk walki a szczegolnie aiki jujutsu mam pare pytan:
Czy ktos z was trenuje chi ryu lub mial jakies doswiadczenia w tym temacie i jaka jest wasza opinia o tym stylu ?
Czy gdzies w malopolsce jest jakas szkola ?
Jaki poziom prezentuja instruktorzy tego stylu ?
Czy to jest prawda ze zalozyciel tego stylu (nie znam dokladnie nazwiska) jest europejczykiem i podobno nie prezentuje poziomu mistrzowskiego ?
Prosze o was o odpowiedzi na moje pytania gdyz nie mam swojego zdania na ten temat a bardzo zaintrygowaly mnie rozne opinie o tym stylu i ludziach z nim zwiazanych. Moze ktos z was podzieli sie ze mna swoimi uwagami na ten temat.
Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam
Spajki
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem teraz urządza staż w swoich okolicach.
Adres stron jego Klubu to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale ostatnio nie działają :-(
a telefonu nie mam...
R
Napisano Ponad rok temu
Znam osobiście szefa CHi Ryu na Polskę Ireneusza Druciarka ze Szprotawy. Wie co mówi i wie co robi... świetny fachowiec.
Z tego co wiem teraz urządza staż w swoich okolicach.
Adres stron jego Klubu to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ale ostatnio nie działają :-(
a telefonu nie mam...
R
Wlasnie moze mi ktos wytlumaczy jak to jest z tym przedstawicielstwem ?
Wprowadzal Chi ryu do Polski - Jozek Gora z Oświecimia i byl wylacznym przedstawicielem stylu. Nastepnie okazalo sie ze Szprotawa ktora coraz to zmieniala przedstawicielstwa od WJJKO po Kawashi az poChi-ryu ma przedstawicielstwo a nawet w struktorach nie ma Jozka - a teraz czyttam ostatniego samuraja i widze ze Jozek robil oboz z Bernaschewiczem i jest tam napisane ze jest prezydentem tego stylu na Polske.
Cos tu chyba nie tak - czyzby Johny robil przekrety czy tez ktoras organizacja ?
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe - ciekawe -to teraz moze juz bedzie inny system
Napisano Ponad rok temu
Strona nie działa ale nadal Chi Ryu- rozmawiałem niedawno z Panem Irkiem...
A co do spraw organizacyjnych to mnie one mało interesują... to już ich sprawa, ja tylko wiem co Pan Irek robi na macie...
R.
Napisano Ponad rok temu
Jesli Ciebie interesuje tylko to co kto robi to Twoja sprawa - ja lubie wiedziec o osobach oprocz tego co robia jeszcze jak postepuja 8)
Wiadomo przynajmniej z kim trzymac
Napisano Ponad rok temu
Chi Ryu to styl łączący tradycyjne jiu-jitsu (Hakko Ryu) z karate i aikido, dodatkowo shihan ćwiczy też iaido, miałem z nim okazję potrenowac :-)
Napisano Ponad rok temu
z shihan Bernaschewiche miałem stycznośc na kilku obozach u Jacka Wysockiego, umiejętności ma no i jest bardzo wesoły, taki śmieszek :-)
Chi Ryu to styl łączący tradycyjne jiu-jitsu (Hakko Ryu) z karate i aikido, dodatkowo shihan ćwiczy też iaido, miałem z nim okazję potrenowac :-)
No i oprocz swojego stylu robi tez fajna nowoczesna samoobrone.
Napisano Ponad rok temu
prowadzi Rafał Tokarczyk
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MISTRZ W GRAPPLINGU W WADZE DO 76KG
- Ponad rok temu
-
SZUKAM KONTAKTU Z JJ NA KAROWEJ/ W-WA
- Ponad rok temu
-