katana - wersja ze stali resorowej :)
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie iz na stazach lepiej cwiczyc tepym, ja muwie o urzywaniu ostrego cwiczac samemu badz w dojo jesli nauczyciel na to wyraza zgode.
Jaka katane planujesz kupic?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to co muwisz to popadani w druga skrajnasc. Rozumiem iz nie jestes osoba co to chce za wszekla cene miec mieczy by szpanowac i ciac nim sztachety ale z tego co sie zdazylem zorientowac to znasz sie na zeczy. W koncu miecz to tylko nazedzie stwozone dla czlowieka bez niego jest niczym nie mozna tak padac przed nim na kolanatrzeba brac w garsc i cwiczyc inaczej nigdy sie czlowiek nie nauczy. Co to znaczy ze jestes za cienki? Nie masz sily by z ziemi go podniesc czy co? W Japonii jusz 12 letni chlopcy dostawali miecze. Ja osobiscie uwazam iz nie mozna popadac w skrajnosci i szukac filozofii tam gdzie jej nie ma. Miecz to miecz zostal po to stworzony by nim wladac. Jak bedziesz tak sie cail i zbieral to nigdy nie kupisz a szuki walki to nie czajenie sie i gra w podchody to konkretne decyzje i ich skutki. Co innego jak sie nie ma funduszy to zrozumiale. Takie jest moje zdanie i nie musisz sie wcale z nim zgadzac.
Napisano Ponad rok temu
3maj sie
pozdro from Szczecin City
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
prawo a nunchaku
- Ponad rok temu
-
palka teleskopowa